ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 535
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Да разбирам те напълно, и аз така се чувствах в началото....На мен ми казаха че на първия цикъл след операцията най-късно до 3-я ден трябва да се бие, иначе може да няма ефект от първата, така че в този смисъл не съжалявай, че си изчакала още един цикъл, защото все пак какъв е смисъла да я биеш напразно.

# 436
  • София
Здравейтееее,

Отдавна не съм се включвала тук, но по едно време доста черногледо се пишеше тук и по лични причини спрях да пиша.
Накратко:
През юли 2011 г. ми откриха ЕМ киста. Октомври 2011 г. ми направиха лапароскопия. От декември в срок от 6 месеца ми биеха Золадекс. От последната бита инжекция до първият цикъл минаха май около 90 дни. На 6.08.2012 г. разбрах, че съм бременна и през Април 2013 г. родих. От юли 2013 г. до момента съм на противозачатъчни и бих казала, че се чувствам много добре. Обмисляме да имаме и второ детенце живи и здрави, но догодина ако всичко е наред.
Гледам напред и не мисля, че отново ще се появи, дори и след спиране на хапчетата.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 11:08 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 437
  • София
На 6.08.2012 г. разбрах, че съм бременна и през Април 2013 г. родих. От юли 2013 г. до момента съм на противозачатъчни и бих казала, че се чувствам много добре. Обмисляме да имаме и второ детенце живи и здрави, но догодина ако всичко е наред.

Ето това е най-важното и повече положителни мнения трябва да има, защото смятам, че стреса утежнява нещата.

По отношение на инжекциите. Да разбия малко мита.

Не е задължително да е по време на цикъл. Моята първа инжекция я сложих на 19-ти декември миналата година, което беше 9 дни след операцията и около 9 дни преди редовния цикъл. Цикъла ми дойде на 28 ден,  както обикновено,  не беше много обилен, по-скоро нормален и продължи 4-5 дни. Следващ не съм имала. Аз ползвах тримесечните инжекции.  Втората тримесечна я поставих точно на 19 март, т.е. три месеца след първата. Не съм спазвала да се броят 28 дни, а по месец. Аз го броя от 19-то число до 19-то число. Реално в момента съм в последния месец, който действа инжекцията и по начина, по който смятам от 19-ти юни следва да е приключило действието на хормоните и да започна да чакам цикъл.
Сега се чудя горе-долу кога да очаквам да ми дойде. Като гледам само аз съм ползвала тримесечните инжекции.

# 438
  • София
На 6.08.2012 г. разбрах, че съм бременна и през Април 2013 г. родих. От юли 2013 г. до момента съм на противозачатъчни и бих казала, че се чувствам много добре. Обмисляме да имаме и второ детенце живи и здрави, но догодина ако всичко е наред.

Ето това е най-важното и повече положителни мнения трябва да има, защото смятам, че стреса утежнява нещата.

По отношение на инжекциите. Да разбия малко мита.

Не е задължително да е по време на цикъл. Моята първа инжекция я сложих на 19-ти декември миналата година, което беше 9 дни след операцията и около 9 дни преди редовния цикъл. Цикъла ми дойде на 28 ден,  както обикновено,  не беше много обилен, по-скоро нормален и продължи 4-5 дни. Следващ не съм имала. Аз ползвах тримесечните инжекции.  Втората тримесечна я поставих точно на 19 март, т.е. три месеца след първата. Не съм спазвала да се броят 28 дни, а по месец. Аз го броя от 19-то число до 19-то число. Реално в момента съм в последния месец, който действа инжекцията и по начина, по който смятам от 19-ти юни следва да е приключило действието на хормоните и да започна да чакам цикъл.
Сега се чудя горе-долу кога да очаквам да ми дойде. Като гледам само аз съм ползвала тримесечните инжекции.

Ами на мен ми препоръчаха за най добре да слагаме 6 месеца и аз не съм се противяла. Имах някои промени, но бяха търпими. На мен първата ми я сложиха на 1-ви ден от цикъла и винаги на 28-ми ден ходех да ми ги слагат.
Според при всеки организъм е различно и най добре спокойно си го чакай, поне след 2 месеца след последната инжекция. А и не помня при мен дали преди да ми дойде нямах някакви болежки....

# 439
  • София
И на мен ми сложиха инжекцията веднага след лапарото. Не съм чакала цикъл.
Алекс, успех и втория път!

# 440
  • Варна
Браво на Алекс!Живи и здрави.И късмет.

# 441
Алекс, поздравления и от мен за прекрасната дъщеричка и за успешната борба с това проклето заболяване.

Искам да попитам момичетата, които са забременели след лечение с инжекции, казвали ли са ви вашите доктори, че трябва да се изчака някакъв период преди да се забременява, с цел да се изчисти организма от медикамента? Попаднах на едно мнение в друг форум и там момичето споделяше, че нейната лекарка я е предупредила да не прави опити за забременяване преди да изтекат 3 месечни цикъла след последната инжекция. Иначе имало опасност бебето да се роди с малформации. Попаднах и на доста случаи на неуспешна бременност скоро след лечението и се чудя дали причината може да е в лекарството или е просто случайност. Аз не съм питала моя лекар за това, защото реших да задавам въпроси за бъдеща бременност като бия последната инжекция. Но това определено ме притесни, защото ако броя 3 инжекции + 2 месеца до първи цикъл + още 3 цикъла, то направо си минаха 8 месеца до първите възможни опити. А недай си боже доктора ми да каже след 3-тата инжекция, че има нужда от още 3.  Rolling Eyes

# 442
  • София - Варна
Имам позната, забременяла преди възстановяването на цикъла. На нея ѝ казали да почака първия цикъл само, но не е искала да губи време. Детето ѝ е добре.

