Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 204
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз чета старите теми именно заради информацията за ефекта от билките, но няма много по тази тема. Повече се дискутира боядисването, което също е много интересно и научих много неща.

Мама Галя, а каква е консистенцията на тази къна?  Състава й не е съвсем чист (имам предвид само на къната, за балсама и серума е ясно), но мисля, че е допустим, ако човек бърза.

# 661
  • В полите на Пирин планина
Blue butterfly lady , по принцип освен къна, която боядисва, но и подхранва аз съм ползвала амла, касия, брингараж, алое вера на прах, хибискус на прах, брахми, нийм ... Не помня вече всичките билки, които съм пробвала  Thinking Много ми харесва действието на амлата, но тя трябва да се ползва за кратко време и по-добре в комбинация с масла, защото иначе изсушава косата. Обикновено винаги слагам и някакво масло в сместа - повече ми допада ефекта.  Peace Също друг фаворит ми е брингаража - придава много плътност и блясък на косата.

Понякога си правя маска само с масла+жълтък+пчелен мед.

Билките си купувам от сайта на Хенафокс или от зоя.бг.

# 662
Lady Brinne, благодаря!
Моята коса е суха, т.ч. наистина брингараж ще е по-добре. Ще пробвам и споделя опит Simple Smile

# 663
  • София
Лейди, а какъв ефект забелязваш от Амлата?

# 664
Лейди, а какъв ефект забелязваш от Амлата?

Много добре ми оформя къдриците и косата ми става някак по-жилава и гъвкава  Hug

# 665
  • София
О, супер  Heart Eyes  Hug

# 666
  • София
Така  Heart Eyes След първото ми приложение на касия косата ми стана много, много суха, но четох в старите теми, че това е нормално в началото. Едва я омекотих, сложих най-най-силните ми продукти, иначе беше направо бетон  Laughing Слава богу, сега е мекичка и няма и помен от сухотата, е, може би малко. Оставила съм я да съхне сама.

При вас така ли беше в началото?
Интересно ми е на какво се дължи тази адска сухота? Обяснявам си го с това, че къната (касията нали е безцветна къна) обвива косъма с кератин, вероятно на това се дължи това бетониране.

# 667
Сега като го написа се сещам, че подобно нещо ми се случи след като след продължително изсветляване с боя реших да мина на къна. Сложих светлокестенявата смес, станах кафяво-зелена, а косата ми беше като тел  newsm78 Касията също съдържа протеин, а може би косата ти се нуждае от повече хидратация, знам ли  newsm78
Пробвай с глос от билки+някакъв балсам/маска само по дължините, а в корена може би само масла или от сместа без балсам. Ако имаш маска/балсам, които се слагат и в корена - мажи с една смес.

# 668
  • Стара Загора
Здравейте, красавици! Аз пък искам да попитам тези от вас, които са ползвали повече марки къна, коя от тях дава по-червеникави отенъци? Някакси не ми се ще оранжавеещо или ръждиво, та се чудя тука коя къна да си поръчам.  Rolling Eyes

# 669
Май не съм ви показвала последният ми цвят. Домързя ме да ходя да купувам златистомедената и се намазах само със светлокестенявата и малко брингараж. Потъмня осезаемо, но, каквото такова....в тон ми е с лака  Mr. Green

Скрит текст:

# 670
Много е хубав цвета, лично на мен ми харесва.

# 671
  • София
Леми, много добре изглежда  Heart Eyes

# 672
  • The point of no return
Здравейте, красавици! Аз пък искам да попитам тези от вас, които са ползвали повече марки къна, коя от тях дава по-червеникави отенъци? Някакси не ми се ще оранжавеещо или ръждиво, та се чудя тука коя къна да си поръчам.  Rolling Eyes

Аз съм пробвала различни марки къни - не съм забелязала кой знае каква разлика в цвета. Последният път добавих хибискус към къната и определено ми се получи по-червено.

Леми какъв ти е естественият цвят на косата? Много добре се е получило.  Peace

# 673
  • Пловдив
Здравейте момичета, искам да ви попитам в момента ползвам светлокестенявата смес на Хенафокс, почти нямам разлика с моя естествен цвят просто на слънце е малко по-червеникава и белите ми коси са малко по-рижави, но това идва повече като ефект Simple Smile. Та въпроса ми е на колко време мога да се мажа с тази смес?

# 674
За уплътняване на косъма освен касия какво друго може да се ползва?И след ползване на касия  ще мога ли да ползвам боя?

Общи условия

Активация на акаунт