За мъжете и брака

• 26 400
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Според Библията, жената е интелектуално равна на мъжа.
Това обосновава изначалната равнопоставеност на мъжа и жената, това че при Сътворението Бог ги създава по свой образ и подобие заедно /Бит. 1:26-27/, че те едновременно са и едно и са различни, че все пак са мъж и жена. Творецът ги създава и предопределя да бъдат именно такива. Такава е и позицията на Иисус Христос защитава равноправието на мъжа и жената, тяхната равнопоставеност пред Бога, във вярата, в Църквата и в обществото.
 "Всички, които в Христа се кръстихте, в Христа се облякохте. Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие сте едно в Христа Иисуса" (Гал. 3:27).

"Когато Бог сътвори човека, създаде го по подобие Божие, мъж и жена ги сътвори" (Бит. 5:1-2).
...ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът"(Бит. 2:23-24).

Относно правата на мъжете спрямо техните жени, ап. Павел казва: "Вие, мъжете, обичайте жените си, както и Христос обикна църквата и предаде Себе Си за нея" (Еф. 5:25).
Истинският християски мъж има само едно право по отношение на жена си - да умре за своята женаbouquet

# 556
А защо е забранено жените да влизат в определени части в църквата?
Защо няма жена свещеник?
Защо никъде не пише, че трябва заедно да стигат до решенията, щом са равноправни, а само и единствено тя да му се подчинява. Не се сещам да съм чела той да й се подчинява или един на друг. Само тя на него.

# 557
Според Библията, жената е интелектуално равна на мъжа.
Това обосновава изначалната равнопоставеност на мъжа и жената, това че при Сътворението Бог ги създава по свой образ и подобие заедно /Бит. 1:26-27/, че те едновременно са и едно и са различни, че все пак са мъж и жена. Творецът ги създава и предопределя да бъдат именно такива. Такава е и позицията на Иисус Христос защитава равноправието на мъжа и жената, тяхната равнопоставеност пред Бога, във вярата, в Църквата и в обществото.
 "Всички, които в Христа се кръстихте, в Христа се облякохте. Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие сте едно в Христа Иисуса" (Гал. 3:27).

"Когато Бог сътвори човека, създаде го по подобие Божие, мъж и жена ги сътвори" (Бит. 5:1-2).
...ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът"(Бит. 2:23-24).

Относно правата на мъжете спрямо техните жени, ап. Павел казва: "Вие, мъжете, обичайте жените си, както и Христос обикна църквата и предаде Себе Си за нея" (Еф. 5:25).
Истинският християски мъж има само едно право по отношение на жена си - да умре за своята женаbouquet

Няма такова нещо. Жената не е образ и подобие божие, само мъжа е, това е точно според Битие. Когато Бог приспал Адам(в превод човек), който сътворил по свой образ и подобие, му направил от реброто другар, за да не му било скучно, който нарекъл Ева (в превод живот).

Би ли дала цитати от Библията, от които да е видно, че интелектуално Бог ги създал равни. Също ако може и цитати, в които Исус подкрепя равноправието между половете, защото аз за жена апостол не съм чувала.

Човечето добри въпроси е задала, на които аз ще копирам предните си постове като отговор

1 Тмотей 2
11 Жената да се учи мълчаливо с пълно подчинение.
12 А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива.
13 Защото първо Адам бе създаден, а после Ева.
14 И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление.
5:22] Вие, жените, покорявайте се на мъжете си, като на Господа,
[5:23] защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата

Ето още малко за половото "равноправие" :

"На жена не позволявам да господарува над мъж, но заповядвам да бъде в безмълвие. Тя ще се спаси чрез раждане на деца, ако пребъде във вяра, любов и в светост с целомъдрие." (1Тим. 2:12)

Коринтяни 1 :

6 Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.
7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.
[/size]8 [b](Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа;
9 понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа).
10 Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.
[/b]

# 558
О, защо няма ограничение за дължината на постовете!
  bouquet

# 559
  • Бургас
Покорни жени, най обичани са.

Нито са обичани, нито уважавани. Тъпчат ги като килими и честно казано - има защо.
Какво им обръщате внимание на тези повредените, които очевидно са без работа и се чудят с какво да си запълнят времето. Не е нужно да си психолог, за да ти стане ясно за какво иде реч. Давайте им игнор и не се занимавайте с тях. Очевидно е, че нито жена, нито пари са видели в живота си.

П.П. То пък от кога 18 годишна е равнозначно на нещо хубаво. Като ги гледам из училищата за какви телосложения, визии и поведение става въпрос, никак не ми се връзва с нещо, с което може да се похвалиш, че ходиш.

# 560
Влече ги към 18-годишни, защото само жена на тази крехка възраст може да се върже на мъж с подобно мислене. Помъдреят ли, виждат за какво иде реч и бягат с двеста от тях. А те минават на следващата заблудена. Peace

# 561
  • Бургас
Влече ги към 18-годишни, защото само жена на тази крехка възраст може да се върже на мъж с подобно мислене.

Абе дори и това не е много сигурно. И аз съм била на 18г. и такива дришльовци с як комплекс за малоценност съм ги заобикаляла отстрани. А днешните 18г. не са толкова наивни както е било преди и са с един кош претенции /дори дебелите и грозните/.

# 562
Е, значи само си мечтаят за 18-годишни. И за 18-годишно уиски. Мечтите са хубаво нещо, стига да не ти пречат в реалния живот.  Mr. Green

# 563
абе ти недей .. друго си е некое девойче .. не научило се още да хитрува ..
да те гледа с оня благодарен поглед и да вика ... с теб се чувствам жена  Mr. Green

# 564
Да, ако е расла в саксия може и да я надхитриш. Но 18 годишните си падат по красавци, тип Джеймс Дийн или поне да свири на китара или да кара сърф. Някой чичак с бирено шкембе трудно ще се класира, освен ако не е Хю Хефнер.

# 565
истина е . но пък от друга страна всички млади искат ботушки с лентички от 250 лева , дето не са по възможностите на повечето младежи  Mr. Green

# 566
В софето се носят повече гуменки и кецове, има и за по 300лв, но нали ако те видят аверчетата с чичак си аут от компанията. Бъди реалист  Mr. Green

# 567
туй въобще не е вярно ! ..

първо .. защо му е на чичака да се показва с младото яре  tooth
най много и на него да му се смеят ..

веднъж ми се е случвало в заведение да се оглеждам дали има познати .. като разбрах на колко години е момичето  tooth

после да ти кажа .. приятел има такова младо гадже ..
ми .. да ти кажа не са я отритнали от компанията .. даже всичките млади се сбират у жилището на чичака да правят купони .. а малката се прави на домакиня  tooth

много е забавно ..

# 568
Е, значи само си мечтаят за 18-годишни. И за 18-годишно уиски. " Мечтите са хубаво нещо.....
....е, не се сбъднаха, но е добре, че ги имаше!"         Laughing
Не помня от кого е....    Simple Smile 

# 569
Може, има ги всякакви. Може да няма баща и да и липсва бащина закрила, както би казал Фройд. Също социалната класа си казва думата. Едно образовано момиче на 18 горе-долу е наясно къде се намира във времето и пространството. Ниско образовано, с нисък социален статус гледа да изкяри квото може, от когото може, както може.

Общи условия

Активация на акаунт