Цитат
Браво на Алекс!Живи и здрави.И късмет.

+1

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 00:56 от afrikancho

# 443
  • София
Алекс, поздравления и от мен за прекрасната дъщеричка и за успешната борба с това проклето заболяване.

Искам да попитам момичетата, които са забременели след лечение с инжекции, казвали ли са ви вашите доктори, че трябва да се изчака някакъв период преди да се забременява, с цел да се изчисти организма от медикамента? Попаднах на едно мнение в друг форум и там момичето споделяше, че нейната лекарка я е предупредила да не прави опити за забременяване преди да изтекат 3 месечни цикъла след последната инжекция. Иначе имало опасност бебето да се роди с малформации. Попаднах и на доста случаи на неуспешна бременност скоро след лечението и се чудя дали причината може да е в лекарството или е просто случайност. Аз не съм питала моя лекар за това, защото реших да задавам въпроси за бъдеща бременност като бия последната инжекция. Но това определено ме притесни, защото ако броя 3 инжекции + 2 месеца до първи цикъл + още 3 цикъла, то направо си минаха 8 месеца до първите възможни опити. А недай си боже доктора ми да каже след 3-тата инжекция, че има нужда от още 3.  Rolling Eyes

Не са ми казали такова нещо. След като ми дойде и свърши отидох на преглед и АГ-то ми каза, че вариантите са два бременност или хапчета. И тогава избрахме бременност.

# 444
Ох, за съжаление се оказа, че трябва да чакам следващия цикъл и в първия му ден да слагам инжекцията. Много ми е неприятно това отлагане, защото губя ценно време. И на всичкото отгоре вече си взех Золадекса от аптеката. Сега след точно 28 дни ли трябва да си взема следващия от аптеката? Не може ли поне на 26-27 ден да го взема?

Боби, няма да ти го дадат по-рано от 28 дни. А това, че ще чакаш, ще оправи аритметиката - държиш си инжекцията в хладилника, поставят ти я, като му дойде времето, а следващата отиваш и я вземаш от аптеката след 28 дни от както ви взела първата, пак я държиш в хладилника и така с останалите. По този начин ще си спазваш схемата за поставяне без проблем и ще си ги вземаш всяка следваща с ден или два закъснение, без да ти правят проблем в аптеката, без това да ти обърка схемата за поставяне.

А само да кажа - аз първата Лукрин си я сложих на 9тия ден от цикъла, след което, когато му беше реда, ми дойде пак, тече като за световно 10-12 дни и спря. От тогава нямам цикъл, нито пък някакви симптоми за цикъл. Но дойдоха горещите вълни и останалите хубости на менопаузата. И имам болки в корема, коленете, глезените, местата, където ми слагат инжекциите...

# 445
Здравейте,

Аз съм от "старите кучета" в темата, от времето на Kia, Rossy-pm и др, но спрях да пиша по много прични. За по-новите накратко моята история тук:
Скрит текст:
края на 2007г коремна операция -10см киста; 6 месеца диферелин, лятото на 2008 ми дойде и в края на годината видяха пак киста -3см.
началото на 2009 лапароскопия (тъй като не исках изобщо да преживея кошмара от коремна операция отново, смених и доктора), 8 см киста, всичко вътре страстнало едно с друго, 6 месеца курс с Лукрин, като имах цикъл през 5 от 6-те месеца, т.е. Лукрина не е за мен. 2010 по някое време пак видяха киста и си я нося до сега, вече 5 години. Не расте. Не съм правила никога опити за забременяване.

Сега се реших да се оперирам пак. Имам насрочена операция за юли при проф Горчев и  като му казах, че ми е за 3-ти път той се изненда доста. Каза, че очевидно не съм изчистена добре предишните пъти. Аз подозирам, че имам ЕМ и някъде по червата, защото имам ужасни болки при полов контакт и то не в предната част на корема, а към гърба, които болки съм ги имала винаги,дори и след операциите, но последно време вече е непоносимо. Ще видим какви са последствията от това 5 годишно чакане
Пробвах за около година билколечение (чайове по 3 пъти на ден и капки в чая от 100 билки, билкови мехлеми и т.н (всичко заедно)), но нямаше ефект при мен.
Оказа се, че АМХ ми е 1.12, при референтни 1-6, т.е. с яйчниковия резерв не съм добре, та дори и да намеря скоро "принца" няма да ми е лесно.
За сега толкова от мен. Ще следя темата

Нямам нужда от мнения колко сме обречение с ЕМ, предварително благодаря.

# 446
Данира, и аз преживях 3 лапароскопии. Успех! И дано ни е за последно и на двете да ни оперират.

# 447
  • София
Момичета, както писах, аз слагам тримесечни инжекции с продължително освобождаване и втората на 19-ти март. От 2-3 дни усещам някакви придърпвания и пристягания в корема, които съм ги имала когато имах цикъл. Не са болки, а просто сякаш напрежение. Възможно ли е да се дължи на започване възстановяване на нормалните функции?

# 448
  • София - Варна
Най-вероятно, да, Magnollia.

# 449
Имам едно питане, ако някой е наясно. Проблем ли ще е ако Золадекса се бие на следващия ден след като е дошъл цикъла? Имам съмнение, че тази вечер ще ме изненада, а няма къде да търся лекар след 19 ч. Предполагам не е чак такъв проблем. Все пак ако цикъла ми дойде тази вечер, а бия инжекцията утре по обяд няма да са минали 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт