ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте.
Може ли да споделите малко повечко за това АРА и за НК клетките и имунния протокол.
Аз имам един неуспешен опит без настъпила имплантация и се чудя може ли да е заради ендометриозата  newsm78.

# 571
 Здравейте,
имам въпрос към момичетата които използват противозачатъчни. След раждането започнах Ясмин с цел предпазване от поява на нови ендометриозни кисти. Това ми е първи цикъл с хапчетата. Започнах ги на 1 ден от МЦ и изпих цялата кутийка. Сега трябва да направя почивка от 7 дни преди да започна новата кутия, но цикъла ми дойде 4 дни след спиране на 21-то хапче (т.е. на 26 ден от месечния цикъл) Confused Какво трябва да направя сега? Да започна новата кутия веднага, или да изчакам да се минат седемте дни без хапче и да ги започна на осмия?

Получих лично съобщение със запитване за имунологичния протол който съм правила през бременността. Ще отговоря тук в темата, за да могат да прочетат всички, но довечера като заспи бебчо и остана по -свободна. Simple Smile

# 572
  • София
Здравейте,
имам въпрос към момичетата които използват противозачатъчни. След раждането започнах Ясмин с цел предпазване от поява на нови ендометриозни кисти. Това ми е първи цикъл с хапчетата. Започнах ги на 1 ден от МЦ и изпих цялата кутийка. Сега трябва да направя почивка от 7 дни преди да започна новата кутия, но цикъла ми дойде 4 дни след спиране на 21-то хапче (т.е. на 26 ден от месечния цикъл) Confused Какво трябва да направя сега? Да започна новата кутия веднага, или да изчакам да се минат седемте дни без хапче и да ги започна на осмия?

Получих лично съобщение със запитване за имунологичния протол който съм правила през бременността. Ще отговоря тук в темата, за да могат да прочетат всички, но довечера като заспи бебчо и остана по -свободна. Simple Smile

При всички случаи 7 дни почивка и тогава започваш нова опаковка, независимо кога е било кървенето.

# 573
Здравейте.
Може ли да споделите малко повечко за това АРА и за НК клетките и имунния протокол.
Аз имам един неуспешен опит без настъпила имплантация и се чудя може ли да е заради ендометриозата  newsm78.

здравей Zazu1,

аз лично знам само за хепарина в комбинация с ниска доза Аспирин, което помага при APA. Говори с лекаря си най-добре за това. Правила ли си имунологични изследвания или за тромбофилия?
Иначе аз се ровя в нета и чета разни медицински журнали, публикации и т.н. на темата ендометриоза и имплантация.

Тук има една интересна статия от известен лекар, ако знаеп английски е интересно да се прочете...
Копирам ти от коментара му който можеш да намериш по долу на страницата му:

http://haveababy.com/fertility-information/ivf-authority/recurre … d-quality-embryos

"• Immunologic Implantation failure: We have previously reported that >50%% of women with endometriosis (regardless of severity) have antiphospholipid antibodies (APA) in their blood. Also, and perhaps much more significant, is the fact that, approximately one third of women who have endometriosis (regardless of severity) show evidence of increased NK cell activity. In such cases there is a high likelihood of early or later IID. In the case of early IID, rejection occurs prior to embryo attachment to the uterine wall, usually even before the pregnancy hormone, hCG can be detected in the woman’s blood. Strictly speaking, rather than suffering from “true infertility” such women are experiencing are having “mini miscarriages “which occur so early on that the women does not even realize that she conceived in the first place. In the case of the latter (later implantation failure), poor implantation might manifest as a miscarriage. It is not certain whether APA’s themselves cause implantation failure. We believe that they could be “markers”, pointing to those women who are at increased risk of immunologic implantation failure. Selective immunomodulation with heparin (for the APA) and/or Intralipid/steroid therapy can often effectively counter immunologic implantation failure and lead to successful AR-induced pregnancies in women who have APA and/or increased NK cell/CTL activation."

