Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 796
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За суха коса - маски с тривитаминол. (без скалпа,  ако той принципно се омазнява по-бързо).

За хената и на мен много ми се измива. Първите 1-2 къпания е ок, от там до към 2 седмици след боядисването цвят не остава... (това къната, за кестенявото не съм го усетила така, но пък то се получаваше толкова близко до естественото ми, че трудно усещах разлика така или иначе, освен в корените на малкото бяло, което имам).

# 481
Мерси за идеите за маски, момичета. Иска ми се нещо по-бързо и готово, че нямам много време, но може би ще се прежаля да мацам и с масла - просто след тях, за да се измият прилично, трябва да се шампоанисвам 2 пъти и резултатът е ново пресушаване!

# 482
 Angel_Dust, ама аз като покривам само изсветлена коса, си се забелязва доста. Първоначално изравнява/даже става по-тъмно от корена/ и след няколко измивания ..

# 483
  • В полите на Пирин планина
Мерси за идеите за маски, момичета. Иска ми се нещо по-бързо и готово, че нямам много време, но може би ще се прежаля да мацам и с масла - просто след тях, за да се измият прилично, трябва да се шампоанисвам 2 пъти и резултатът е ново пресушаване!

Слагай първо балсам, след него шампоан - отмива се доста по-лесно. Може и малко пчелен мед да сложиш в сместа за хидратация на косата.

Angel_Dust, ама аз като покривам само изсветлена коса, си се забелязва доста. Първоначално изравнява/даже става по-тъмно от корена/ и след няколко измивания ..

Логично е вече изсветлена коса да се отмива по-бързо. Като цяло зависи от състоянието на косата задържането на цвят.

# 484
Ами остава ми да си експериментирам и това е  Sad

# 485
Здравейте, хубавици Simple Smile Потърсих с търсачката, но така и не открих кой знае какво, затова направо питам: похвалете маска, която се преборва с пресушаването от къната. Пробвала съм на Биофреш или както там беше - става, но искам друга. За разресване, мекота, блясък. Кажете си любимите маски и не се сърдете, ако питам нещо дъвкано в старите теми - просто нищо не излиза като хората с тази търсачка...
Напоследък не използвам маски, а след измиване със шампоан, слагам на цялата коса от това олио на Балеа, ефекта който ми се получава е точно този който търсиш.

Скрит текст:

# 486
Това олио и аз го харесвам, но не прави чак чудеса на моята слама. Последно купих една маска дозичка на Балеа, пишеше SOS на нея,ползвах я точно след хенната + хума и ми омекоти добре. Ако искаш я пробвай, ако не ти допадне поне няма да те е яд Wink

# 487
Това олио и аз го харесвам, но не прави чак чудеса на моята слама.
Много зависи и от шампоана. С предишният не ми се получаваше, но сега почнах да ползвам един на Балеа и резултата е супер. Този:
Скрит текст:

# 488
  • София
Тази цялата серия на балеа са им много хубави Simple Smile

# 489
Изхабих един от кафявата, сега ще пробвам и тези Wink

# 490
Шампоана от кафявата серия, от която е и олиото, също е много хубав за суха коса.

# 491
  • София
Те са две кафяви, едното е от тази оил серията, другият е  за кестенява коса, леееко оцветяващ (аз него си го ползвам, сега пък като не искам да ми потъмнява косата ползвам блонд, не че имам нещо общо с блондинка), много добре ми се отразяват на скалп и коса.

# 492
За това написах , че е от серията с олиото което показах ; )

# 493
Ох, мерси, момичета, тъкмо ми свършват шампоани и балсами и ще пробвам тази Балеа. Едно време не ползват купени шампоани, само билките за измиване, обаче с таз къна, трябват крути мерки, за да се поддържа мека и разплетена косата... Знам, че и с масла и други би станало, но търся по-малко трудоемки варианти, че... не'ам нерви...  Mr. Green

# 494
  • Пловдив
Аз днес си купих натурална къна с марка TRICHUP Някой да е ползвал?
Има цяла серия ,но не посмях друго да взема .
Първо ще прочета нещо и тогава ще купя .
Иначе по същия начин като хенафокс се приготвя .
Ето и серията :

https://www.google.bg/search?q=TRICHUP&es_sm=93&tbm=isch … =1366&bih=643

Общи условия

Активация на акаунт