Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 35

• 65 080
  • 812
  •   1
Отговори
# 675
  • В сърцето на любимия човек
 Blush  Blush  Blush
Герда - благодаря за милите думи, наистина ме трогна!

Дай Боже всички да прегърнем здрави рожби, пък дали сме "динозаври","ветеранки" или съвсем "зелени" няма никакво значение. Всяка една от нас е изстрадала своя път и заслужава щастието да бъде майка.

Венера - в подфорума има една мама на близнаци, казва се Фелиндра, тя забременя на възраст над 35 след няколко неуспешни опита, а успешният и опит е точно след РВМС. Ако не ме лъже паметта даже май се бяха захванали и трите ембриончета, но беше много рисково и се наложи редукция на едното.

# 676
Blush  Blush  Blush
Герда - благодаря за милите думи, наистина ме трогна!

Дай Боже всички да прегърнем здрави рожби, пък дали сме "динозаври","ветеранки" или съвсем "зелени" няма никакво значение. Всяка една от нас е изстрадала своя път и заслужава щастието да бъде майка.

Венера - в подфорума има една мама на близнаци, казва се Фелиндра, тя забременя на възраст над 35 след няколко неуспешни опита, а успешният и опит е точно след РВМС. Ако не ме лъже паметта даже май се бяха захванали и трите ембриончета, но беше много рисково и се наложи редукция на едното.
пънче-мънче , благодаря за информацията. Надявам се и при мен да помогне. До скоро си мислехме, че сме само с мъжки фактор, но уви...

# 677
РВМС се прилага и при лоша биопсия, при завишени НК и Т  клетки. Преди трансфер се слага един вид превантивно не толкова като "лепило", а по- скоро да сведе до минимум клетките- естествени убийци и да осигури благоприятна среда за вгнездяване на ембриончето.
8- 10% повече, са 8- 10% повече, никак не са малко:)

# 678
Крос-мач тест се назначава именно след родено бебе, или бременност прекъсната след установен пулс на ембриона, при който е имало шанс да се обмени кръв между бебенцето и майката и да се изградят антитела у майката срещу клетки на бащата.
 Аз много исках да правя крос-мач тест, но имунолозите прецениха, че нямам показатели за него.
 Но нещо ме гложди. С толкова приготовления, може би няма да е лошо да се направи един крос-мач тест, все пак мисед в 9+1 не е съвсем за подценяване. Ще взема да упорствам. Rolling Eyes За да се презастраховам.

# 679
Крос-мач тест се назначава именно след родено бебе, или бременност прекъсната след установен пулс на ембриона, при който е имало шанс да се обмени кръв между бебенцето и майката и да се изградят антитела у майката срещу клетки на бащата.
 Аз много исках да правя крос-мач тест, но имунолозите прецениха, че нямам показатели за него.
 Но нещо ме гложди. С толкова приготовления, може би няма да е лошо да се направи един крос-мач тест, все пак мисед в 9+1 не е съвсем за подценяване. Ще взема да упорствам. Rolling Eyes За да се презастраховам.
Аз мисля, че си права Gerda. Мое мнение е, че трябва да се отхвърлят всички евентуални причини за неуспех предварително, макар и да "хвърчат" пари. Така поне ще знаем, че сме направили всичко, което е било по силите ни.

# 680
 А аз, ако успея, обещавам, че ще направя специална тема, за да помагам на други мами, като мен.
 Защото само аз си знам, колко ми беше трудно да си събера някаква информация.

# 681
РВМС имах на 2 и 3-ти опит/+тест завършил с мисет в 8-9г.с./. Това при добри биопсии /не знам кой вид, но струваха съответно 165+35лв. и 165лв./, НК в норма и възраст 41г.
Всичко има значение за успеха, дори какво ядем, пием и движим ли се ... Всяко изследване, лекарство и метод повишават шанса ни, не се знае от къде ще изскочи заекът. Вярнам, че доктори търсят да намерят за всяка от нас най-доброто решение.

# 682
Напоследък съм с доста силно сърцебиене, май ще трябва да си направя контрола на ТСХ, да не е паднало, че и малко рязко смъкнах килограми.
 Ако епаднало на 0, за колко ли време ще се отложат нещата? Имал ли е някой с подобен проблем?

# 683
  • Burgas, Bulgaria
Напоследък съм с доста силно сърцебиене, май ще трябва да си направя контрола на ТСХ, да не е паднало, че и малко рязко смъкнах килограми.
 Ако епаднало на 0, за колко ли време ще се отложат нещата? Имал ли е някой с подобен проблем?

