Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 179
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Днес за първи път се боядисах с боята на Кхади, цвят тъмно кафяв и съм доста разочарована.
Не знам дали защото прибавих зехтин към сместа, около 2-3 с.л, на око сложих, но изобщо не ме хвана в корените. За сметка на това, пръстите на ръцете ми са доста оцветени.
Стоях два часа, размесих с гореща вода ... всичко спазих. Само зехтина дето сложих ...

Вчера в един био магазин продавачката ми похвали точно тези бои на Кхади, каза че нейната приятелка се е боядисала с черната и й е станал страхотен черен цвят, а е стояла само 30 минути. Та може би в мен е грешката.

Другият път ще си направя смес от къна и индиго сама.

# 691
  • В полите на Пирин планина
Вив, съжалявам за неуспеха. Можеш да пробваш да направиш глос с индиго  Peace

# 692
Вив, и аз не съм доволна от моето русо Кхади, също почти не ми покри корените, а там където покри стана зелено. Следващият път пробвай без олио, може би то е попречило.
Това за черното дето е станало само за 30 минути нещо не ми се вярва, за боя без химия. Или просто жената си е била с черна коса и без бели косми.  Rolling Eyes

# 693
  • София
Лейди, как се правеше глоса  Embarassed Маска/балсам + индиго ли беше  Embarassed

Леми, да, четох назад, че и при теб не е покрило, та някак се утешавам  Crazy  Hug
Няма да я взимам повече тази боя.
А за момичето с черния цвят, да, кой знае какъв е случая, както и да е.  Hug

# 694
  • Варна
Ох, момичета, честно чудеса се случиха с косата ми откакто спрях конвенционалните шампоани, бои и сешоарите. Изхвърлих една торба професионална козметика за коса с продукти за сигурно 300лв. Като махнах силиконите се оказа, че косата ми отдолу е пълна леща, въпреки скъпите продукти, които ползвах. Имах отделни хидратиращи серии, протеинови серии, дълбокопочистващи серии, ежедневни серии, серии за боядисана коса, не знам си кви серии ...   Laughing
В момента се боядисвам с кестенявата билкова боя на Хена Фокс и си мия косата като редувам измиване със смес от шикакай и амла, шампоан с потенцирано масло от Нийм на Мистрис и шампоан под формата на сапунено блокче от осапунени масла на Сапунената работилница. Преди си правех 2-3 пъти месечно разни маски с масла, но сега съм бременна и съм ги спряла, но аз и не чувствам вече нужда от тях.Косата ми се преобрази за около половин година, жива, лъскава, некъсаща се, нецъфтяща, на моменти се чудя това моята коса ли е  Blush
Единствено ми е досадно боядисването, че трябва да седя по 3 часа, ама какво да се прави...
Направо ми идва да отворя темата за професионална козметика и да им го кажа това на момичетата там, ама знам, че никой няма да ми обърне внимание, манията е голяма... I've been there ...
Ако искате даже ще кача снимки преди и след, ама другата седмица, че съм за боядисване Simple Smile

# 695
ДидиБиди, същото открих и аз, не ми трябва почти нищо вече, от както минах на къна и открих подходящият шампоан.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 19:40 от Lemy

# 696
  • София
Диди, всеки с манията си  Wink Аз също пиша във въпросната тема, разбирам какво искаш да кажеш, дано и ние постигнем тази нирвана, за която говориш, боядисвайки се с къна. Макар че, аз за себе си си мисля, че удоволствието от употребата на профи козметика ще ми остане като любов  Heart Eyes

# 697
  • Варна
Така е, особено че  с това отказване има и период на адаптация, който е ужасен. На няколко пъти проявявах слабост и посягах пак към шкафа със скъпите продукти щото друго си е да се намажеш и да прикриеш всичко, но истината е, че под пластовете химия и силикони положението не е розово. Затова се наложи да ги изхвърля, за да не се изкушавам.  Blush Походих си известно време като разплетена кошница, ама си заслужаваше на 100%  Peace

# 698
  • София
шампоан с потенцирано масло от Нийм на Мистрис и шампоан под формата на сапунено блокче от осапунени масла на Сапунената работилница.
Може ли линкове?

# 699
A аз взех да давам малко на заден Sad Днес за малко да посегна към боята. В крайна сметка си купих къна Афродита, доколкото това е къна. Просто в магазина от който взимам индийска къна нямаше в момента. Не ми става цвят и това е. Моята коса като цяло трудно "прави" цвят. Някак не хваща....Ето, няколко вида къна ползвах, че и боя на Логона...в началото добре и после като оповръщана в главата Sad Изчела съм толкова теми тук, какво ли не пробвах....ми не става като на другите момичета. Да, косата живна, нямам вече алергия по скалпа, но и цвета не докарвам. Утре ще се намажа с Афродитата, пък после ще му мисля.....

# 700
  • Варна
шампоан с потенцирано масло от Нийм на Мистрис и шампоан под формата на сапунено блокче от осапунени масла на Сапунената работилница.
Може ли линкове?

това е шампоанът с нийм:
http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D … %D0%BC%D0%BB.4568
Това е моето шампоановото блокче, но има няколко вида :
http://homeworkshop.weebly.com/1050105410551056104810421040-1048 … 105310581040.html

# 701
А не омазнява ли това блокче? Състава му е само от масла. С моята супер мазна коса не мога да си представя да се измия само с масла.

# 702
  • София
Тази сутрин косата ми е по-различна, сякаш цвета се е засилил. Четох в старите теми, че това се случва, май и на мен ми се случва, харесва ми.
Диди, разбирам тезата ти, но моля, уважавай и чуждата  Peace
Аз по-хубава коса от в момента не съм имала. Не е замаскирана от силикони, реална е. Не за всеки правилният път е да мине на нийм, ябълки и чай.

# 703
Тези блокчета има ли ги по "здравословните" магазини, че не съм се заглеждала  Rolling Eyes

# 704
Нека никой не се чувства засегнат. Идеята на писането ни тук е да споделяме своя опит, кое работи за нас, кое - не. На мен постовете на Диди са ми изключително интересни.

Общи условия

Активация на акаунт