В момента чета... 38

• 51 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • Belgium
"Ние" на Евгений Замятин  Heart Eyes .

Много любима  Heart Eyes

# 496
"Повикът на ангела" на Мюсо.   Simple Smile

# 497
  • София
Чета "Панталеон и посетителките"
Скрит текст:
на Марио Варгас Льоса, забавна е  Simple Smile

# 498
  • София
Прочетох "Лисицата" на Галин Никифоров. Много талантлив автор, с въображение и стил. Бих дала и 5 звезди на книгата, ако в нея нямаше и онези елементи, характерни за българската литература, които не харесвам (това е много дълга тема...). Затова 4 звезди в ГР.

Прочетох и "Полудив" на Сали Грийн. ОК е книжката, но сякаш една идея по-ниско ниво в сраванение с "Полулош". Няма много оригинални идеи. Дано в третата част нещата се подредят.  Wink

Продължавам си с "Дамата с кученцето" на Чехов. Той пише просто страхотно, пълни ми душата! Heart Eyes

Започнах на хартия "Фирмин" на Сам Савидж.

# 499
  • София

Снощи започнах "Последното кралство"  Simple Smile
Интересна е, точно историческа книга ми се четеше в момента  Heart Eyes
Като голям минус на изданието мога да посоча липсата на карта на Англия от 9 век със съответните тогавашни кралства като Нортумбрия и т.н.  Rolling Eyes
В "Лейди Макбет" имаше и беше супер-полезна. Тук обаче не са се сетили....

# 500
Скарамуш, страхотни думи за "Щиглецът".  Hug Беше удоволствие да те прочета, дори и да нямам интерес към самата книга (засега). Чела съм "Тайната история", хареса ми, но вече съм започнала да я забравям.

Ще чакам отзив и за "Напълно изгубили себе си". Аз останах разочарована от нея, а по принцип харесвам книги за нестандартни семейства.

Ето например съвсем скоро прочетох "Кажи на вълците, че съм си у дома" на Карол Рифка Бърнт и много ми хареса. Книга за семейството, за преодоляване на загубите, за прошката, за връзката между две сестри. Липсваше ми единствено шипка магия.  Simple Smile

Ето какво прочетох след това:

„Знакът на всички неща” – Елизабет Гилбърт. Много ботаника, много мъхове, много нещо. Началото и краят ми бяха интересни, с пътуванията по море, срещите с различни култури. Идеята на романа за това, че съществува божествен промисъл в съществуването на всяко растение не беше представена никак убедително и интересно. А пък анотацията за голяма любов между противоположните личности Алма и Амброуз си беше чиста проба маркетингов трик. Че бяха различни, бяха. Но любов не видях. Както и самата авторка пише за Амброуз: „Той искаше да бъде ангел, но беше просто агне”.

„Гореща кръв” – Рокси Фрийман. Роман за живота на едно семейство сред фургони, коне, вечно на път и под откритото небе на Ирландия и Англия през 80-те години. Не ми беше кой знае колко интересна, но пък не беше и скучна. Имаше трудни моменти, но и много свобода и живот в хармония с природата.

„Бягащият човек” – Стивън Кинг. Реших вместо да чета всички трилогии за разни игри, да "пия" направо от извора. Много ми хареса, но и ме остави с едно ужасяващо чувство на студ в душата предвид темповете, с които сме се запътили към реалното осъществяване на такъв тип игри.

Сега съм на „Вчера” на Владо Даверов и „Цялата истина в мен” на Джули Бери. Много рядко чета две книги едновременно, но първата ми е предвидима, заради филма и затова разнообразявам с втората. И двете ми харесват засега.

# 501
Сега ще се чудя дали съм права.  Party[/spoiler]
Естел,
права, но зад това има толкова много, че ще си изненадана, независимо, че си мислиш, че си разкрила фабулата.
Аз събирам сили за "Sharp Objects" на същата авторка.

# 502
Прочетох "Лисицата" на Галин Никифоров. Много талантлив автор, с въображение и стил. Бих дала и 5 звезди на книгата, ако в нея нямаше и онези елементи, характерни за българската литература, които не харесвам (това е много дълга тема...). Затова 4 звезди в ГР.

Какви са тези елементи, Пете? Не ни оставяй така само с този коментар.  Simple Smile

Елинка, Hug !

# 503
Започнах "Червеношийката". Първа среща с Несбьо.

# 504
  • София
Приключих "Под сянката на свещеното дърво". Великолепна книга!
Смазваща, но великолепна!

Зачетох тази:

# 505
  • София
...
Какви са тези елементи, Пете? Не ни оставяй така само с този коментар.  Simple Smile
...

Скарамушче, те не са характерни само за литературата, а и за киното, театъра, изкуството въобще. Не знам как да ги обобщя, без да издавам нищо от съдържанието на книгата. Може би аз съм една идея по-чувствителна, но ми идват някои негативни неща в повече... А при българските автори негативното е винаги до крайност. Откровено някои неща ме втрещиха и дори спирах на няколко пъти с четенето, за да събирам сили... Ако вземем например полицейските хроники, с които са пълни новините ни в България, аз дори и тях не мога да чета без да се вълнувам прекомерно... А някои хора сякаш са претръпнали към такива неща и някак с по-голяма лекота ги приемат и коментират. Предполагам, че е въпрос на индивидуално възприемане. Не знам дали стана ясно, но с две думи - има брутални неща в книгата.

# 506
Вили, благодаря ти - нямаш представа колко ме зарадва!  Hug

Пете, радвам се, че прочете "Лисицата", и че ти е харесала  Peace
Има бруталийки, да, обаче те са нужни, за да обрисуват краха на една личност, която цял живот се е самообвинявала подсъзнателно  Peace
Чудесен е Галин Никифоров, въздейства на много нива - последното, което съм очаквала от български автор  Peace

Аз прочетох "Синята брада" на Амели Нотомб и много ми хареса, не очаквах. Мислех, че е някаква странна жена, която пише несвързани романчета, предвид, че излизат на килограм - всяка година по един, но не. Изненада ме!
https://www.goodreads.com/review/show/1272641104   Peace

Прочетох и една много тъничка книжка от сръбски автор, мисля че ми е за пръв път да чета нещо от сърбин. Прекрасна беше, бях й хвърлила око много отдавна, но чак сега ми пресече пътя и въобще не съжалявам за което. Чудесна е, пробвайте я  - около 50 страници, истинско бижу  Heart Eyes
"Човекът, който ядеше смъртта" - Борислав Пекич
https://www.goodreads.com/review/show/1272717516   Heart Eyes  Peace

# 507
Пете, Hug мисля, че разбирам какво имаш предвид за българските автори. Мен сякаш не ме тормозят толкова бруталните и груби неща. Това, което не ми допада и по-скоро е тенденция, е едно такова усещане за безнадеждност: "всичко е ужасно и няма да се оправи никога". Така или иначе, ще я прочета тази Галинска лисица.

# 508
Прочетох "Аленото цвете и бялото" най-накрая... Признавам, че след около 20 стр. я бях зарязала, но после като ме грабна, не можах да я оставя. Peace
Даже свалих и мини-сериала по книгата и изгледах 3 от 4-те серии на един дъх.  Laughing

Скрит текст:
Така и не разбрах нещо обаче - Шугър от какво кожно заболяване страдаше?

Сега искам още от Фейбър. "Ябълката" има ли я в електронен вариант?

# 509
Започнах "Петото евангелие"на Иън Колдуел.

Общи условия

Активация на акаунт