Имай в предвид, че статистиките са нож с две остриета. Могат да те накарат да се чувстваш безнадеждно, но може и да помогнат да намериш проблем и да го отстраниш.
Аз лично забременях преди няколко години - може би по случайност, кой знае- натурално въпреки ендометриоза 4та степен и 1 запушена тръбичка. Просто имай в предвид, че никой не е обречен на нещо. Всичко може да се промени, или от само себе си или с помоща на знание и съответно действие.
Тогава пиех на своя глава ниско дозиран Аспирин. Може би на истина това помогна. Не знам.
Но на истина, лекаря ти би трябвало да знае тези неща най добре.
Много успех!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:52 от Bgrosa

# 574
  • Варна
Аз бях с  завишени АNA тела и НК клетки, вливала съм 2 пъти имуновенин с интралипид. Не знам дали има връзка, но е факт, че след това забременях ...

# 575
  • София
Благодаря   bouquet.
Ще го обсъдя с лекаря - да видим какво мисли по въпроса.

# 576
  • София
Здравейте,

Аз пия джаз. При нов цикъл директно започвам нова опаковка. След като ти е дошло трябва да започнеш нова.

# 577
  • София
Здравейте,

След като ти е дошло трябва да започнеш нова.

Не е вярно, почива се 7 дни и тогава се започва нова опаковка. Едно от предназначенията на тези хапчета е да регулира цикъла. По правило цикълът е 28 дни.

Ето извадка и от листовката:

"Блистерът съдържа 21 таблетки. До всяка таблетка е означен деня от седмицата, когато трябва да бъде взета. Ако, например започнете приема в сряда, вземете таблетката, до която е отбелязано "СРЯ". Следвайте посоката на стрелката върху блистера, докато вземете всички 21 таблетки.
След това не вземайте таблетки 7 дни. Пред тези 7 дни без прием на таблетки (наричана още седмица без прием на таблетки) трябва да започне кървене. Това така наречено "отпадно кървене", обикновено започва на 2-ри или 3-ти ден от седмицата без прием на таблетки.

На 8-ми ден след последната таблетка Ясмин (това е след 7-ми ден на седмица без прием на таблетки), започнете следващия блистер, дори кървенето да не е спряло. Това означава, че ще трябва да започнете следващия блистер в същия ден от седмицата и кървенето поради спиране на приема трябва да се появи в същия ден  следващия месец."

# 578
  • Варна
Nadnin е права. Няма значение на кой ден ти идва, почиваш 7 дни и започваш нова опаковка. Само първият път като се започват се гледа първият ден от Мц.
Алекс, ти така ли ги пиеш?

# 579
Здравейте отново!
Нямам  клавиатура и пиша мн трудно.

pepi_mdi, честита бременност. Леки  и  щастливи 9 месеца! Smile Hug

Виждам, че някои от момичетата са писали за оплаквания от продължаващи болки дори след  лапаро.
И моите не спряха, нещо повече - дори са по-силни и по-чести отколкото преди операцията; само като локация не са се променили. Никой не може да даде отговор защо е така.
И аз съм имала много сраствания, включително на матка за дебело черво, някои от срастванията по червата и в Дъгласа не са отстранени поради невъзможност, като  на Bgrosa.

Скрит текст:
Хора, сега да ви кажа, имам някакви къде основателни, къде неоснователни подозрения, че мин месец направих  биохимична.
Значи направихме опит, макар и малко несериозно и после изведнъж на 9-ти  ден след ову, получих розово зацапване за около половин час /само го имаше на хартията при малка нужда 2 пъти, по бельото - нищо;tmi/. Това не ми се е случвало никога за 15 години.
После по друг повод бях на гинеколог /за микробиология/, но ме прегледаха с ехограф и лигавицата ми беше 15мм. Коментираха, че е удебелена. Но тя по принцип ми е по-дебела, към 12мм. преди цикъл.

Започна и да ми закъснява. Никога не ми закъснява, лутеалната ми фаза е винаги 14 дни /дори понякога макар и рядко в някои проблемни може би месеци е била по 12 дни примерно, но никога повече от 14 и обикновено си кове точно 14 дни; аз имам болезнена овулация и заради това знам абсол'тно всеки месец колко дни ми е точно тази фаза/.
А тоя месец го откарах до 17 дни лутеална фаза. Закъсня ми с 3 дни.
Още на 14-тия ден като не ми дойде се замислих, че онова зацапване може да е било имплантационно примерно, направих тест и се появи втора черта само че след указаното време.../обаче на мен и с първата бременност ми излизаше мноооого след указаното време втората черта, но на 12-тия ден след овуто, а не на 14-тия като сега/.

