КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 52 858
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  bouquet за темата

# 61
  • София
  bouquet Благодаря!
Захар ползвам, каквато намеря, нямам никакви претенции. Захар е.  Simple Smile Само гледам да е на по-малки кристали за да може да се разтопи по-бързо.

# 62
  • ES
Защо използвате фруктова захар, виждала съм я само на щандовете за диетични храни.

# 63
Ами аз си сложих днес повече захар - сега да видя как ще се изпекат. С втасването няма проблем.

# 64
# 65
Козунакът ми се получи малко като....хляб. Не е сладък и не е много мек. Струва ми се, че се опече много бързо, тук говорите за 1 час, моя за има-няма 20 минути беше готов, хем без вентилатор на 160. Ще си дам още един шанс.

# 66
Как  я дозирате тази фруктова захар ?
 В опаковки по колко грама е ? Аз постоянно зяпам по щандове със здравословни храни и не съм я виждала.
  В СВА например има ли я?

300 гр  за  2.70 лв

# 67
  • Sofia
Жармен, аз от нета се ориентирам за цени, ето фруктовата захар например - http://www.shopmania.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8/p-%D1%84% … B3%D1%80-16161065

Иначе ето още едно съотношение за бяла и фруктова захар, от статия в нета:

Цитат
Фруктовата захар е много по-сладка от захарта, така че вместо да използвате 2 супени лъжици бяла захар, вие просто можете да я замените с половин чаена лъжичка фруктова.

# 68
Следващият път мисля да не слагам краве масло, че се усеща, ще сложа само олио /сега сложих 60 масло + 40 олио/

# 69
  • Sofia
Ая, как се усеща?  Смятам, че е добра комбинация 60 масло и 40 олио. Кажи другите продукти и какво прави, да дирим проблема.

# 70
сложи олио + мас

# 71
Правих козунакът със заквасена сметана и суха мая, ами мирише на краве масло, което по-ми подхожда като аромат за питка, а не за козунак.....Може би маслото нещо..."Домлян" е. Стафидите овалях в какао /четох, че се овалват в брашно/, но така не се вклиниха добре в тестото и малко падат, сложих локум "Сметана", яйца, чаша захар и някаква лимонова есенция на  Йоткер, която въобще не се усеща.

# 72
  • Sofia
Та... дай точната рецепта, в грамове и мл. Simple Smile Препоръчвам ти немско масло.  Стафидите не се овалват, слагат се чисти. Ползвай и лимонова и/или портоколова кора или други, по-изпитани от теб самата есенции.

# 73
Правих козунакът със заквасена сметана и суха мая, ами мирише на краве масло, което по-ми подхожда като аромат за питка, а не за козунак.....Може би маслото нещо..."Домлян" е.
Преди време имаше една статия за маслата , от българските точно "Домлян" се оказа че е едно от най добрите. В момента ползвам немско но от българските това купувам.
Аз стафидите накиснах в коняк и изобщо не ги овалях, ама имах забележка че били малко та на поправителния целия пакет трябва да сложа

# 74
  • Sofia
Аз само немско купувам, не се доверявам на нашите масла в магазинната мрежа.
Ето как слагам стафидите.

Общи условия

Активация на акаунт