За мъжете и брака

• 26 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Aз приемам по-романтично брака  Flutter

Той е като да изкрещиш пред целия свят, че избираш този човек. Когато го правиш вярваш, че твоя крясък ще премине дори през времето и пространството и ще окаже влияние дори в следващитте животи.

Това е да покажеш своята сериозност и да поемеш отговорност открито. Всеки минал през това знае оновастрахотно усещане когато осъзнаеш след брака - че сте се обрекли и вече аз съм негова и той е мой. Реално нищо не се е променило, но в действителност невидима сила ни е събрала още по-силно.

Бракът е следващо стъпало от една връзка и е невероятно изживяване и приключение.

Брака е като да сключиш договор. Затова приемам, че хората живеещи без брак сякаш някак не са убедени, че ще останат до края. Струва ми се, че някак не са сигурни, че това е тяхната половинка. Сякаш винаги остава една несигурност.

# 46

Брака е като да сключиш договор.
Да, но и нищо повече!  Mr. Green Мръсни чорапи и без тоя договор може да си переш!!!  Joy А на света ако знаеш през къде му е, че ще изкрещиш за твоя човек... Party Heart Eyes Единствено заради детето се ожених, иначе до ден днешен си го смятам за пълна глупост!!! baby_neutral

# 47
Да си кажа и аз - няма друга такава емоция като подготовката за сватбата. Бяла красива рокля ,прическа,грим - класика...Аз дори предпочитах тия пари да ги вложим в нещо , но мъжо -не та не . Вика ми -настоявам ти да бъдеш булка..  newsm78.  А сега де... Даже детенцето ни беше калинка.  Simple Smile

# 48
Единствено заради детето се ожених, иначе до ден днешен си го смятам за пълна глупост!!! baby_neutral

Прекрасната, един добронамерен въпрос... Какво точно се крие зад удебеленото
За децата си се стремим да правим най-доброто, значи все пак за теб е имало някакъв смисъл.

# 49
Единствено заради детето се ожених, иначе до ден днешен си го смятам за пълна глупост!!! baby_neutral

Прекрасната, един добронамерен въпрос... Какво точно се крие зад удебеленото
За децата си се стремим да правим най-доброто, значи все пак за теб е имало някакъв смисъл.

По-лесно става признаването, ако родителите имат подпис. За детето си всичко даваме, това е ясно!!! Аз обожавам мъжът си, разбираме се чудесно!!! В това няма смисъл, но бракът, като институция си е пълна простотия. А и за самата подготовка: най-ужасните моменти в моят живот. Нагъл свекър, който се опитваше всичко да диктува, а аз съм изключително буреносен характер... Отделно бременна в трети месец, със всичките му екстри. Ай мерси ти за такъв кеф!!!

# 50
Благодаря Прекрасна, не е само припознаването и други неща стават по-лесно. А има и такива, които да не дава господ.. Важното е хората да се обичат и разбират.

Моля не бъркайте брак със сватба и подготовката за нея  Laughing
Спокойно можеш да се бракуваш и без сватба.
Както и да направиш сватба без да се бракуваш.

Сватбите са хубаво нещо стига да не се жениш ти  Heart Eyes

# 51
Дорис, взела си ми думите от устата!  Simple Smile

# 52
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Aз приемам по-романтично брака  Flutter

Той е като да изкрещиш пред целия свят, че избираш този човек. Когато го правиш вярваш, че твоя крясък ще премине дори през времето и пространството и ще окаже влияние дори в следващитте животи.

.......................................................
Брака е като да сключиш договор. Затова приемам, че хората живеещи без брак сякаш някак не са убедени, че ще останат до края. Струва ми се, че някак не са сигурни, че това е тяхната половинка. Сякаш винаги остава една несигурност.

То  хубаво   да  изкрещиш  пред целия  свят, че   избираш  този човек, стига  после  да  не  ти   се  наложи  пак  да крещищ,  ама  в друга  тоналност, избиваща  на  фалцет.
"Нещастник!", "Некадърница",  " Импотент!",   и "Пачавра"  са   сред най-безобидните    словесни  храчки,   които съм чувала  в   съдебна  зала, докато  крещящите  яростно   се карат за вилиците, лъжиците, семейното  жилище  и   децата:-))

Що  се отнася  до втората част от поста  ти- като  сключиш брак, каква ти  е  гаранцията, че  ще останете  заедно  до края?  newsm78 а и  не трябва да  се  забравя, че  животът и  емоциите са динамично  нещо- днес искаш  да сте  заедно  до края, утре  ти  се ще  да  го  убиеш бавно и  мъчително... Това е. Така че, човек  трябва   много  давнимава какво  си пожелава и  да си  осигури  път  за отстъпление, ако  сбъднатото  желание   вземе  да  се опитва  да  му  се катери по главата. Laughing

Наистина  не  схващам,ако  можеш, осветли ме Simple Smile

# 53
Да, това личи и  в обществените  нагласи. Все по- малко  стават двойките, които  се бракосъчетават, за сметка  на  съжителството  на  семейни начала.
В днешно време не е ли едно и също. Даже не знам има ли смисъл да се обсъжда брака в наши дни. Според мен някои го правят за купона, други да съберат някой лев от сватбата  Joy , или мечтата на жената да се види в бяла рокля....  Вече всичко е позволено и с подпис и без, ако не вървят нещата....никой не стои. По-възрастните казват, "едно време нямаше толкова разводи", да не е имало, защото обществото не го е позволявало, било е срам, а не защото са се разбирали повече.