Последно правих тест в деня, в който ми дойде, преди да ми дойде, и чертата беше станала доста по-видима.
Като ми дойде се панирах да не е извънматочна, защото чертата става по-наситена, пък ми е тръгнал цикълът...
Ходих да пусна кръвен някъде 12 часа след началото на кървенето и тестът беше отрицателен.
Така си отдъхнах... Не можете да си представите.
Отказах се да правя опити /поне временно, мисля/, така се бях уплашила.
Обаче досега се чудя какъв беше този озадачаващ цикъл, дали е имало нещо с мн ниско ЧХГ и такива ми ти работи...
Ни така, ни иначе. Хем е добре, че явно мога да забременявам, ако е било биохимична, хем не е добре, защото явно заради ендометриозата става имунилогичен отговор и не се стига до имплантация...
И аз не знам какво е било.
Ако някой има опит с биохимични, моля да коментира. Весето знам, че е имала 2.

Това от мен засега.
Simple Smile Чао
Здравейте!! Какви са ви точно болките...моите и след лапарото са същите.. ниско долу в лявата час на корема и се спуска се към слабините, както и болки в таза, кръста, .Казаха ми, че при лапарото може да ми е засегнат нерв..както и че в следствие ендометриозата да получа колит

# 580
  • София - Варна
Ако седна  на  друг комп  може  и  да  пиша мн подробно,  но то  няма  смисъл,  тъй като  съм описала  няколко страници по-назад в тази същата тема  какви  икъде са болките. Главно в   таза са.
Даже от  няколко  дни  имам  и съвсем нови пак в таза.
След   лапарото  са по-силни    -  нормално, ненормално  -   факт.
Дано се дължат  впо-голямата   си  част  на  сраствания,   а не   на    огнища.

# 581
Относно обсъждания по-назад имунологичен протокол...
Аз родих син след изключително трудна ин-витро бременност. Част от проблемите които имах са завишени CD56 клетки. Правих вливки на имуновенин и интралипид, понякога и двете наведнъж. Плюс стероиди чрез хапчета и вливки. Клетките си останаха високи и след първото тримесечие, затова се наложи да правя и безглутенова диета до 28 гастационна седмица + прием на резвиретрол, селен и омега 3, като спрях стероидите в 12 гс. Бях следена отделно от специалист имунолог. Не зная дали всичко това е помогнало за задържане на бременността, но е факт че износих и родих здраво бебе на термин.

# 582
Аз бях с  завишени АNA тела и НК клетки, вливала съм 2 пъти имуновенин с интралипид. Не знам дали има връзка, но е факт, че след това забременях ...

Br,

кога по време на цикъла ти ги вливаха?

# 583
  • Варна

Br,

кога по време на цикъла ти ги вливаха?

Вливала съм преди трансфер (дълъг протокол) и после след + тест, та... това едва ли отговаря на въпроса ти. Алмира, кога роди? Simple Smile Ние ако не се лъжа бременеехме заедно или вие май сте по-малки? Simple Smile

# 584
Tsnik, след последната си лапароскопия имах проблеми с червата, бях се шашнала много, болеше ме преди акане. Ходих на гастроентеролог, изписа ми лекарства, но понеже ми беше писнало от лекарства и реших, че ако е засегнато черво при операцията, лекарствата няма да помогнат, така почнах да чакам. След известно време болките в червата отшумяха. Аз не приех болките за нормални и още в началото отидох при д-рът, който ме оперира да му кажа, че ме боли и трябва ли да се прави нещо по върпоса. Той каза, че сигурно ме боли от срастванията, или се е пукнал фоликул. Аз лично бих те посъветвала да направиш контролен преглед при твоя опериращ лекар и да му споделиш усещанията. Е, циститът, който получих след операцията така и не отшумява, но това е друг въпрос. Моля се и той да мине вече, че нищо не се изолира в урината и не знам какво да правя вече.  Sad Praynig

Общи условия

Активация на акаунт