Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 793
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
Аз след 4-5 процедури с Хенафокс смеските, се върнах към боята. Просто не успя да ми потъмни дължините и това си е, сухотата ми идва в повече, а и тъй като мажа сами дължини, а не цялата коса, процедурата ми идва сложна. Накрая ми омръзна да ходя с ръждясала коса/цвета я правеше да изглежда много нездрава/ и се боядисах.  Confused Надявам се да я компенсирам с другите грижи!

# 526
  • В полите на Пирин планина
Леми, само се боядисвам, но правя маски с билки - амла, брингараж, нийм, алое вера на прах ... и каквото имам в момента масло. Не се харесвам с червена коса - не ми подхожда на тена, а със смесите ставам твърде тъмна.

# 527
Момичета, за каква сухота говорите след къна? Нали къната е точно, за да подхранва и поддържа косата здрава.
Аз преди години подсилвах естествения си черен цвят с черната къна на Афродита, на  коята за съжаление развалиха качеството.
Е, нямаше човек, който да не попита как постигам толкова здрава и лъскава коса. Фризьорът ми казваше, че съм единствената му клиентка, която има здрава нормална коса, нито суха, нито с някакъв проблем.
В къната винаги добавях жълтък, ракия, зехтин и каквото се сетя, мисля, че и кисело мляко.
Къната ми струваше 2 лв., ползвах шампоани от рода на Елсев, нишо скъпо и нямах нужда от друга допълнителна поддпъжка или домашни маски през двата месеца до следващото къносване.

После се преместих в къща с нова баня и реших да не я цапам с къна и минах на безамоячни бои и скъпа козметика за коса. Но все още смятам, че с къната за 2 лева имах по-хубава коса

След години установих, че са и развалили къната ми.
Вие добавяте ли нещо към къната за подхранване? Може би къната на Хенафокс ви прави така косите.

# 528
  • София
Ако си сложиш само къна без добавки, може би ще усетиш за каква сухота става дума. Wink

# 529
Може, но освен това се сетих, че и към самата къна имаше пакетче с масла и отделно и добавях други неща. Но когато развалиха къната, нито пакетчето с масла, нито другите неща, оправяха нещата  Peace

# 530
  • София
По принцип не дават пакетчета с масла към къните, твоята е била специална Wink
Аз като си сложа масла проблем нямам. Всъщност и само с къната нямам проблем с косата, но имам със скалпа, иначе моята по принцип е  бързоомазняваща се, така че малко изсушаване не й е зле на косата, но ако самата коса е суха...
Това за самата къна, иначе преди с  кестенявате им бои на хена, нямах никакъв проблем, но в тях си има и други билки.

# 531
Наистина само къна не съм слагала  Peace

Маслото от амла на Кхади отмива ли се лесно?

# 532
  • Бургас
Мисля, че проблема с косата е докато се отмият всички наслагвания от боите, балсамите и шампоаните.След това става прекрасна и няма нужда от почти нищо като козметика освен шампоан и от време на време балсами.

# 533
  • гр.Видин
Мисля, че проблема с косата е докато се отмият всички наслагвания от боите, балсамите и шампоаните.След това става прекрасна и няма нужда от почти нищо като козметика освен шампоан и от време на време балсами.
newsm10 newsm10

# 534
Аз съм много доволна от един конски витамин ("Тривитаминол"), който страшно много подхранва. Омазнява, но с подходящите сухи шампоани се справям с проблема. Също така аргановото масло е уникално за подхранване! А за боядисване се доверяват само на индийската къна. Трудно хваща, но поне съм сигурна, че поне малко от малко пази косата.  Peace

# 535
  • софия
Моля ви, кажете ми- сега искам да се боядисам с къна(искам тъмно кафяв цвят, есествения ми е такъв, нямам бели косии) и след 2-3 месеца се върна към боядисването с боя- може ли така?
Каква къна да взема?

# 536
Аз ползвах билковите смески на Хенафокс за тъмно кафяво и после се върнах към боята  Peace

# 537
  • софия
Аз ползвах билковите смески на Хенафокс за тъмно кафяво и после се върнах към боята  Peace
Благодаря!

# 538
  • София
Мен ме изненадаха в магазинчето, че няма къна и при вносителя нямало, към края на другата седмица чак.... Sad

# 539
Аз се направих с Мароканската и на наистина цветът е по-интензивен. Този път сложих малко олио за коса и не знам дали сбърках, но ще разбера.

Общи условия

Активация на акаунт