# 54
  • Tам през Атлантическия океан
'Щото постовете ти са други , не показват това
  Wink

Човек прави грешки... Ти си умна жена, ще се досетиш какво имам в предвид...

не съм умна по твоя критерий  Mr. Green 'щот не се сещам какво имаш предвид  Crazy

# 55
  • Tам през Атлантическия океан
Да, това личи и  в обществените  нагласи. Все по- малко  стават двойките, които  се бракосъчетават, за сметка  на  съжителството  на  семейни начала.
В днешно време не е ли едно и също. Даже не знам има ли смисъл да се обсъжда брака в наши дни. Според мен някои го правят за купона, други да съберат някой лев от сватбата  Joy , или мечтата на жената да се види в бяла рокля....  Вече всичко е позволено и с подпис и без, ако не вървят нещата....никой не стои. По-възрастните казват, "едно време нямаше толкова разводи", да не е имало, защото обществото не го е позволявало, било е срам, а не защото са се разбирали повече.

Нито съм имала купон  в смисъла в който се влага в думата  Crazy нито съм била в бяла роклА , нито сме събирали пари  Mr. Green
След подписа , гостите ни бяха камерен състав (15 човека) в хубав уютен ресторант.
Такова нещо не се брои за сватба май  Laughing

# 56

И направи темата с каква точно цел  newsm78 ?

Направих темата с цел да помъдруваме малко защо "Мъжът" се е отрекъл от това свое сътворение.
А не например както с други - знаете репликата "Аз съм МЪЖЪТ - който построи Айфеловата Кула!" Simple Smile

Аз лично не съм чувала някой мъж гордо за заяви че именно те са създателите на брака.
Напротив - по-разпространена е теорията, че брака е измишльотина на жената, за да закопчее мъжът.

А предимствата на брака в съвременния живот са наистина спорни и различни за всеки.

Не знам дали обърнахте внимание - в статията още се казва че преди този вид бракове - семействата са се състояли от няколко жени и няколко мъже  #Crazy
Като се замисли човек това е е толкова лоша идея - може в бъдеще хората да се върнат отново към този модел Joy

# 57

Затова приемам, че хората живеещи без брак сякаш някак не са убедени, че ще останат до края. Струва ми се, че някак не са сигурни, че това е тяхната половинка. Сякаш винаги остава една несигурност.

Това е и моето мнение. Да, сякаш си оставят вратичка - ако решат да се разделят, да не се занимават с разводи и хамалогии.
Освен това е странно, несериозно и смешно, според мен, да представяш като "приятеля ми/приятелката ми/гаджето" човекът, с когото живееш от години. Пък да се наричате "жена ми/мъжа ми", пак е неточно, при положение, че не сте се бракували.
Да не споменавам пък как се смея на хора, които са от няколко месеца заедно, и вече са "жена ми и мъжа ми"... След още месец се разделят... и така до следващия "мъжа ми/жена ми"... Това са сериозни, тежки думи и не е адекватно да се употребяват ни в клин, ни в ръкав.

Нито съм имала купон  в смисъла в който се влага в думата  Crazy нито съм била в бяла роклА , нито сме събирали пари  Mr. Green
След подписа , гостите ни бяха камерен състав (15 човека) в хубав уютен ресторант.
Такова нещо не се брои за сватба май  Laughing

Брои се. Това е културна, разумна сватба, далеч от селянийката, която обичайно се случва на традиционните бг сватби, приличащи на панаир на простотията. И двамата имаме силна непоносимост към подобни... "забави".
Моята сватба беше подобна на твоята, като гостите бяха даже много по-малко, буквално съвсем тесен, семеен кръг.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 04:56 от AQUА

# 58
  • Най-красивата страна
Друго ,което ми прави лошо впечатление е когато чуя мъж да каже'' Ние с приятелката ми живеем заедно от много години и имаме 2 деца.''
Така се представиха новите ни съседи....
Вярно,че нямат брак,но все пак две деца му е родила тази жена....

Е, ама пък и той си се грижи за нея и децата и без брак.
Това че му е родила не значи че трябва да се оженят

Ако имаха брак той нямаше да я нарече приятелка.Щеше да каже "жена ми".
Някак грозно ми звучи това.
Тази жена не е ли нещо повече от приятелка при положение ,че от години живеят заедно и имат деца?

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 09:14 от veni35

# 59
Е, ама пък и той си се грижи за нея и децата и без брак.
Това че му е родила не значи че трябва да се оженят

E, тя също се грижи за него и децата. Какво общо има това с начина, по който се наричат един друг.
Съгласна съм, че не е повод за брак, това си е тяхно решение, както и онова как се наричат, но все пак логично е да се разграничат от масата приятели/ки, затова обръщението прави впечатление на околните като пренебрегване на човека до тях.
Имам близки без брак, но се наричат мъжа ми/жена ми.

Общи условия

Активация на акаунт