КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 52 321
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
http://www.bonapeti.bg/recepti/Velikdenski-kozunak1428339876/ Какво мислите за тази рецепта newsm78

# 196
  • София
Имам я записана само като рецепта. Подобна е на  Немски козунак, но при мен е повече брашното. Не съм я работила. Разгледах и видеото, ами хубава е, но ме съмнява количеството на брашното.

# 197

Правила съм козунак с жълтъци и стават много пухкави и меки като памук.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 19:39 от bily72

# 198
  • Sofia
Брей козунаци ли въртите, та бомба е паднала тук?  Laughing

В хлебарницата в "наше село" са на козуначена вълна разбира се... отлични купешки козунаци правят.   Simple Smile

# 199
но при мен е повече брашното. ... Разгледах и видеото, ами хубава е, но ме съмнява количеството на брашното.

Моята рецепта е на 1 кг. брашно, 16 жълтъка, 2 белтъка, 200 мл. пр. мляко ...

# 200
но при мен е повече брашното. ... Разгледах и видеото, ами хубава е, но ме съмнява количеството на брашното.

Ти да нямаш птицеферма у вас Grinning
   Просто ми звучи нереално толкова жълтъци и само кг брашно нещо не се връзва . Яйцата да не са S размер.
 Моите сега както са XXXL дето майка ми е пратила и ......

# 201
  • София

Може, Били, може. Тази която я имам е от 6 жълтъка и 6 белтъка 150 масло 0.500 мл мляко и 1 кг брашно, 1 п мая и аромати. Ще я пробвам и ще си кажа, ама няма да е сега, тези дни.  Peace

# 202
Ами аз като правя половин доза стандартна / последно тази със сметаната / ми отиде около 700г брашно .
 Това или е козунак тип кекс или яйцата са дребни.

# 203
http://vkusenden.blogspot.com/2014/04/blog-post.html
Правих миналата година по тази рецепта козунак и се получи много добре. Пухкав, чуден! Мереленда мисля беше дала рецептата, Продуктите точно ми дойдоха. Та става и с повече жълтъци.

# 204
  • София
Моите козунаци са готови!  Grinning

За първи път правя козунаците в четвъртък, но няма да имам друга възможност. Обожавам аромата, който се носи из кухнята.  Simple Smile

На мен са ми пускали стафиди и предпочитам да ги овалвам, но всеки сам си преценява, как да си направи козунаците.  Peace

# 205
Май ще пробвам малка доза с 5 жълтъка, а белтъците ще ги направя на целувки или забравени сладки. Не съм правила такава рецепта и ми беше чудна.
Найистина изгглеждат пухкави. А и обичам да са жълтички Mr. Green Ще ги правя с домашни яйца и мляко, утре отивам дамо да си купя ром и още брашно,, че имам има няма 5-6 кила Blush ooooh!

# 206
  • Балчик
Предишните години сме обсъждали козунаците с жълтъци, те освен, че са по-жълти са  и по-влажни от тези с цели яйца. ПО принцип белтъците съдържат повече вода от жълтъците, така че е възможно брашното да е по-малко, но чак пък 600 гр и на мен ми се вижда леко недостатъчно.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 22:06 от Джемма

# 207
Джема, те не само като водно съдържание ами сякаш и като обем жълтъците са по-малки. То който е правил ще може да си прецени брашното.

# 208

Може, Били, може. Тази която я имам е от 6 жълтъка и 6 белтъка 150 масло 0.500 мл мляко и 1 кг брашно, 1 п мая и аромати. Ще я пробвам и ще си кажа, ама няма да е сега, тези дни.  Peace

Марчева, в твоята рецепта 6 жълтъка и 6 белтъка = на 6 яйца така , че е традиционен козунак.Направи рецептата, която пусна mims11 и ще останеш доволна.

Жармен, реални са мерките. Когато правя този козунак белтъците ги правя на ореховки, целувки ....

Резултата от Великденската подготовка

# 209
ПО принцип белтъците съдържат повече вода от белтъците,

Джемма, направи поправка, че някой може да се чуди какво си казала.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт