"Песен за огън и лед" - 18 Новата Санса

• 36 301
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Станис се надявам да не пожертва дъщеря си заради един дракон - в крайна сметка кой ще го язди тоя дракон, пък и докато порасне? Ама може като един Агамемнон да пожертва Ифигения, за да спечели войната. Но по-скоро мустакатата му кралица, която е толкова перната на тема религия, че дори не си мръдна пръста да спаси брат си, може да се забърка в това. Тогава Станис вероятно ще ги разкара и двете - и Мел и Селайз.
А как ще научат за сватбата в ЗХ? Болтън може да прати гарвани до северните лордове - все пак тая сватба е за да се легитимират, пък закъде без знаменосците. Тия работи се разчуват. А защо не и гарван до Вала? Болтън знаят ли, че Джони е лорд-командир?

# 691
Би трябвало да са научили.Щом в сериала пратиха убиец на Бран,че и убиецът успя да го намери!Рууз би трябвало  да знае и за декрета на Роб (с който Джон става законен Старк и наследява брат си).
Ако  в Зимен хребет има яйце,възможно ли е да е от друг вид дракон - примерно леден ("песен за огън и лед") и да свързан с Другите?
От друга страна пък - тези горещи извори в земите на замъка.А на Драконов камък Мелисандра влизала много дълбоко в пещерите,където било много горещо (лава или гейзери?).

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 09:49 от irena681

# 692
Тоя декрет си замина с Роб, в момента не важи. Те за това в сериала пратиха убиец за Бран, не за Джон.

# 693
  • Варна
Не знам Роб на кого повери декрета, но разговора му беше на 4 очи с Кат... така че е възможно да не знае. Но пък от друга страна, това би обяснило Розовото писмо - да примамят Джон, който е законен вече владетел на Севера, и да го ликвидират. Хм, не се бях сещала досега за такъв вариант.
Балерион, декрета ще го признаят северняците. Над Шийката хич не им пука за желанията на ЖТ, Севера е непревземаем без дракони Simple Smile

# 694
Тоя декрет си замина с Роб, в момента не важи. Те за това в сериала пратиха убиец за Бран, не за Джон.
Декретът със сигурност го има Хоуланд Тръстиката.Той е и човекът,който би трябвало да разкрие кои са родителите на Джон.
Най-малка е вероятността Розовото писмо да е от Болтън.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 10:10 от irena681

# 695
  • Варна
Декретът със сигурност го има Хоуланд Тръстиката.Той е и човекът,който би трябвало да разкрие кои са родителите на Джон.
Най-малка е вероятността Розовото писмо да е от Болтън.

Откъде е сигурно, че Хоуланд има декрета? newsm78
Не знам Роб на кого повери декрета, но разговора му беше на 4 очи с Кат... така че е възможно да не знае. Но пък от друга страна, това би обяснило Розовото писмо - да примамят Джон, който е законен вече владетел на Севера, и да го ликвидират. Хм, не се бях сещала досега за такъв вариант.
Разговора беше на 4 очи, но завещанието беше подписано от свидетели. Рууз е напълно вероятно да знае за него.

# 696
  • Варна
Щях да пиша в темата за сериала, но ще пиша тук.
Усилено се спекулира през последните дни, че Аша щяла да се появи в ЗХ, да помогне да спасят Санса и  Теон, а после тя и Теон да се натъкнат на Станис, а Санса да тръгне с Бриен към Долината.
Звучи доста вероятно предвид събитията в книгата, но ми се струва твърде нагласено дори и за сериала.

# 697
  • Русе
След като Джайм и Брон ги изтипосаха в Дорн да вземат Мирцела дори без план как всъщност ще се измъкнат от Дорн, ако я стигнат, нищо не може да е нагласено Wink Но това не пречи да е забавно.

# 698
След като Джайм и Брон ги изтипосаха в Дорн да вземат Мирцела дори без план как всъщност ще се измъкнат от Дорн, ако я стигнат, нищо не може да е нагласено Wink Но това не пречи да е забавно.
Церсей говореше за някакъв кораб за подарък на Мирцела,докато се опитваше да манипулира Оберин Мартел.Даже показаха кораба.

# 699
  • Русе
Вярно, ала това беше цял сезон по-рано, а и Оберин умря и не остана кой да отплава с подаръка.

Впрочем, някакви идеи защо Змиите убиха капитана, който им продаде информацията за Джайм (освен като опит да се впечатли зрителят)? Това беше изключителна тъпотия...

# 700
Той май целия сериал си е тъпотия. Да пише по - бързо тоя, че вече не се трае.

# 701
Май щото се опитал да им продаде информацията Simple Smile И така да впечатлят зеителя малко Simple Smile

# 702
  • Варна
Вярно, ала това беше цял сезон по-рано, а и Оберин умря и не остана кой да отплава с подаръка.

Впрочем, някакви идеи защо Змиите убиха капитана, който им продаде информацията за Джайм (освен като опит да се впечатли зрителят)? Това беше изключителна тъпотия...

За да ги видим колко са зли? Thinking
Линията на Бриен е също откачена...Запали свещ в кулата ако си в опасност... Това е явно за драматизъм. Напомня малко за Баскервилското куче.
Надалеч ще да се вижда тази свещ... Ами ако е ден? Shocked  Ами ако е заключена някъде... идиотизъм.. Joy

# 703
...и  ако е в пряка опасност ще каже "чакай малко", ще изтича до кулата и ще се върне при опасността да чака спасение Joy

# 704
  • София/Горна Оряховица
Записвам се в темата, пък после ще ви догонвам в новата.

Не знаех, че са излезнали някакви нови глави  Rolling Eyes. Ама сте ми интересни да ви чета, аз сама не мога да измисля теории, ама подадеш ли ми пръчка почвам  Laughing .

Сериала беше ОК до 3 сезон, 4ти беше добре, и сега стоя и гледам ей така -  Shocked .  Съвсем ме объркаха ДиД, очаквам до края на сезона още по-големи тъпанарщини от тях. Все някога трябва да се сетят, че всичко е с граници  ooooh! Thinking .

Общи условия

Активация на акаунт