На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 075
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
Оф, не ми се е налагало да търся лекарства в Турция и дано не ми се налага...
Ама си мисля да си взема обичайните заподозрени - панадол, аналгин, нурофен, тантум верде и т.н. - след като излизат по-евтини и по-ефикасни от нашите.

# 271
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Прекрасна тема   bouquet
Два пъти сме били в Одрин на прибиране от Истанбул с организирана екскурзия. И двата пъти за по няколко часа и почти нищо не сме видяли....
Сега сме решили да отидем с колата за две нощувки в самия център до Селимие джамия . Ще отидем в неделя и вторник си тръгваме. Идеята е разходка, раглеждане и евентуално някакъв пазар Wink
Набелязала съм да посетим двете български църкви, музея на здравето, Одринската крепост, да се поразходим по центъра, да отидем до Марги аутлет.
Интересува ме в неделя и понеделник отворени ли са БГ църквите, музея на здравето и крепостта и с какво работно време? Може ли карта къде точно се намира крепостта?
Синия пазар работи ли в понеделник? Къде има пазар на който могат да се купят семена семиз оту за съдене? Пазар за ядки , подправки и плодове на по-прилични цени в понеделник?
Нали трите лалета и фонтана дървото с ябълки са на пешеходната главна улица?

Благодаря   bouquet
Извинявам се, че така нахлух в темата с хиляди въпроси  Embarassed

# 272
  • Стара Загора
Да, лалетата и фонтаните са на главната улица на центъра.
Синия пазар кой е - тази зад Марги ли? Ако става въпрос за него, мисля че работи в събота само...

# 273
  • София...........
Синия пазар кой е - тази зад Марги ли? Ако става въпрос за него, мисля че работи в събота само...

Благодаря, Ивче  Hug   bouquet.
Да, този зад Марги.

Момичета, направила съм резервация в този хотел Ottoman Palace Hotel (Formerly Aydın Apart Hotel Edirne), http://www.booking.com/hotel/tr/ayda-n-apart.bg.html?sid=d720f64 … 70a336a889;dcid=1, имате ли впечатления? В тази ценова категория по-добри идеи?

Знаете ли организираните екскурзии, които спират в юодрин на прибиране от Истанбул до коя джамия спират?

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 15:54 от divna_

# 274
Пазаря зад Марги работи само събота.Но според мен той си е за тези които искат да си търгуват.плодове.зеленчуци.млечни продукти.маслини.

# 275
  • Стара Загора
Пазаря зад Марги работи само събота.Но според мен той си е за тези които искат да си търгуват.плодове.зеленчуци.млечни продукти.маслини.

Мои познати ходиха миналата събота и казаха, че било по-евтино от тук (домат - 2 лири/кг, диня - 1 лира/кг), но бананите напр. биле скъпи 5 лири. Дано не бъркам. Биле са и в Килера.... моя паспорт изтече и ме е яд. От вас научих за Кипа и искам да видя какво продават там. Къде беше този магазин?

Благодаря, Ивче  Hug   bouquet.
Да, този зад Марги.

Знаете ли организираните екскурзии, които спират в Одрин на прибиране от Истанбул до коя джамия спират?

При нас през септември, Караджъ спряха до Селимие. Peace

# 276
Бананите винаги са скъпи защото ги внасят.Докато другото го произвеждат и затова е доста по евтино от при нас.

# 277
  • Стара Загора
Бананите винаги са скъпи защото ги внасят.Докато другото го произвеждат и затова е доста по евтино от при нас.

Да, именно и аз така помислих. Предния път като ходихме през март, бяха дори 8-9 лири. При нас се въртят между 2 и 3 лв. Peace

# 278

Момичета, направила съм резервация в този хотел Ottoman Palace Hotel (Formerly Aydın Apart Hotel Edirne), http://www.booking.com/hotel/tr/ayda-n-apart.bg.html?sid=d720f64 … 70a336a889;dcid=1, имате ли впечатления? В тази ценова категория по-добри идеи?

Минала година спахме в него, добър е на нас ни хареса. Местоположението е много добро на всякъде си пеша. Имат и така наречен паркинг (има място за колите) което за мен беше важно. ПРЕПОРЪЧВАМ

# 279
Divna, утре съм в този хотел

# 280
  • София...........
Divna, утре съм в този хотел

Alleisha, очаквам отзиви?   bouquet

# 281
Хубав хотел, доволна съм   bouquet
На удобно място е.
Отсядала съм и в хотел Палас.
Чисто. Банята е заредена с тоалетни принадлежности. Има и чехли.
Ние бяхме в един апартамент и в една двойна стая.
Има интернет Wink
Закуската е хубава.
Какво повече да иска човек за една вечер!

# 282
Здравейте! Решили сме да пътуваме малко до Одрин на пазар. Най-вероятно ще пътуваме с някоя от груповите оферти по 35лв на човек - еднодневно пътуване от София - понеже не намерих някъде да има групи за организиране на пътуванията. Казвали са ми много пъти, че дрехите там са евтини, но аз като гледам цените по сайтовете им не намирам голяма разлика или нещо така да се каже евтинко.

Искам да Ви попитам дали по пазара в Одрин могат да се намерят дрехи от такъв тип и на какви цени приблизително.
Ако някой знае евтини сайтове за турски дрехи, ще съм благодарна да споделите (не търся скъпи маркови дрехи). Търся предимно спортни дрехи и екипи.

# 283
  • На черешатааа
Нахлувам с две питания- откъде в Одрин да си купя хубава и качествена баклава,че явно до момента не съм вземала такава  Rolling Eyes и  има ли намаления в Марги аутлета сега?

# 284
Веднага отговарям.
Баклава в Одрин взехме от Балабан. 24 т.л. е кг, ако вземеш повече се пазариш
Ние взехме 10 кг и се обадиха на шефа, дадоха ни я по 20 т.л. Завода на Балабан е в Люлебургас, правят и едни страхотни еклерови топчета, които сервират със сладолед - влюбена съм в тях.
В Марги-то има отстъпки, но на мен като че ли нищо не ми допадна. Във всеки магазин имаше някаква отстъпка на нещо си или втори чифт на 50%. Най-големите отстъпки са в De Facto. За покупка над 50 т.л. дават и талон за отстъпка 20 т.л. при следващото пазаруване в периода 20.07 - 02.08.2015г.

Общи условия

Активация на акаунт