Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 857
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
Lady Brinne   bouquet
Намазах се със златистомедената, до сега все я смесвах с русото на Кхади и малко кестеняво, но сега я сложих чиста и резултата не ми харесва много, стана повече медено. Какви са шансовете и възможностите за промяна отново в оранжавеникава посока? Да се изсветля следващият път или пък да пробвам със светлокестенявата?  newsm78

# 406
  • Варна
Аз се наклепах с йеменската + вода, сок от половин лимон, сух джинджифил, канела и подправка за патици от ЛИДЛ  Laughing. Преди да я нанеса, добавих малко зехтин. Май трябваше да я изчакам малко повече, но нямаше как. Белите коси рижавеят. Останалата ми коса е доста тъмна, така че не се усеща особена разлика в цвета, а само в лъскавината.
Другия път ще си я смеся с червено вино и с повечко карамфил.

# 407
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne   bouquet
Намазах се със златистомедената, до сега все я смесвах с русото на Кхади и малко кестеняво, но сега я сложих чиста и резултата не ми харесва много, стана повече медено. Какви са шансовете и възможностите за промяна отново в оранжавеникава посока? Да се изсветля следващият път или пък да пробвам със светлокестенявата?  newsm78

Според мен се намажи с изпитаната рецепта след седмица. Сегашният резултат, ако е скорошен може да оксидира и медното да се омекоти. Светлокестенявата на Хенафокс ли? Аз с нея ставам тъмна - шоколадово кестенява.

# 408
Светлокестенявата на Хенафокс ли? Аз с нея ставам тъмна - шоколадово кестенява.
Нея, да. Аз за това я оставих за по-нататък, когато тъмните ми корени израстат съвсем, за да поизравня цвета.
Иначе си права, ще видя след едно-две измивания какво ще стане.

Пунчи, звучиш много вкусно   Joy

# 409
  • Пловдив
След като от светло кестенявата става тъмен цвета, тогава от кестенявата и тъмно кестенявата какво ще се получи?

# 410
  • Пловдив
Закупих си къна на хенаФокс и се надявам да съм улучила този път.Точно намерих м-н в който предлагат продукти на тази фирма .
Взех си и Хибискус на прах дано да се получи червено каквото гоня .

http://www.hennafox.com/hibiscus.html
Ще сложа и някакво масло да кажем конски витамини ,жълтък ,ракия и каквото ми дойде на акъла и ще стоя колкото издържа .
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА   bouquet    И ВЕЧЕ ИЗХВЪРЛИХ КЪНАТА ДЕТО Е С ТОЧКАТА !
Тази къна пише ,че само топла вода се слага и веднага се нанася ,което ме устройва идеално .
После ще докладвам за резултата .

# 411
  • София
Никъде не пише, че се нанася веднага къната(освен ако не си си взела някоя от готовите смески, но чистата къна  трябва да се приготви, като всяка друга).

# 412
  • Пловдив
Да да благодаря !  bouquet
Имах на предвид ,че мога да е сложа в печката да стане по бързо да не я чакам 6 часа .

# 413
Аз имам едно питане, масло в къната не пречи ли да се боядиса косата? Ако е без масло няма ли да хване по-добре  newsm78

# 414
  • София
Не съм забелязала разлика.

# 415
  • Пловдив
Да споделя направих си къната в 10 сутринта оставих я на слънце да оксидира до 17.30 .
Сега я нанесох сложих и малко конски витамини лимонов сок и ванилия ,както беше писано да не мирише .Намазах се ама обилно завия я с шапка и сложих и кърпа от горе .
Оф да ви кажа хич не вярвам ,че ще стана червена ,а забравих да кажа ,че и хибискос на прах сложих уж за по червено .
Смятам да стоя колкото издържа може и до 23 часа .
Какво забелязах при тази къна ,че толкова хубава консистенция до сега не бях виждала .
Къносвам се от почти 10 години .
После на всяка цена ще пиша .
Не знам дали не сбърках ,като преди да я нанеса не я затоплих малко . Thinking
вие на какво мнение сте ?

# 416
  • София
Пише да се държи къната 2-8 часа, сигурна ли си с тези 23 часа...

# 417
  • Пловдив
Имах на предвид да стоя до вечерта 23 часа .6 часа тоест да видя дали ще има резултат .

# 418
Забелвзвам, че някои от вас слагат масла още при забъркването на къната. Това не пречи ли на оксидирането? Маслата не се ли слагат в къната непосредствено преди нанасянето й?

# 419
Имах на предвид да стоя до вечерта 23 часа .6 часа тоест да видя дали ще има резултат .
От естествената топлина на тялото ти ще се затопли. Аз слагам фолио и после кърпа и тя си се затопля.

Общи условия

Активация на акаунт