Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 785
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Много приятен цвят Simple Smile

Lady Brinne
Това напластяване след колко години употреба се очаква Wink Моята не й се задържа цвят кой знае колко и това е. Може и до коса да е, знам ли.

# 511
  • В полите на Пирин планина
Знам ли  newsm78 Вероятно е до коса. Някои пък се оплакват, че няма сваляне  Mr. Green

Аз имах проблем със задържането на цвят, когато започнах да се къносвам след боядисване руса. 4-5 месеца ми се налагаше да се мажа на 3 седмици.

# 512
Много приятен цвят Simple Smile

Lady Brinne
Това напластяване след колко години употреба се очаква Wink Моята не й се задържа цвят кой знае колко и това е. Може и до коса да е, знам ли.

Ох, и аз така. Ми не ми се задържа цвят пък  Crossing Arms Вече 6 месеца се къносвам, в началото лъскаво, хубаво, наситено...и избледнее. Сега ако ме видите, на нищо не приличам. Все едно не ми хваща добре къната и това е . Сега пак е време за къносване, чак се чудя каква вече къна да взема. За по-риж отенък коя беше момичета? Индийската ли?  Thinking Чак се зачудих дали не трябва да мина пак на боя, а не ми се иска....

# 513

Blizna4e, и при мен е така.Нещо не ги уцелвам тези къни.А преди толкова хубаво червена бях,сега не е така.Като намериш някоя ,която се задържа повече сподели.Преди години ползвах Рубина,сега не мога да я намеря.Тя правеше косата ми толкова лъскава и хубава.

# 514
Ако чакате от къната да ви даде цвят като червена боя едва ли ще стане. Къната дава ръждиви отенъци, а на тъмна коса - почти няма цвят. На бели коси почти нищо не се задържа трайно, дори боя, а червената боя се отмива още по-бързо.
Скрит текст:
Аз сега се правя руса, да кажем един тон по-светла от естествената ми коса и това ме устройва най-много, защото имам малко бели коси и не се получава рязка граница с боядисаното при израстване. Така имам пауза около 6 седмици между боядисванията, което ме устройва идеално. Поддържам цвета с тониращ балсам Леганца. Междуврочем има и червен тониращ балсам.

Между къносванията винаги съм правила глос, за да подсиля цвета - с обикновен балсам, маска+масла+къна. Така съм стояла по 1 час - косата се подхранва, цвета се подсилава, а не отнема толкова много време като за нормално къносване.

# 515
  • София
Не очаквам подобно нещо.
Ще ми се  обаче малко по-дълго да запазва първоначалния си интензитет нюанса (повече поне от 2-3 миения).
Имам малко бяло, то задържа повече от "цветната" ми коса. Не съм се боядисвала преди това,  с билки се мацам от миналото лято, вярно на около месец и половина, не по-често Wink
Чудя се има ли смисъл между самите къносвания да правя и това:
Ако искате да освежите старото боядисване с къна, разтворете 50 г в 1,250 л вода. Прецедете сместа и я охладете. Изплакнете с нея косата.
но до колкото схващам е без изплакване и много не ме блазни.

# 516
Това едва ли ще има ефект  newsm78 Има разни шампоани с къна, ама колко са с къна  Thinking

Интензитетът на цвета се притъпява, защото къната оксидита 3-4-5 дни след къносване и става някак по-убит отенъка.

# 517
  • София
Не е само това и се измива, не знам как да го обясня точно, просто го усещам като я наблюдавам какво й е се случва с всяко следващо миене.
Не е чак такава драма все пак, нито става  нещо грозна.
Което, като цяло ми напомня, че трябва да си напазарувам и тези дни пак да се намацам.
Този път мога да опитам само с къна, да видя какво ще стане.

# 518
Не е само това и се измива, не знам как да го обясня точно, просто го усещам като я наблюдавам какво й е се случва с всяко следващо миене.
Не е чак такава драма все пак, нито става грозна.

Щом не е грозно е добре.

# 519
  • София
е няма какво да й е грозното, просто си става кестенява, почти няма разлика с израстващата коса.

# 520
Аз сега се правя руса, да кажем един тон по-светла от естествената ми коса и това ме устройва най-много, защото имам малко бели коси и не се получава рязка граница с боядисаното при израстване. Така имам пауза около 6 седмици между боядисванията, което ме устройва идеално. Поддържам цвета с тониращ балсам Леганца. Междуврочем има и червен тониращ балсам.

Между къносванията винаги съм правила глос, за да подсиля цвета - с обикновен балсам, маска+масла+къна. Така съм стояла по 1 час - косата се подхранва, цвета се подсилава, а не отнема толкова много време като за нормално къносване.
С какво се правиш един тон по-светла, с химическа боя ли? Нали с билки не може да се изсветли косата  newsm78
Този балсам Леганца ок ли е от към състав, дали ще мога да го ползвам и аз, как мислиш? И кой номер ползваш?
Значи ползваш и балсама и си правиш глос между къносванията?

# 521
  • София
Предполагам това са въпросните балсами?
http://beautycosmetic.biz/leganza-ocvetyavashti-balsami-kosa-p-13524.html или това имаш предвид http://pesteliv.com/product/17216/leganza-otsvetyavasht-balsam-4 … itsian-150ml.html

# 522
Леми, боядисвам се с боя - затова в скрит текст го сложих - не е по темата.

Съжалявам, ако съм те подвела.
Леганца-та нямат ППД и амоняк, но не са натурален продукт. От първия линк на Angel_dust.

# 523
Няма лошо, не си ме подвела, и аз това си помислих, но реших да попитам за по-сигурно.  Simple Smile Ти сега редуваш боядисване с къна и с боя ли, получава ли ти се?
Видях ги Леганците, то на мен не ми и трябва реално, но да си зная, ако някога реша и мога се върна към другите бои.
Иначе как си чувстваш косата след балсама, пише, че е с много масла?

# 524
  • Пловдив
Аз да споделя с вас повече съм доволна от готовите смеси на Хенафокс отколкото аз да бъркам къната с разните му други неща. Боядисването не го правя за промяна на цвят, а за по-добър вид и оцветяването на някои и друг бял косъм, който имам. Боядисвах се края на август и още изглежда доста добре, вярно е, че в началото беше малко по-ласкава отсега, но още изглежда доста добре. Като извод мога да кажа, че съм изключително доволна, че ги открих тези продукти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт