"Песен за огън и лед" - 18 Новата Санса

• 38 119
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Че Северът се организира е ясно, но каква ще бъде нагласата им към Станис? В момента той се явява като спасител. Дали Северът ще го приеме като такъв, след като целта му е да остави в ЗХ лорд, който да му служи и да поведе северните армии, за да му помогнат да седне на ЖТ. Дали ще продължи Северът да се подчинява на ЖТ?
На Железния трон седи крал,който е Ланистър.Има причина северняците да ненавиждат Ланистърите - Червената сватба.Струва ми се ,че Болтън ще си го получат по идентичен на Червената сватба начин (изненадващо и абсолютно непредвидено за Рууз).

# 616
Ако освободи ЗХ от Болтън и Фрей ще има изисквания към северните лордове, какво става тогава?
А за това дали Северът ще се подчини на ЖТ, имах предвид ако там седне някой друг, в случая Станис.

# 617
Интересно ми е дали е наистина така могъща Желязната банка, или това са просто чертогски легенди.
А дали няма да покажат силата си, поставяйки Шайрийн на Железния трон? Станис вероятно ще се справи с Болтън, но оттам нататък... Твърде много се задържа и от книга на книга става все по-популярен и харесван герой, Мартин ще му вдигне мерника. Laughing
А в сериала доста внимание отделят на Шайрийн, даже е по-силен образ от книжния. Мислим си, че е защото Мел ще я жертва, но дали пък не я готвят за нещо голямо?

# 618
  • Варна
Че Северът се организира е ясно, но каква ще бъде нагласата им към Станис? В момента той се явява като спасител. Дали Северът ще го приеме като такъв, след като целта му е да остави в ЗХ лорд, който да му служи и да поведе северните армии, за да му помогнат да седне на ЖТ. Дали ще продължи Северът да се подчинява на ЖТ?
На Железния трон седи крал,който е Ланистър.Има причина северняците да ненавиждат Ланистърите - Червената сватба.Струва ми се ,че Болтън ще си го получат по идентичен на Червената сватба начин (изненадващо и абсолютно непредвидено за Рууз).

Ланистърите не носят негативите на Червената сватба, там омразата е изцяло към Фрей и Болтън.
Ланистърите са врагове на Старк и Тъли. Фрей са васали на Тъли, Болтън са васали на Старк и в този случай вече има предателство и нарушаване на васални клетви. Отделно престъпването на правото на госта, което е най-тежкото престъпление.
След смъртта на Тивин, Ланистър загубват тежестта си, но в съюз със Тирел са достатъчно могъщи за да си осигурят подкрепа.
Станис не е обичан от никого, северняците може да се възползват от него за да отмъстят на Болтън за ЧС, но едва ли ще получи повече подкрепа.

# 619
Е,забравяте,че севера е малко с друго мислене.Дори Нед щеше да се обяви в подкрепа на Станис,но не го доживя...
Дали ще тръгнат със Станис? Едва ли - Севера в момента е жалка гледка(уви :/) >.<
Какво би накарало Севера да го подкрепи? Сложен въпрос,но Станис претърпя много промени,просто не е това което беше.И все пак той е справедлив и с желязна ръка,което мисля на север се тачи много.Ако успее да измъкне някак големия Джон,мисля че те ще го подкрепят,а щом те го подкрепят и доста други ще го направят.Лорд лоена топка също има за какво да го подкрепи ако му измъкне сина,но има едно 3-4-5 години(или никога) докато разберем...

Щом чичо каза,че книгата най рано догодина,аз си мисля,че уви, няма да е толкова рано...Чичо и бързане,аха...

# 620
Щом чичо каза,че книгата най рано догодина,аз си мисля,че уви, няма да е толкова рано...Чичо и бързане,аха...

Айш, нИдей така! Казват, че не пишел бавно.  Peace
Скрит текст:
Цитат
People keep saying that GRRM is a slow writer, but that actually could not be further from the truth.
GRRM started writing ASOIAF in 1991 and as of 2011 has approximately 1,770,000 words, averaging 88,500 words per year.
JK Rowling started writing Harry Potter in 1990 and finished in 2007 for a total of 1,084,170 words, averaging 63,774 words per year.
Additionally, during this time GRRM has written three tv episodes, three Dunk and Egg stories, and several unpublished stories in his history of Westeros/Fire and Blood.
Harry:
Philosopher's/Sorcer's Stone (1997)
Chamber of Secrets (1998)
Prisoner of Azkaban (1999)
Goblet of Fire (2000)
Order of the Phoenix (2003)
Half-Blood Prince (2005)
Deathly Hallows (2007)

ASOIAF:
AGOT (1996)
ACOK (1998)
ASOS (2000)
AFFC (2005)
ADWD (2011)

Бил по-бърз от Роулинг, понеже нейните книги са по-кратки. Обаче премълчават факта, че за 12 години Ериксън написа 10 книги от по 1000 страници Laughing (жив и здрав да е, още дълги години да ни разказва истории за Малазан) Praynig

# 621
Това със забавянето все повече на всяка следваща книга, според мен, е доказателство, че чичо променя сюжетите заради фен-теориите, егото му е наранено донякъде, че хората вече са предвидили развития по сламките му.
дотук се измъкваше, но вече няма накъде до стената е

Имаме основание да си мислим, че Рикон е при род Ъмбър в Последно огнище. Хотър Ъмбър беше с Рамзи у тях, в Дредфорта заедно с кастелана Карстарк и тръгнаха заедно към Бароутън.

Хотър отиде при Рамзи за да го държи под око, подписва се с пиктограми в писмата му и се прави на глупак, а в същото време организира Севера.  Sunglasses

Барбри решава да не прояви гостоприемство към Рамзи, и заради това тръгват към Зимен Хребет.
Там тя търси криптите, и предупреждава Теон да мълчи.
А преди това му надрънка куп неща, които дори да не са лъжи, служеха за отвличане на вниманието от истинската цел.

Много добро резюме на Северната конспирация  Peace

# 622
  • Варна
Е,забравяте,че севера е малко с друго мислене.Дори Нед щеше да се обяви в подкрепа на Станис,но не го доживя...
Дали ще тръгнат със Станис? Едва ли - Севера в момента е жалка гледка(уви :/) >.<
Какво би накарало Севера да го подкрепи? Сложен въпрос,но Станис претърпя много промени,просто не е това което беше.И все пак той е справедлив и с желязна ръка,което мисля на север се тачи много.Ако успее да измъкне някак големия Джон,мисля че те ще го подкрепят,а щом те го подкрепят и доста други ще го направят.Лорд лоена топка също има за какво да го подкрепи ако му измъкне сина,но има едно 3-4-5 години(или никога) докато разберем...

Справедлив и с желязна ръка май беше. Mr. Green Изгарянето на Старите богове и гората на боговете със сигурност няма да му доведе привърженици. Клановете го подкрепиха единствено заради Джон.
Северът ще иска да е отделно, но предвид ситуацията, едва ли нещо може да се направи преди зимата да отмине.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 09:29 от Хексе

# 623

Всеки е наясно,че в дъното на вероломното избиване на "цвета" на Севера на Червената сватба стои Тивин Ланистър.Без него нито Фрей,нито Болтън биха посмели.Тивин Ланистър направи Фрейовете владетели на Речните земи,а Рууз зае мястото на Старките като награда за ликвидирането на Роб Старк и повечето лордове на северните домове.Крал в момента е чист Ланистър,копеле,плод на кръвосмешение - и това го знаят.Знят,че Нед Старк е посочил Станис за законния крал.Вече как чичо ще нареди пъзела - ще видим(явно не скоро  Cry ).Може и да греша,но Станис така и не го възприех за особено набожен.Любопитна съм от какво би могла да умре Мелисандра - надявам се Ветровете на зимата да я издухат  #2gunfire  Twisted Evil Twisted Evil  Laughing
Рикон според мен е на Скагос.Джон чрез Дух видя как Рошльо убива еднорог,а нали само там има.Подозирам си,че Ъмбърите са го транспортирали до острова за по-голямата сигурност на малкия Старк,възможно е те да поддържат добри отношения с жителите на острова и Рикон там да не е застрашен.Иначе трудно биха запазили тайната,ако е във владенията на Ъмбърите - дете с вълчище - няма как да не се разчуе,хората говорят.

# 624
  • Варна
Скагос не е безопасен остров, освен това не е сигурно за еднорога, по-вероятно е да става въпрос за животно с един рог (т.е. другия рог да е бил счупен).

# 625
Еднорогът е показател за Скагос, да. Но...Мандърли ловко се отърва от Давос, пращайки го за зелен хайвер. Наистина мисля, че го излъга.

Мандърли е много умен, и се сеща, че ако Давос намери Рикон, ще го заведе на Вала, за да си осигури подкрепата му. Този който намери Рикон ще управлява Севера от негово име. Падне ли им в ръцете, Баратеоните ще сгодят Рикон набързо за Ширийн. Защо Мандърли да даде толкова силен коз на врага?
За да може да се разполага с корабите, които е построил? С хората му?
Мандърли ще е регент на Севера, освен ако Ъмбърите не го изпреварят. Помня, че Грейтджон беше амбициозен и много асертивен.

Вълкът е фактор, а и не знаем колко е подивял Рикон....
На мен идеята да оженят Ширийн за Рикон ми харесва. Въпреки че Мандърли ми напълни душата по обясними причини, ще го мразя, ако Давос пострада заради него.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 10:26 от Deziderata

# 626
  • Варна
Еднорога е показател за Скагос, да. Но...Мандърли ловко се отърва от Давос, пращайки го за зелен хайвер. Наистина мисля, че го излъга.

Мандърли е много умен, и се сеща, че ако Давос намери Рикон, ще го заведе на Вала, за да си осигури подкрепата му. Този който намери Рикон ще управлява Севера от негово име. Падне ли им в ръцете, Баратеоните ще сгодят Рикон набързо за Ширийн. Защо Мандърли да даде толкова силен коз на врага?
За да може да се разполага с корабите, които е построил? С хората му?
Мандърли ще е регент на Севера, освен ако Ъмбърите не го изпреварят. Помня, че Грейтджон беше амбициозен и много асертивен.

Вълкът е фактор, а и не знаем колко е подивял Рикон....
На мен идеята да оженят Ширийн за Рикон ми харесва. Въпреки че Мандърли ми напълни душата по обясними причини, ще го мразя, ако Давос пострада заради него.

Шарийн мисля, че няма да живее дълго.  Sad
Аз сватосвам Рикон за Вила Мандърли.
Баратеон няма шанс на Север. Мисля, че и религията на Станис ще е фактор да не го подкрепят.. Знам, че той не е вярващ, но около него са събрани достатъчно фанатици, вкл и Мел.

# 627
Съгласна Р'Хлор е непреодолима пречка на този етап,
но ако се окаже полезен в битката с Другите въпросът може да се преразгледа.

# 628
Аз пък си мисля, че  Шарийн ще живее още дълго, че и на дракон ще се качи  Mr. Green Твърде много ги сънува, може да е връзка дракон-ездач  Laughing  В Дорн, мисля, също имаше едно момиче, което постоянно сънуваше дракони. Дора ли се казваше? Зеленозряща, може би, или ездач? Thinking  Laughing

Ъмбър едва ли би държал Рикон, Рошльо и Оша в дома си. По-вероятно е да ги е скрил в някое далечно имение, където няма да се мяркат пред очите на всеобщите любимци. А хората колко да говорят? Северът помни. Защо се довери на Давос за Фрей пай, ако го е пратил за зелен хайвер? Искаше да му покаже, че северът е верен на Старк, те ще следват тях.

Р'Хлор не го разбирам; Торос Мирски не му прави никакви приношения и т.н., а има силата да възкресява мъртъвци, докато Мелисандра изгори толкова хора и Дървета, а получава само неясни видения.   Thinking  ooooh! Crossing Arms

# 629
Защо се довери на Давос за Фрей пай, ако го е пратил за зелен хайвер?

Р'Хлор не го разбирам; Торос Мирски не му прави никакви приношения и т.н., а има силата да възкресява мъртъвци, докато Мелисандра изгори толкова хора и Дървета, а получава само неясни видения.   Thinking  ooooh! Crossing Arms

Давос не знае за пайовете, а Торос знае, че няма никаква сила, нещо действа чрез него, но той не го владее.

Последно огнище е достатъчно отдалечено, за да не разбере никой за Оша, Рикон и Рошльо.

Общи условия

Активация на акаунт