Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 483
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
cvety83 аз съм раждала след термин, като ми е предизвикано раждането. Първо ме приеха седмица след термин. Първата вечер ми сложиха хапче - ефект никакъв. Вторият ден пак така. Третия - окситоцин, цяла система и никакъв ефект. На следващата сутрин вече ми спукаха водите и родих към 4ч. При всеки обаче си е съвсем различно. С майката с която лежах имаше ефект още след първото хапче. Не се шашкай, вътре няма да остане.

# 316
Момичета  Hug
Честито на всички обебили се  Hug Hug Hug

Ние с малката сме с ново 20 не иска да яде, нито от шише, нито от гарда, нищичко, само пищи и на мен сърцето ми се къса. Днес док дойде да я види, каза, че нищо и няма, днес със страшни мъки е хапнала не повече от 150гр. Не знам какво ще правим, както в началото беше голяма лакомия, сега нищо...

Говорили сте за изписването при нас се струпаха половин свят, но аз ги изгоних у дома дойдоха само най-близките 3-4 човека и след 30 час, кой от къде е.

# 317
  • София
Дaвaй дa яде в полусън, преди дa е отвприлa очи.

# 318
  • Под кленовите дървета
. КАзвам го, защото тепърва ще започнат съветите от педиатри, роднини и т.н., за всякакви екзотични методи - термометри, мушката, сапунчета и какво ли още не....

Винаги съм се чудила що точно мушкато Laughing

Питах мама и не знаеше, та питах чичо гугъл

apparently власинките предизвикват дефекация да мирясаш сега  Laughing Sunglasses

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1294782/Main/1293131

Ти да видиш Laughingаз реших, че е някаква бг традиция Mr. Green

аз пък целия ден съм кисела и сърдита на моя мъж.

# 319
Да се похваля ,че на 08.04.2015 г. в 9:55 ч. , се роди моята принцеса Магдалена с мерки 3600 гр. и 49 см. , с планово секцио. Всичко мина по мед и масло и много бързо . Надявам се утре след раздвижването да се чувствам добре за да мога да си я гушна. Пожелавам късмет на всички на ,който им престои такова щастие .

# 320
  • Под кленовите дървета
Честита принцеса, Мама_Сита Simple Smile Да те радва и да те слуша, скоро да се гушкате заедно Simple Smile

# 321
  • Бургас
Мама_Сита Честито!Нека Магдалена да е много здрава!   bouquet

# 322
Честита принцеса на Мама- Сита  bouquet  Бъдете живи и здрави. Леко възстановяване на мама!

# 323
  • Перник
Мама-Сита, честита дъщеря! Да е жива и здрава, а ти бързо да се възстановяваш, за да можеш да си я гушкаш!   bouquet
Аз вчера ходих на преглед, на бебо си му е добре вътре, май няма намерение да излиза скоро. Другият петък пак съм на преглед и доки каза, че тогава ще ме прегледа за разкритие.
Йеее Слънцето се показа при нас, дано не се скрие бързо, че вече съм супер депресирана от това мрачно време!

# 324
Добро утро, момичета.
Благодаря за отговорите.От фирмата не ми превеждат пари никъде, понеже аз се водя фиктивно на работа от 2 месеца, колкото да изляза в майчинство.След раждането на сина ми, не съм работила.За това не съм наясно с нещата.Ще видя днес дали ще си появи нещо в сметката ми и ще звъня да видя какво става.Горе-долу до колко часа парите са по сметките ви?

Аз снощи пак едни странни болки в корема, повръщане, проливи, контракции и накрая едно голямо...НИЩО. Изнервям се вече.

# 325
  • София
Честито, mama-sita!
Влизам да сигнализирам за още едно ново бебче:)
Деа, на мама berolino -  50 см, 3500 см, секцио на 07.04.2015.
Да е много здрава и щастлива, а мама бързо да се възстановява!

Аз сега бях на Жк:)
Тоновете са супер, каза док, вече си имам подготвителни контракции, разказах й за случките ми и болежките.
Малката се е понаместила в малкия таз, но никой не знае кога ще се засили да излиза;)
Препоръча ми повече разходки и смятам да се възползвам сега на хубавото време.

Ще се почерпя и с един масаж, че снощи почти не съм спала. Днес имам бонус - схваната лява ръка. Остана дясната и съм пълен комплект.

Карамел - обикновено до към 10ч получавам смс за превода.