Аз бях с такъв проблем. След хиперстимулация през януари 2012г и ТСХ 2,7 вече през март при следваща стимулация забих на 0,005 и тази стойност поддържах доста дълго време, въпреките изписаните лекарства..  От Хашимото преминах в базед и то много бързо. Още преди трансфера минах от елтироксин на Пропицил/ не минавал през плацентата/ и подтиска ЩЖ. И въпреки всичка забременях и може би щях да си го износя докрай, но се наложи прекъсване на бременността в 16 г.с. поради Даун, което въобще не зависи от ЩЖ.  През октомври - пак стимулация, пак + тест, и мисед аборт в 8 г.с.
Чак когато ЩЖ ми прецака мускулите на очите отидох при Начев и той ми каза, че при тези нулеви стойности въобще не е трябвало да правя инвитро и че най-вероятно ЩЖ е отделила някакви антитела,които убивали ембриона. Сега съм вече с премахната напълно жлеза и на Л-тироксин доживот.
Пиша ги тези работи, момичета, за да знаете, преди да предприемете инвитро направете няколко поредни месеца контрол на ТСХ и ФТ4. Щитовидната жлеза трябва да е стабилна иначе последсвията понякога са необратими.
Не винаги по клиниките ги изискват тези хормони. В предишната ми клиника аз сама си ги правих и сама си ги следях.

# 684
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Виждам, че се коментира много въпроса за биопсиите и лепилата....
Аз миналата година правих опит на ЕЦ като няколко месеца събирахме, за да ми върнат два перфектни бластоциста.  Ние сме с неизяснен стерилитет, но чакахме още заповедта и затова пробвахме на ЕЦ.
На мен ми правиха РВМС без да ми пускат каквито и да било изследвания, нито биопсия....
Сигурно за всеки случай....
Е, неуспешно беше......
Д-р Персенска ми назначи генетични, които всъщност си бяха само кариотип и хормони докато дойде заповедта. Каза да ида на 9-10 ден за проследяване за биопсия в месеца преди опита.
Та довечера съм при нея за преглед и евентуално за биопсия този месец. Каква и аз не знам.....
Само се чудя....след като не ми бе правена такава тогава, защо ми правиха РВМС, ама.....Та и сега ако излезе от биопсията, че съм за РВМС, какво от това, като и без това правих и нищо не стана?
Много съм боса по въпроса за биопсиите, РВМС-тата и лепилата, но ще видя довечера дали ще имам време да питам..

# 685
Здравейте!
Започнах процедура по дълъг протокол. До момента са ми били само блокираща инжекция. Утре сум на преглед за евентуално започване на стимулация. За лош късмет днес сутринта ме ухапа една домашна котка...., много нелепа ситуация. Някой знае ли дали ваксина против тетанус би попречила на опита? Ще съм много благодарна ако някой помогне с информация.

# 686
Здравейте, момичета!
Виждам, че се коментира много въпроса за биопсиите и лепилата....
Аз миналата година правих опит на ЕЦ като няколко месеца събирахме, за да ми върнат два перфектни бластоциста.  Ние сме с неизяснен стерилитет, но чакахме още заповедта и затова пробвахме на ЕЦ.
На мен ми правиха РВМС без да ми пускат каквито и да било изследвания, нито биопсия....
Сигурно за всеки случай....
Е, неуспешно беше......
Д-р Персенска ми назначи генетични, които всъщност си бяха само кариотип и хормони докато дойде заповедта. Каза да ида на 9-10 ден за проследяване за биопсия в месеца преди опита.
Та довечера съм при нея за преглед и евентуално за биопсия този месец. Каква и аз не знам.....
Само се чудя....след като не ми бе правена такава тогава, защо ми правиха РВМС, ама.....Та и сега ако излезе от биопсията, че съм за РВМС, какво от това, като и без това правих и нищо не стана?
Много съм боса по въпроса за биопсиите, РВМС-тата и лепилата, но ще видя довечера дали ще имам време да питам..

Имам позната, при която резултатът от разширена биопсия не е показала имунологичен проблем, но са и казали, че и е лоша имплантационната среда. Сложили са и PBMC, като на следващия месец контролната биопсия е показала по-добри резултати . Вече съвсем се обърках лекарството и при 2-та случая едно и също ли е?! При мен има имунологичен проблем и ще ми слагат PBMC само в деня на евентуалния трансфер(или 2 дни след пункция, не съм сигурна). PBMC и лепило едно и също ли са...? Ако Персенска даде отговор на този въпрос ще се радвам да го споделиш с нас.

# 687
Венера, не се притеснявай за ухапването от котката. Според мен няма нужда от ваксина, всички собственици на котки и кучета щяхме да ходим през ден на ваксини, ако се налагаше.

# 688
Венера, не се притеснявай за ухапването от котката. Според мен няма нужда от ваксина, всички собственици на котки и кучета щяхме да ходим през ден на ваксини, ако се налагаше.

Благодаря за подкрепата!

# 689
Момичета,
Знаете ли колко пари излиза инвитро с донорска яйцеклетка и ако някой и минал през това да ми каже колко горе-долу се чака? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт