Отговори
Здравейте!
Нова съм във Форума и това е първата ми тема, така че се извинявам, ако нещо не е по реда си.

Реших да се регистрирам и да ви попитам, тъй като само с четене не става.
Проблемът който имам / се появи е свързан с приемът на Ксанакс. Започнах преди 5 дни, като първите 3 приемах по 1 на ден, последните 2 дни, по 2 на ден. През последните дни обаче се появи  изтръпване главно в ръцете ми и чувство на изгаряне...горят. Болката е постоянна и дори не съм сигурна как да я опиша по друг начин. Може би сравнение с болен зъб или излизащ мъдрец би било подходящо, ако сравнявам постоянството на болката. Но както казах, изтръпване и парене. Четох листовката, където пише, че това е евентуален страничен ефект при прекратяване на прием. Също така из форума четох за хора с изтръпващи ръце, които при прием на Ксанакс се чувстват по-добре. Не знам.

Ако някой от вас е имал подобен проблем, бих била много благодарна на Вашата история, съвети, мнения. Също така мога да споделя по-подробно медицинско минало на заболявания и лечения и т.н. за които попитате, ако смятате, че нещо в миналото може да оказва влияние. 

Благодаря ви предварително ^_^

# 1
Вероятно много бързо е вдигната дозата ( само след 3 дена ) и оттам идва страничния ефект.Върнете се на 1 хапче на ден за 14 дена и след това увеличете на хапче и половина за 14 дена, а след това на 2 на ден. Така всичко ще стане плавно и без тези нежелани ефекти.

# 2
Този Ксанакс, все някой го е изписал или ...? Виждам тук ти дават и схема на прием, все едно е портокалов сок. Лекар ли ти го изписа или чете някоя тема? Защото ако е лекар, би трябвало да няма проблем да се обърнеш към него. Но и да не се обърнеш ... няма страшно, е тук, феновете на психотропните, ще ти кажат най-добре. Като Oceanborn. Друсайте смело и дозирайте през форума! Peace! bowuu

# 3
Този Ксанакс, все някой го е изписал или ...? Виждам тук ти дават и схема на прием, все едно е портокалов сок. Лекар ли ти го изписа или чете някоя тема? Защото ако е лекар, би трябвало да няма проблем да се обърнеш към него. Но и да не се обърнеш ... няма страшно, е тук, феновете на психотропните, ще ти кажат най-добре. Като Oceanborn. Друсайте смело и дозирайте през форума! Peace! bowuu

След като имаш проблем с темата, по-добре е да не я коментираш. Момичето е питало и получава отговор. Естествено е,че трябва да пита доктора си, аз съм й написала как може да преодолее страничните ефекти,които явно доктора й не е взел под внимание, именно защото се изписват такива лекарства с лека ръка. И за да си наистина компетентна е добре да се усведомиш,че Ксанакс НЕ Е психотропно лекарство, а успокоително ( бензодиазепин ). И в крайна сметка мнението ти не помогна на никого, затова по-добре си мълчи.

Всъщност сега като прочетох коментарите ти из форума и начина по който злобно и крайно се изказваш за хората, ми става ясно какъв ти е проблема...май ти си за психотропни...От къде я намирате тая злоба, не знам, но е видно,че ви изяжда от вътре.Не искам да си представям на живо за какво става дума....то и ника си го казва - ЗЛА.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 00:01 от Oceanborn

# 4
Правилно, ника ми го казва, така че не откривай топлата вода с аматьорски анализи. Също и не се прави на наблюдаващ лекар, да съветваш хората да пият сто дни по Х таблетки. Запази си опита в друсането за себе си и не подвеждай пишещите и четящите.

# 5
Вероятно много бързо е вдигната дозата ( само след 3 дена ) и оттам идва страничния ефект.
И според мен е така, но схемата нека лекар я върне/промени/назначи нова.

# 6
Правилно, ника ми го казва, така че не откривай топлата вода с аматьорски анализи. Също и не се прави на наблюдаващ лекар, да съветваш хората да пият сто дни по Х таблетки. Запази си опита в друсането за себе си и не подвеждай пишещите и четящите.

Не си спомням ти коя беше,че ще ми казваш какво да пиша и на кой да давам съвети.... По-добре си замълчи и си намери добър психолог и психиатър,имаш спешна нужда...

# 7
Наистина бързо си увеличила дозата.
Най-лесно поносимата схема е започване с половин таблетка през първите 3 дни, следващите три дни по една таблетка и чак след това следва ново увеличаване на дозата, ако се налага.
Освен Ксанакс, приемаш ли антидепресант?
Обърни се към психиатъра си и обсъдете схемата отново, както и оплакванията ти.
Не забравяй, че подобен тип медикаменти водят до силна зависимост, развиваща се в съвсем кратки срокове. Ксанакс не е дългосрочна перспектива, а само временно решение, докато антидепресантът започва да действа (обикновено от 2 седмици до месец). То и затова се изписват обикновено в комплект.
Успех!

# 8
Наистина бързо си увеличила дозата.
Най-лесно поносимата схема е започване с половин таблетка през първите 3 дни, следващите три дни по една таблетка и чак след това следва ново увеличаване на дозата, ако се налага.
Освен Ксанакс, приемаш ли антидепресант?
Обърни се към психиатъра си и обсъдете схемата отново, както и оплакванията ти.
Не забравяй, че подобен тип медикаменти водят до силна зависимост, развиваща се в съвсем кратки срокове. Ксанакс не е дългосрочна перспектива, а само временно решение, докато антидепресантът започва да действа (обикновено от 2 седмици до месец). То и затова се изписват обикновено в комплект.
Успех!

Много добре си го написала и съм напълно съгласна! Дано потребителката те послуша, макар,че като гледам нищо не е отговорила Simple Smile

# 9
Здравейте отново.
Благодаря ви за всички отговори до сега.
Не отговарям често, тъй като нямам възможност покрай работа.

Откъм приемът, да, предписан е. Докторът ме посъветва да повиша през три дни дозата (3дни х1; 3дни х2; 3дни х3) днес съм на 6ти ден, но нямам намерение утре да дигна на 3бр.
Иначе откъм познания, бих казала, че след години минали по лекари и пиене на какво ли не, вече и аз имам солидни познания в някои области на медицината, но разбира се, опитът на един човек, не може да се сравни с този на десетки. Допитвам се до вас и ви благодаря за мненията и загриженоста.

Друг факт и друго лекарство което ми бе предписано преди 6 дни заедно с Ксанакс е Зирид. При консултация днес бях посъветвана, че е възможно проблемът ми да е създаден от него и евентуалното прекратяване на приема да отстрани проблемът. Извинете, че не го опоменах още в първият пост.

Определено за сега приемът на Ксанакс няма да го увелича на 3бр и може би ще прекратя приемът на Зирид. Ще пиша пак, и както винаги, всички мнения, опит и съвети са добре дошли.

Поздрави!

ПС: Форумът е за мнения, не се обиждайте.  cheers Cheers!

# 10
Здравейте отново.
Благодаря ви за всички отговори до сега.
Не отговарям често, тъй като нямам възможност покрай работа.

Откъм приемът, да, предписан е. Докторът ме посъветва да повиша през три дни дозата (3дни х1; 3дни х2; 3дни х3) днес съм на 6ти ден, но нямам намерение утре да дигна на 3бр.
Иначе откъм познания, бих казала, че след години минали по лекари и пиене на какво ли не, вече и аз имам солидни познания в някои области на медицината, но разбира се, опитът на един човек, не може да се сравни с този на десетки. Допитвам се до вас и ви благодаря за мненията и загриженоста.

Друг факт и друго лекарство което ми бе предписано преди 6 дни заедно с Ксанакс е Зирид. При консултация днес бях посъветвана, че е възможно проблемът ми да е създаден от него и евентуалното прекратяване на приема да отстрани проблемът. Извинете, че не го опоменах още в първият пост.

Определено за сега приемът на Ксанакс няма да го увелича на 3бр и може би ще прекратя приемът на Зирид. Ще пиша пак, и както винаги, всички мнения, опит и съвети са добре дошли.

Поздрави!

ПС: Форумът е за мнения, не се обиждайте.  cheers Cheers!

И аз съм пила Зирид, против повръщане е и като знам каква му е листовката, няма да се учудя,че има взаимодействие. Наистина по-добре го спри ако пиеш Ксанакса и виж как ще си.

Относно Ксанакс 3 хапчета на ден ми се струват страшно много ( на мен и 1 ми се струва много, но това е мое мнение ) и те подкрепям да не го увеличаваш. Колкото по-малко пиеш като количество, толкова по-добре. И е хубаво да не го ползваш повече от месец всеки ден, защото привикването е реално и след това е много мъчително спирането му ( чели сме доста такива ужасни теми ). Успех!

# 11
Извинявам се предварително, ако въпросът ми бъде приет като нездраво любопитство, но просто се озадачих от подобна комбинация изписани медикаменти..Ако е удобно да попитам какво състояние се цели да се овладее? Разбира се, ако не желаете не ми отговаряйте, не искам да бъда нетактична.

# 12
На мен ми го бяха изписали преди време за овладяване на тежка алергия, тъй като при най - леката емоция алергията се отприщваше с пълна сила. Още при първия прием на едно хапче получих много силен задух, замъглено зрение и като легна бях будна, но не можех да мръдна, даже за да си взема телефона. На четвъртото вече бях цялата подута, от 36 - 37 номер обувки се наложи да нося 39. Казах на лекуващата лекарка и тя ми отговори, че се лигавя.После говорих с познат, който е лекар и той каза да го спирам веднага, тъй като на моите 46 килограма нежеланите реакции са напълно нормални. Спрях го и след два дена нищо ми нямаше и всичко се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт