Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 797
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
, но естествено по цвят се различават от другите, които не са бели.
Така е, само с химическа боя може да се изравни цвета. При мен се получава много интересно ,все едно съм с преливащи кичури, харесва ми.

# 451
Моите бели коси също се покриваха много слабо от смесите на Хенафокс и бързо се отмиваше къната после.
Да, цапат ми се кърпите, но се изпират.

какво използваш сега? 2 стъпки с индиго?

# 452
Мързи ме с двете стъпки.
Използвам само къна - Сахара, египетска или пакистанска - всичките от Екомама. Белите коси стават рижави или по-светло червени. Изглеждам все едно съм на кичури.
Все пак мисля някой път пак да опитам с готовите смеси на Хенафокс.

# 453
  • Пловдив
Аз преди споделих ,че се каносах два пъти в три дневен срок .Първия път и аз не бях доволна ,но втория покри супер и много ми хареса как се оцвети в червено .
Получи се много добре .Сега като се върна от почивка пак смятам да повтора .
За 9 дена при такова силно слънце и къпане всеки ден на косата няма много избеляване ,което доста ме шокира .И друго което забелязах ,че като я намокря преди течеше червено ,а сега почти не се забелязва .
Много съм доволна като имам време пак ще пиша .

# 454
Аз преди споделих ,че се каносах два пъти в три дневен срок .Първия път и аз не бях доволна ,но втория покри супер и много ми хареса как се оцвети в червено .
За 9 дена при такова силно слънце и къпане всеки ден на косата няма много избеляване ,което доста ме шокира .И друго което забелязах ,че като я намокря преди течеше червено ,а сега почти не се забелязва .
    Коя къна използва?

# 455
  • Пловдив
    Коя къна използва?
На хенафокс

# 456
Здравейте, някоя от вас прави ли си временни татуси с къна? Моля да ми каже откъде си я купува. Търся си в тубички готова за рисуване Peace

# 457
  • София
Здравейте,
след дълго колебание си взех боя смес на Хенафокс, черен цвят. Направих я според написанато на опаковката, като стоях не три, а четири часа. Месец преди това бях слагала боя цвят патладжан, и реших да стоя повече с къната, уж за да съм сигурна, че и най-малкият червен отенък ще се заличи.  Да, обаче никак не се получи нов цвят. Остана ми утехата, че все пак косата ми сега има повече блясък. Та къде къде ли сбърках? Една приятелка е убедена, че къна върху боя не хваща, но аз съм останала с впечатление, че е обратното и не е това причината за моят неуспех. И сега се чудя дали да не взема от тези къни, които се продават по магазините и са с  химия, за да си оправя цвета или да опитам още веднъж с боите не Хенафокс? Посъветвайте ме, моля!

# 458
Личните ми наблюдения са, че няма заличаване на червеното от патладжана с боя, та камо ли с къна  Rolling Eyes Докато не израсте косата, няма махане.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 13:32 от Lemy

# 459
Микс опитай да свалиш боята с маслена маска на косата. Например зехтин, арганово, кокосово, рициново масла. Стой с маската няколко часа, измий добре и чак после къна.
Не съм си правила черна къна никога, това е индиго нали? Мислех си, че всички къни са с червен оттенък...

# 460
Да ви кажа честно мъчила съм да си сваля къна черна и беше мисия невъзможна.Много зор се сваля черна боя наслоена,а камо ли къна.Дори не ми идва наум нещо по силничко за сваляне.Преди години съм си сваляла кестеняво с един продукт-Де колор мисля се казваше и беше станало лешниково.

# 461
  • София
Фри, индигото е билка също като къната, но доколкото знам от сайта на хенафокс, то се слага веднага след като се измие косата след къносване. Аз се боядисах с готова смеска къна, индиго и амла, ако не се лъжа. http://www.hennafox.com/product/117/bilkova-boya-za-kosa-cheren-tsvyat.html
Леми, дано не си права за патладжана Аз преди години имах още едно "изглупяване" с цвят боровинка, но не съм имала проблеми с покриване с черна боя.
Нелс, аз се опитвам да "захвана" черна къна, не да я сваля Simple Smile

# 462
  • Пловдив
Здравей Микс, доколкото аз знам няма как тази боя да та хване на химично боядисаната коса. Това е че са два различни начини на създаване на цвета върху косъма. Това, което можеш да направиш е да свалиш част от сегашния си цвят (има доста начини, както са ти казали момичетата тук с Деколор, но това е химичен продукт и има вариант да не се отрази хич добре на косата ти, с маслените маски и имаше и една рецепта със шампоан и лимонтузу, но не мога да си я спомня точно), но незнам след това какво би се получило. А най-добре според мен, но изисква много време и да я боядисваш на около месец и след около година, когато косата израсте ще получиш желания ефект. Поне през това време ще я подхраниш и ще придобиеш страхотен блясък (от личен опит ти го казвам Simple Smile ).

# 463
  • В полите на Пирин планина
Боя, а и къна се свалят с шампоан+витС - дражетата витамин се смачкват и разбъркват с шампоана. Стои се половин - един час.

Аз съм се боядисвала с готовата светлокестенява смес на Хена фокс след като бях руса повече от година. Хвана ми веднага, станах доста тъмна, със зеленикав отенък  Mr. Green Обаче за радост бързо се поотми отенъка и останах шоколадова.

Със сигурност къна + индиго могат да хванат върху боядисана с боя коса, но може би ще е нужна повече от една апликация или още по-добре апликация в 2 стъпки - първо къна, след нея индиго. Индигото се забърква непосредствено преди апликация и може да му се сложи щипка сол за фиксиране на цвета.

# 464
Леми, дано не си права за патладжана Аз преди години имах още едно "изглупяване" с цвят боровинка, но не съм имала проблеми с покриване с черна боя.
При мен след патладжан винаги е избивало червено, независимо с каква боя съм се опитвала да го покрия. Дано при теб да не е така.

И още едно изненадващо за мен приложение на Касията и Амла  Mr. Green
http://apteka.framar.bg/16003656/%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B5% … B0%D0%B1%D0%BB-40

Общи условия

Активация на акаунт