Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulübü # 136

• 75 126
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
 Hug Hug Hug

Хайдее, отминаха поредните светли празници Heart Eyes
И точно тогава Йозгю Намал е станала майка....да и е честито синчето Нефес! smile3525 stork-boy

# 46
Здравейте, момичета! Hug Аз чак сега се усетих, че си имаме нова тема.  ooooh! Ето ме най-после. Как сте всички?

# 47
Някои са добре  Heart Eyes Ти как си  Rolling Eyes

Ръза май снима филм, ама още не мога да открия инфо. Явява се епизодично при Чепик Бей, така че има доста време ...Тази кифличка до него сигурно ще го омайва  newsm78

PS:
Тази била Туба Юнсал. Тя е сценарист на филма и в главната роля. Това бил нейният дебют.  История за голяма любов  Shocked Репетират повече от месец.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 15:39 от petan

# 48
Някои са добре  Heart Eyes Ти как си  

Добре съм, благодаря.  Simple Smile

# 49
  • ÇapulcuLand
Драги ми патюшки, надявам се сте имали много светъл празник!  Hug

Включвам се с малко закъснение, но знаете как е - труден е животът на празнуващата патка, а още повече на тази, която хем празнува, хем трябва да не занемарява служебните си задължения  Crazy

Идвам с малко кино новини от 34. Филмов фестивал в Истанбул. Новините не са никак обнадеждаващи, но то като всички друго при комшиите тези дни...
 - В неделя, броени часове преди прожекцията си, документалният филм "Бакур" ("Север" от кюрдски) бе махнат от програмата на фестивала по нареждане на културното министерство под предлог, че филмът няма някаква си регистрация. Въпросната регистраци се изисква само от родните филми(!), чуждестранните са освободени от нея. През последните няколко години тази хватка се е употребявала не веднъж, когато правителството иска да упражни цензура върху този или онзи филм. Филмът "Бакур" е първата документална лента, която показва живота в лагерите на ПКК, така че е повече от ясно защо на управлението не му изнася хората да я видят... или поне не точно сега, преди изборите.
 - На филмовите дейци им е преляла чашата на търпението и 22 турски филма (тоест, почти всички, които не са били излъчени до този момент) са оттеглили участието си във фестивала.
 - В резултат на това са отменени и двете категории за турско кино на фестивала: Националният филмов конкурс и Документалния.  ooooh!
 - Наместо прожекция в неделя следобед филмовите дейци са имали форум, на който са изработили следната нота срещу политиката на цензура на сегашното управление: http://sansurekarsi.org/ (под турския текст е английският). Всеки, подкрепящ каузата на филмовите дейци, може да се подпише.  Peace

от форума в неделя

Мелтем Джумбул чете отворено писмо от името на Синдиката на актьорите  по време на пресконференция днес на фона на черния екран на кино "Атлас", където в неделя трябваше да се прожектира "Бакур"

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 21:57 от Geryka

# 50
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Да се върнем в реала  Hug

http://www.blitz.bg/news/article/330874

Кинаджии протестираха в Истанбул

Повече от стотина турски кинематографисти, сред които и носителят на "Златна палма" от Кан Нури Билге Джелайн, заявиха, че са готови да бойкотират кинофестивала в Истанбул.

после ще потърся в турската преса кои са стоте  Laughing не че има нужда, де  Wink ние си ги знаем  Peace

п.с. Гери, писали сме заедно  Laughing

https://au.news.yahoo.com/entertainment/a/27116329/filmmakers-pu … r-censorship-row/

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 21:19 от lacunababe

# 51
  • ÇapulcuLand

после ще потърся в турската преса кои са стоте  Laughing не че има нужда, де  Wink ние си ги знаем  Peace

п.с. Гери, писали сме заедно  Laughing

Не ни е за първи път, лакун  Mr. Green

Недей да търсиш, имената са изброени в сайта, който постнах отгоре  Peace

Междувременно нали съм секретар на патешката енергийна комисия, та да ви информирам, че тая вечер в Истанбул отново са на газени лампи. Някакъв трафопост бил гръмнал, та в революционните квартали (Джихангир, Бейоулу, Нишанташъ, Кадъкьой и пр.) цари пълна романтика

# 52
Гласувала  Peace

Гася лампите в знак на солидарност и си лягам  Mr. Green че нещо не ми е добре...
До утре, слънца мои!  Hug

# 53
 Hug
Аз се вдигам лека полека ... Но, да ви кажа, че не знам какво са очаквали от казионен филмов фестивал  newsm78

Нищо няма да постигнат! Глас в пустиня ... ако не им помогнат отвън, "кауза пердута"  Mr. Green ПКК са обявени за терористи не само в Турция, но и от Щатите, Франция, Англия ... Даже сега, когато става въпрос за арменския геноцид, те говорят за " насилие над арменците през 1915 г."  #2gunfire Нещо като "османско присътвие 5 века в България", а не "иго".
Двойни стандарти! В зависимост от изгодата! Кой се бие сега с Идил??? Мълчат и турчаля, и Запад, и Изток  #2gunfire
Спомнете си за Ясер Арафат - палестинецът световен терорист, но пръв приятел на България, после с Нобелова награда !

Нищо не е свободно в тази Турция. Не могат сами да се оправят, интелигенцията им не е единна, има много продажници между тях , навряни са в ъгъла ...  трябва им помощ  newsm78  Мое мнение  Mr. Green

# 54
Тъй, тъй... Баш тъй си е. Sad

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 17:08 от lacunababe

# 55
 Hug

Още една снимка от театралната сцена Peace А Ийит вече го запомних с червените панталони newsm78

Петане Hug, хубаво е, че си започнала да се вдигаш Peace А дано така изневиделица да се вдигне и някое дизи трепач #Crazy newsm78 Laughing Laughing Laughing

# 56

Това дизи (любовна драма)  с тези двамата от снимката (нямат нужда от представяне) може и да не стане трепач от септември, но ...
съзирам като сценаристи едно "лудо" семейство дето може и да  утрепе - тях и нас  Joy Joy Joy

Кан, 2015

# 57
Мега кошмар!  Mr. Green Мерито пак ще изпадне в депресия...  Laughing

Петане, здрава ли си вече?  Hug Да не се наказваме, Фнимавай!  Naughty

# 58
 Hug

Олей, Петане Hug, до сега публикувах "страшни" снимки на Ибрахимчо в темата hahaha, ама то и тук имало такава фотка, дето се стряскаш ooooh!
Мисля Кан 2015 да го пропусна newsm78 Stop, освен ако лудото сцен. семейство нещо не е претърпяло умствен шок и оттам...поврат Wink, ама надали Mr. Green

# 59
 Hug
Един по-различен поглед на "филмфеста" на турското кино в Рим  Grinning
Ако искат да разговарят с него организаторите и гостите, моля в ресторанта, а не под блясъка на полюлеи сред маникени  Joy Joy Joy

Един турски творец, който си тежи на мястото - Халук Билгинер Peace
Този до него с бялото панталонче, само може да се учи на актьорство и позиция   Naughty
Скрит текст:
дзак
4 Roma Türk Film Festivali https://www.youtube.com/watch?v=VQh2Gzw-ODk

Общи условия

Активация на акаунт