Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 815
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Да споделя какво се получи от моя експеримент .
Измих си косата в 23 часа вечерта .Изплакна се много добре и лесно ,както вече прочетох .
Да добавя ,че конските витамини ги сложих непосредствено преди нанасянето на къната в/у косата .
Ами не да се оплаквам ,но не ми покри добре белите коси  Sad Иначе косата ми стана много мекичка .
И друго отново имам този сърбеж от зад на тила ужас направо все едно имам въшки . Embarassedне знам на какво се дължи този сърбеж  Crossing Arms
Дали пък не стоя повече ?
Забелязах че пърхота ми го няма  Naughtyкоето е страхотно !
Процедурата смятам да повторя във четвъртък когато ще почивам ,но само в корените ще сложа .
А във петък се приготвяме за моренцето от кога го чакаме !

# 421
jb66, пробвай този път без масла, може да покрие по-добре.
На мен билковите бои на Хена фокс ми покриват перфектно корените и белите коси, много съм доволна.

# 422
Аз вчера пробвах пакистанската на Екомама. Много по-тъмна е на цвят, държах я 9 часа да се оксидира като няколко пъти слагах купата в друга по-голяма с топла вода, за да засиля процеса на оксидация. Не съм сигурна обаче доколко успях, защото не изглеждаше да е отделила цвят като предишните къни, които съм ползвала. Преди нанасяне сложих малко канела и лъжица зехтин. Стоях 3 часа. Резултатът е добър, но като че ли повече рижавее, отколкото червенее.

jb66,
ще трябва време да излекуваш скалпа си от раздразнението, което му е причинено от химията.

# 423
  • София
Да споделя направих си къната в 10 сутринта оставих я на слънце да оксидира до 17.30 .

Не е ли много време това?  newsm78 При мен за около 2 часа на слънце, вече е отделила цвят.

# 424
и на мен индийската на Хена фокс ми стана най-добре. Пусна бързо и хубав цвят, покри хубаво. И аз маслата ги слагам току преди да се намажа. Да ви кажа честно аз от Сахарата останах леко разочарована, не ми покри хубаво Последния път си взех от Еко мама йеменска, тя ми даде като подарък някаква нова. Тя също ми хареса.

# 425
Този път преди да се къносам си направих маслена маска. Измих си косата, подсуших я добре с кърпа и се къносах.
Мен също ме сърби главата след къносване - на тила, обяснявам си го с това, че къната е много фина и колкото и да отмивам явно остава минимално количество. Сърби ме само първия ден, след това не.  Rolling Eyes

# 426
  • Пловдив
Този път преди да се къносам си направих маслена маска. Измих си косата, подсуших я добре с кърпа и се къносах.
Мен също ме сърби главата след къносване - на тила, обяснявам си го с това, че къната е много фина и колкото и да отмивам явно остава минимално количество. Сърби ме само първия ден, след това не.  Rolling Eyes
Оф значи не съм сама .Не е само при мен да ме сърби тила .Утре почивам и пак ще намажа корените само да видя какво ще стане .Ще сложа къната от ново на терасата да я грее слънцето и след обед ще се нацапам този път няма да сложа нищо само къна да видя какво ще се получи и пак ще пиша .
Благодаря на всички за съветите !!!  bouquet

# 427
  • София
Оф значи не съм сама .Не е само при мен да ме сърби тила .Утре почивам и пак ще намажа корените само да видя какво ще стане .Ще сложа къната от ново на терасата да я грее слънцето и след обед ще се нацапам този път няма да сложа нищо само къна да видя какво ще се получи и пак ще пиша .
Благодаря на всички за съветите !!!  bouquet
а досега от хим. боя имала ли си сърбежи? отскоро ли ползваш къна? питам, тъй като първите пъти, когато се мажех с къна, също ме събреше, но това беше остатъчен сърбеж от хим. боядисване /докато ползвах боите много ме сърбеше отзад на тила/ но след няколко поредни апликации на къна сега нямам никакви оплаквания Peace

# 428
Stelaartois, никога не съм се боядисвала.
Започнах да се къносвам тази година, защото ЕГН-то взе да ми тропа по главата. Тук-там имам бели косми.
По отношение на косата съм голям скъперник, за близо 40 години един единствен път съм си правила кичури, не суша със сешоар, не ползвам преси, не я изправям. Rolling Eyes

# 429
  • София
Stelaartois, никога не съм се боядисвала.
Започнах да се къносвам тази година, защото ЕГН-то взе да ми тропа по главата. Тук-там имам бели косми.
По отношение на косата съм голям скъперник, за близо 40 години един единствен път съм си правила кичури, не суша със сешоар, не ползвам преси, не я изправям. Rolling Eyes
ясно, тогава сърбежът най- вероятно е от къната, по- напред в другите теми за къната други потребителки също споделяха за такива сърбежи newsm78

# 430
jb66,
ще трябва време да излекуваш скалпа си от раздразнението, което му е причинено от химията.
Може би Зигизаги е права, защо не го оставиш да си почине малко.

# 431
  • Бургас
Мога ли да сложа тричуп ойл в къната?
Имам го,а не ми се клепа с него,така че ако мога да го съчетая с къната ще е супер.

# 432
Мога ли да сложа тричуп ойл в къната?
В първият момент прочетох кетчуп и се опулих...... Laughing
Да ви кажа новото за моят проблем с химичните бои. Периодично се тествам, ей така, да видя няма ли да изчезне този проблем, и миналата седмица след като се намазах - о чудо, нямах реакция. В първият момент ми мина еретичната мисъл дали да не взема да се боядисам с боя, но се отказах. Не си заслужава риска, а и с къната косата никога не ми е била по-блестяща. Отделно тези дни като, че ли се уби меденото което не ми харесваше и изби златисто, та сега е по-добре. С една дума доволна съм, че открих къните и тези билкови бои(макар и по лош повод), а колко се тръшках от мъка в началото.... Sunglasses
За малко да забравя, с химическите бои се налагаше да се боядисвам на 3 седмици, докато с къната на 30-40дена. Сега някак по-слабо избелява цвета в корените.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 13:23 от Lemy

# 433
  • В полите на Пирин планина
При сърбежи препоръчвам маска с кокосово масло и/или да намажете мястото с гел / сок алое.

# 434
  • Пловдив
Благодаря момичета днес отново ще пробвам .
Отивам да забърквам къната и да я оставя да оксидира на слънце .

Общи условия

Активация на акаунт