Отговори
# 690
  • Wolwedans
Аз нещо не разбрах. Как така удебелена лигавица и недостиг на хормон? За кой хормон говориш? Ако е прогестеронът, той е завишен при удебелена лигавица. И с какво обяснение те приеха за абразио?
Намален е, недостигът на прогестерон и относително по-високите стойности на естрогена е в основата на доброкачествената и атипичната хиперплазия на маточната лигавица. Такъв прогестеронов дефицит имат жените с ановулация и в предменопауза. Съответно добавянето на синтетичен прогестерон във втората половина на цикъла се използва за превенция и лечение на ендометриалната хиперплазия.

# 691
  • София
А защо тогава при тънка лигавица изписват прогестеронов препарат?

# 692
  • Wolwedans
А защо тогава при тънка лигавица изписват прогестеронов препарат?
Ако е установено, че причината за стерилитета е недостатъчност на жълтото тяло или т.нар. прогестеронов дефицит, тогава се дава прогестеронов препарат във втората половина на цикъла. При атрофична лигавица се търси причината за хормоналния дефицит. При атрофична лигавица обикновено и 2-та полови хормона са ниски. "Пролиферативният" хормон е естрогена- той кара клетките на маточната лигавица да се делят. Ролята на прогестерона е да преобразува лигавицата във вид подходящ за имплантация на оплоденото яйце или във вид подходящ за излющване с менструалното кървене.
Малко е сложно за обяснения. Жлезите с вътрешна секреция и хормоните са доста сложна материя дори и за лекарите.

# 693
  • София
Благодаря за подробните обяснения!   bouquet

# 694
Благодаря на всички за отговорите. По най-бързия възможен начин отидох на лекар, но преди това ви писах. Най-вероятно зацапването е било при овулация. Видя се остатъка и свободната течност отнего.Прясно, прясно. Вероятно е хормонално, доколкото видя с УЗИ, няма нищо обезпокоително. Дано е така. Скоро и цито трябва да правя. И ми остава доста напрегнато...

# 695
Nia_Nia_Nia. много се радвам на хубавите новини  Hug
Едно алоенце за балансиране хормоните не искаш ли да пийнеш  Flutter

# 696
Ми да пийна, щом казваш  Hug Какво ми препоръчваш?

# 697
Ми да пийна, щом казваш  Hug Какво ми препоръчваш?

Пия на форевър. Много съм доволна, но е скъпично /50 лв./. Зарежда ме с енергия и балансира и без това побърканите ми хормони Simple Smile

# 698
Здравейте момичета,
Надявам се утре да разбера, кога точно ще бъде моята конизация и в главата ми се въртят ужасно много въпроси. Надявам се, тези които са минали по моя път, да ми отговорят. Ще им бъда много благодарна.
1.Какъв антибиотик се изписва след процедурата? Нямам идея
2.Колко време след конизацията разбрахте, какви са резултатите от биопсията? (имам предвид, дали е изрязано до чисто) Предполагам, че изпращат тъкан от изрязаното за ново изследване. Питам, защото след моята първа биопсия трябваше да чакам около 5 дни, докато излезе резултат. Едно доста мъчително чакане беше. Около 10 дена след нея
3.Кога се прави първа цито след конизация? Болезнена ли е? Месец след конизацията (след първия нормален цикъл), не е по-болезнена от обикновено
4.Някой може ли да ми обясни, след като се направи конизацията, т.е. се отстраняват част от цервикалния канал, а може би и целия, тогава от къде после има цервикална слуз? Има ли въобще и ако няма, какво го замества - медикаменти или.....някакви хормони се пият? Зависи колко е висок конуса и дали се прави скалпелно или ЛЕТЗ, но в общия случай се реже съвсем мъничък конус и с нищо не ти се променя ежедневието Simple Smile
Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но човек като мисли, стига до въпроси, които са извън неговото познание и на които не може да си отговори.
Поздрави на всички.

# 699
Като казахте алое, някой дали е взимал таблетките Алое на д-р Тошков?

# 700
Здравейте момичета,
Надявам се утре да разбера, кога точно ще бъде моята конизация и в главата ми се въртят ужасно много въпроси. Надявам се, тези които са минали по моя път, да ми отговорят. Ще им бъда много благодарна.
1.Какъв антибиотик се изписва след процедурата? Нямам идея
2.Колко време след конизацията разбрахте, какви са резултатите от биопсията? (имам предвид, дали е изрязано до чисто) Предполагам, че изпращат тъкан от изрязаното за ново изследване. Питам, защото след моята първа биопсия трябваше да чакам около 5 дни, докато излезе резултат. Едно доста мъчително чакане беше. Около 10 дена след нея
3.Кога се прави първа цито след конизация? Болезнена ли е? Месец след конизацията (след първия нормален цикъл), не е по-болезнена от обикновено
4.Някой може ли да ми обясни, след като се направи конизацията, т.е. се отстраняват част от цервикалния канал, а може би и целия, тогава от къде после има цервикална слуз? Има ли въобще и ако няма, какво го замества - медикаменти или.....някакви хормони се пият? Зависи колко е висок конуса и дали се прави скалпелно или ЛЕТЗ, но в общия случай се реже съвсем мъничък конус и с нищо не ти се променя ежедневието Simple Smile
Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но човек като мисли, стига до въпроси, които са извън неговото познание и на които не може да си отговори.
Поздрави на всички.

Благодаря ти много. Явно всичко е много индивидуално.
Поздрави!

# 701
Ми да пийна, щом казваш  Hug Какво ми препоръчваш?

Пия на форевър. Много съм доволна, но е скъпично /50 лв./. Зарежда ме с енергия и балансира и без това побърканите ми хормони Simple Smile

Ще пробвам да ги кротна и моите   bouquet

# 702
  • София
Момичета, така се зарадвах в петък,че на колпоскопа ми няма нищо.Днес отидох за резултат от цитото и изненада-3А група.Изписаха ми Бетадин глобули и после контролна цитонамазка.Реве ми се, честно.Имам дискариотични клетки в цервик.канал.Не знам как е възможно това 4 м.след реконизация? Shocked   Дано се оправя от глобулите  Успех на всички!

# 703
Момичета, ето какво пише в резултата ми от първата цитонамазка четири месеца след LLETZ:

- в графа "Епителни промени, свързани с малигненост", "Покривни клетки" има сложена отметка на "Атипични покривни клетки с неясна степен" и след това отдолу е отбелязано PAP II-III (двете заедно) и пише "Единични интермедиерни клетки - с дискариоза - несигурна дисплазия" и е сложена препоръка за колпоскопия.

Какво ще кажете по въпроса?

# 704
Ами...има намерени някакви изменени клетки, задължително направи колпоскопия и оттам вече ще стане ясно как да се действа.

Общи условия

Активация на акаунт