# 326
Добро утро! Вчера бях на тонове и бяха супер,като се засякоха на два пъти контракции. Мен тези дни ми е леко притеснено,все едно чакам всеки момент да почнат истинските контракции.На всичкото отгоре от време на време имам леки болки като менструалните и честичко безболезнени контракции,но това е от два дни вече.Явно организмът се подготвя. Сега хем искам да изляза да се разсея и поразходя,хем не искам да раждам преди празниците,а разходките могат да ускорят нещата.
Рони, ако бебето не иска да яде,прочети за т.н. кърмаческа стачка. При синът ми като беше бебе и отказа да яде както ти описваш,бях изчела всичко възможно,но в крайна сметка се оказа,че проблемът идва от коликите,а не е просто кърмаческа стачка. То милото като почнеше да яде и след две-три минути се дърпаше назад,пускаше зърното или биберона,и отказваше категорично да се храни повече - дори след оригване или пауза от минути или половин час.  Почваше да реве и го успокояваше единствено залъгалката и носене на ръце. То в момента,в който се храни,започва раздвижването на червата и съответно идва болката,както и често се случва и наакване докато се хранят. Затова почнах да го храня полузаспал,което е голяма мъка като организация и режим,съобразяване с разходки и др. Има вариант и проблемът да идва от по-засилен рефлукс,но да мислим позитивно. Не се шашкай,то пък може за няколко дни на момата да й дойде музата за ядене. Моят господин всъщност през нощта сучеше повече - защото беше сънен,но през деня цокваше от 30 до 70мл. Максимум при това на 3 часови паузи. Слагала съм го за проба и на по-чести интервали,но не искаше да яде. С това неядене на мляко много се напатих,по болници ходихме дори, и затова те разбирам напълно,че се притесняваш. Горе главата!
Честито на новите мами!Да не ви изреждам поименно,но да са ви здрави и кротки бебчетата,а на вас - бързо възстановяване!

# 327
Добро утро момичета! Честито на мамитата! И аз бях на тонове и всичко е спокойно , имам леки подготвителни контракции. Май ще си седя до датата на термина 14.04. Чудя се дали не съм спряла късно магнезия и това да дава отражение в момента ?!?!  Сега ще боядисвам яйца. Много ме зарежда слънцето, а и харесвам тези празници. Утре мисля и да опитам да мина под масата, надявам се с бебка в корема да успеем и с тази мисия Simple Smile
хм, пак се скри това желано слънце, толкова го чакам

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 10:21 от mimasbg

# 328
  • Бургас
Добро утро, момичета.
Благодаря за отговорите.От фирмата не ми превеждат пари никъде, понеже аз се водя фиктивно на работа от 2 месеца, колкото да изляза в майчинство.След раждането на сина ми, не съм работила.За това не съм наясно с нещата.Ще видя днес дали ще си появи нещо в сметката ми и ще звъня да видя какво става.Горе-долу до колко часа парите са по сметките ви?

Аз снощи пак едни странни болки в корема, повръщане, проливи, контракции и накрая едно голямо...НИЩО. Изнервям се вече.

Карамел,а ти посочила ли си новата си банкова сметка?Новата сметка се обявява с бележка от банката ,представена на работодателя. Той от своя страна предоставя новата информация в НОИ Това би трябвало да е отразено вече, горе където са ти имената. Иначе от НОИ взимат последната   сметка,на която са правили превод. Старата въобще ли не я ползваш?

# 329

Отговор с 1 седмица закъснение  Embarassed - давахме първо НАН 1 ХА - не му понесе и минахме на НАН Специал.
От събота (04.04) сме само на кърма. В крайна сметка давам глюкоза, че на моменти още пожълтява ама след като съм го накърмила и е в просъница. На ден я изпие 30-40 мл, я не. С водата по същия начин. До вчера 3 дни не беше акал, бях откачила и пратих ММ да води педиатърката от кабинета вкъщи, те докато дойдат и пъпа му падна и се изака. Днес пак по същото време имаше доставка, така че малко по-малко започвам да дишам една идея по-спокойно! Сега колики нещо го почват ама няма как!

Сега се връщам да чета назад!
Честито на всички обебили се тези дни!  bouquet  bouquet  bouquet
 Повече ви следя във фейса, че за тук не ми останаха сили с това настройване!:)
Ако правилно разбирам, детето пие 30-40мл вода + 30-40мл глюкоза дневно? Дано да съм разбрала грешно, защото това е ужасно много течност различна от кърма/АМ за тази възраст.  Освен че ви забавя възстановяването от жълтеницата, крие и сериозни рискове от недостатъчен прием на храна (стомахчето на бебето е много малко все още и това количество заема голяма част от ежедневния му капацитет). Много е вероятно, ако се продължи по същия начин скоро да се установи, че детето не наддава добре.

Общи условия

Активация на акаунт