Къде в Пловдив? - 57 тема

• 66 803
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Майничка
Къде в Пловдив, освен в Хирургиите, има рентген, който снима през дрехите /не зная как точно се нарича/.

# 436
  • Пловдив
Момичета, ще ми препоръчате ли добър аниматор за празнуване на рожден ден на открито за 3 годишни деца? И ако знаете как им вървят цените на час?
Да си побутна въпроса  Praynig

# 437
  • Пловдив
Момичета, ще ми препоръчате ли добър аниматор за празнуване на рожден ден на открито за 3 годишни деца? И ако знаете как им вървят цените на час?
Да си побутна въпроса  Praynig

Миналата година за 5-я РД на дъщеря ми ползвахме аниматор на Тон Бонбон. Останах много доволна. Успя да привлече вниманието им и децата участваха и се забавляваха на всички игри. Влез в сайта им, мисля, че имаше обяснено всичко, цени и телефони.

За тази съм чувала хубави неща, но не мога да изкажа лично мнение: https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D … 386304898?fref=ts

# 438
  • Sunshine state
Благодаря за отговорите по повод питането ми.  bouquet

# 439
  • Пловдив
Между 5 и 3 години са две години разлика, съществена разлика. Присъствала съм на парти с аниматор за тригодишни......почти никакъв ефект. Аниматор за петгодишни.....страхотен ефект. За едно и също място говоря. За мен лично няма аниматор, който да може да ангажира вниманието на тригодишни деца, така както това би станало, ако са на пет и повече години. Може да го направи детска учителка, пенсионер или такава на възраст повече от 25-годишна. Казвам го съвсем сериозно. Не знам защо никой не се е сетил да наеме такъв персонал за най-малките.  Peace

На различни партита съм ходила когато дъщеря ми беше около тази възраст. Ми децата са като свободни електрони, въпреки старанието и усилията на аниматорите. Само един клоун, Иван мисля че се казваше, на парти в Новотела, успя за малко да им грабне вниманието. Но идея си нямам къде се намира.  Laughing

# 440
  • Пловдив
Ами толкова е вниманието за тази възраст. Работила съм 10 години в детски градини и ясли. Заниманието за яслите е 10 минути, за първа група - 15, за втора - 20, за трета 25-30 и за предучилищна 35-40. В яслите като съм била 10 минути музикални игрички и им омръзва. Долу горе същото е и в началото на първа група - няколко песнички, няколко игрички и до там. Хората години наред са писали методики и педагогики и все това си е в основата.

# 441
  • Пловдив
ЗлаВещица, точно това имам предвид. Методиката при най-малките е различна. А аз съществен подход в анимацията за 3 и 5 годишни не намирам в детските центрове. Истината е, че когато преобладаващата част от децата бяха на три години, се забавляваха тези, които бяха на 5 и над 5 години......Затова писах, че не виждам особен смисъл от масовата практика на анимация при тригодишни. За мен е безполезна. Децата и сами могат да си тичат насам-натам. Същото, което правят и с аниматор. Повече от 15 минути да им задържиш вниманието си е оптимизъм без особен ефект.  Laughing А два часа, колкото трае обикновено един рожден ден, абсурд.  Whistling

# 442
В нашата група в ДГ на две дечица на РД беше един аниматор от театър Хенд,идея нямам кой обаче,но може да се проучи,обаче децата са на по 6г!Много ги е забавлявал,всички бяха очаровани!

# 443
Никоя анимация не трае повече от 40 минути, след това се спира за почерпка, торта и тн т Детското внимание е така устроено, че няма как повече от 40 минути. Това че ангажиментът на 1 аниматор е 2 часа, не означава 2 часа плътно игри. Има посрещане, изпращане, ритуали, рисунки по лице и тн т до 2та часа.

За анимация за 3 годишни е строго специфично, наистина само няколко човека го умеят, страшно е трудно и игрите са с продължителност от 2 до 3 минути всяка. Зависи преобладаващата възраст на гостите.
Да се каже този аниматор умее или не е много смело, защото за всяка възрастова група деца си има подходящи. При нас от 9 професионални аниматора, само 3 са подходящи за 3 годишни примерно.
Иван е част от нашия екип, при това от 7 години, един от най-добрите ни е, и пак има партита при които не му се получава и не винаги са доволни родителите, а други са във възторг и има дори случаи когато променят дати заради него, защото е актьор и има и други ангажименти извън детските рд.
Тук идва главния аниматор, който трябва да умее да избере най-подходящия спрямо изискванията на родителите и възрастовата група.
За мен най-добре е да се избират хора, които са виждани наживо и са допаднали на детето и родителя. Моето момиче има любими аниматори, които не са "звездите" ни и аз съм я оставила да избира винаги тя аниматорите си.

За тази съм чувала хубави неща, но не мога да изкажа лично мнение: https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D … 386304898?fref=ts

Люба е точно това, за което говори dezel - детска учителка в голям стаж. Тя умее да хваща вниманието на най-малките, както преди когато работеше активно като аниматор беше Гери Пипи.
При нас също е имало и има няколко детски учителки, докато ги измъкнем от градинското поведение и строгата идея за ред и внимание, за което аз имам различно виждане, ни взима време.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 18:16 от Ерин Брокович

# 444
  • Пловдив
Професия професионален аниматор Rolling Eyes Да ми кажеш къде се учи/завършва това образование/обучение?

# 445
  • Пловдив
Здравейте! Знам, че се е коментирало назад, но не можах да го открия сега. Кой от двамата ортопеди препоръчвате за профилактичен преглед на бебе Хазбун или Янакиев? Колко струват прегледите (предполагам, че не работят по ЗК)?
Аз препоръчвам по ЗК др.Димов, работи в Димед. Ходила съм и при Хазбун и при Янакиев, и съм за Хазбун. При Хазбун е 30 лв. прегледа, при Янакиев 40 лв. мисля беше. Може да питаш като звъннеш за час колко е прегледа.

Да питам цирк Арлекино на Братската могила ли е сега?

# 446
И аз знам, че Хазбун не е ортопед, а травматолог.
За Янакиев мн противоречиви мнения чета. Иначе, моята госпожица има нужда от преглед при ортопед.

# 447
Професия професионален аниматор Rolling Eyes Да ми кажеш къде се учи/завършва това образование/обучение?
Обикновено са актьори, някои педагози, някои от много сезони на морето. Лично аз от работа в САЩ в много голяма парти агенция.
Като фризьорството е - докато не подстрижеш 1000 човека, никакъв фризьор не си. Нямаш ли 1000 РД, никакъв аниматор не си.

# 448
  • под тепетата
Анимация се изучава в университетите , в които има специалност туризъм. Например варненския. Доколко има разпределение за деца и възрастни - не знам.

# 449
Тя е туристическа- забавления на гости в хотела.
Общо взето като се опитах да запиша да уча специалността преди няколко години, разучавайки какво точно се учи, ме поканиха за лектор. Разбира се не записах нищо.
Шеф аниматорите на големите чужди агенции и курсовете, които организират в началото на всеки сезон са в пъти по-полезни. При нас има много морски аниматори, страшно добри са, но докато свикнат с детските РД, взима време. Някои изобщо не свикват, че това не са гостите на хотела, които са дошли да убият някой час, а деца на които трябва да държиш вниманието постоянно. Тук вече учителките от ДГ ги учат. И така до 1000 РД.
Професионалист не се става с диплом в нашите среди.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 09:13 от Ерин Брокович

Общи условия

Активация на акаунт