Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 172
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета, искам да ви попитам в момента ползвам светлокестенявата смес на Хенафокс, почти нямам разлика с моя естествен цвят просто на слънце е малко по-червеникава и белите ми коси са малко по-рижави, но това идва повече като ефект Simple Smile. Та въпроса ми е на колко време мога да се мажа с тази смес?

Ако не ти изсушава прекомерно косата - когато решиш, че искаш  Peace

Леми, и на мен ми харесва цвета ти - получили са се преливки, като кичури.  Grinning А маникюрът е супер готин.  Heart Eyes

# 676
Мерси момичета, радвам се, че ви хареса. Като кичури стои, да, интересно е.
Роя, тъмно кестенява ми е естествената коса.

# 677
  • София
Ха, Леми, доста тонове по-светла е станала  Heart Eyes Супер!

За уплътняване на косъма освен касия какво друго може да се ползва?И след ползване на касия  ще мога ли да ползвам боя?

Мисля, че може, но пък боята обезсмисля цялата работа, защото изтънява косъма с времето.

# 678
Вив, светлото по краищата е остатъци от химичната боя преди къната.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 13:43 от Lemy

# 679
Lemy а брингараж-а как действа на цвета, понеже пишеш, че си ползвала на хена фокс светлокестенявата и аз с такава съм се мазала и цвета естествения ми е подобен на твоя, но белите коси стават зеленикави, а не тъмно-руси медени като при теб?

# 680
  • В полите на Пирин планина
Зеленикавото е от индигото в сместа си мисля.  newsm78

# 681
  • Пловдив
Мама Галя, а каква е консистенцията на тази къна?  Състава й не е съвсем чист (имам предвид само на къната, за балсама и серума е ясно), но мисля, че е допустим, ако човек бърза.

ами не става на гладка каша - ефекта е супер, но като се разчетох съдържа някакви консерванти в серумите / е то който иска да ги ползва/, които не са препоръчителни, макар и в бебешката козметика да ги има

КЪНА: хенна, малтодекстрин, екстракт от коприва, екстракт от лайка, екстракт от орех, екстракт от смрадлика, екстракт от риган, екстракт от репей, екстракт от невен.
 СПЕЦИАЛЕН БАЛСАМ: вода, цетеарилов алкохол, глицерин, цетримониум хлорид, 2 - бромо - 2 - нитропропан - 1,3 - диол, парфюм, лимонена киселина, CI 19140, хексил цинамал, бутилфенил метилпропионал, D - лимонен, линалоол.
 ВИСОКОКОНЦЕНТРИРАН РЕВИТАЛИЗИРАЩ СЕРУМ: пропилен гликол, полимерен алкил/ алкил четвъртичен амониев акрилат и хидролизиран протеин, екстракт от лайка, екстракт от градински чай, екстракт от здравец, екстракт от бял равнец, екстракт от смрадлика, екстракт от маточина, екстракт от невен, естракт от орех, 2 - бромо - 2 - нитропропан - 1,3 - диол, парфюм, лимонена киселина.

Таз затова вчера за по сигурно се заредих с къна на Тричуп - trichup henna powder http://trichup.com/product/natural-henna/  и Хибискук на Хена Фокс http://www.hennafox.com/hibiscus.html

# 682
Крем, при мен зеленикаво се получи само от едно русо на Кхади. Но сега с брингаража забелязах, че не ме е хванало добре на едно място в корените, до сега не ми се беше случвало. Следващият път няма да слагам от него.

# 683
Освен моето зелено (на белите коси) да е от това че съм добавила допълнително 1-2 лъжици индиго към сместа за кафяв цвят(светло или тъмно кестеняв цвят) на хенафокс?

# 684
  • София
Мама Галя, мерси много  Hug
Мен самата къна ме интересува, а тя е добре, е, не е супер чиста, но пак бива за един път  Laughing
Балсамчето и другото нещо не ме притесняват като химии, аз ползвам далеч по сериозни химии по косата си, а и едва ли ще ги сложа. Важното е боя да няма. Иначе, забелязвам, че ако махна сериозните шампоани и балсами, косата ми става като слама, с по-натуралните продукти не се разбирам, опитах. Иска си химийка и това си е  Laughing

# 685
Иначе, забелязвам, че ако махна сериозните шампоани и балсами, косата ми става като слама, с по-натуралните продукти не се разбирам, опитах. Иска си химийка и това си е  Laughing
Това ще се промени след като спреш химичните бои и почнеш къните. Няма да имаш нужда от много и сериозни продукти.

# 686
  • гр.Видин
Скрит текст:
Иначе, забелязвам, че ако махна сериозните шампоани и балсами, косата ми става като слама, с по-натуралните продукти не се разбирам, опитах. Иска си химийка и това си е  Laughing
Това ще се промени след като спреш химичните бои и почнеш къните. Няма да имаш нужда от много и сериозни продукти.
Напълно съм съгласна. Но не само трябва да се спре с боядисването с химия, а и да мине достатъчно време да израсте нова коса. Старата си е увредена и нищо не може да се направи. Това си е дълъг процес и не може да се очакват бързи резултати, както е с всеки натурален и природен продукт. Но пък резултата е много по-добър от химията.

# 687
При мен имаше ефект още на първото боядисване с Хена фокс, което беше второ изобщо с билкова боя, дори и на участъците с химична боя. Толкова жива и с блясък не я бях виждала скоро.
 Кхади-то, с което се боядисах първо, не ми хареса.

# 688
  • Пловдив
Аз също съм си взела тази ,
http://trichup.com/product/natural-henna/
Но все още не съм е ползвала .Аз съм с червена коса ,като я пробвам ще пиша .

# 689
  • София
jb66
 - ще чакам отзив.

Аз последния път пробвах с кислородна вода (в прилично количество) - ефекта има минимално изсветляване, вероятно само аз си го усещам, но беше доста потъмняла преди това. Цвят почти не хвана къната (сравнение с миналото къносване) и цъфна косата ми като за световно = надали ще прибавям повече кислородна вода. Сега  първо ще се подстрижа едно хубаво и  после пак  ще я мажа.

Общи условия

Активация на акаунт