КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 52 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Благодарности за новата тема!   bouquet

Вкъщи всички продукти на Домлян се купуват от години. По-вкусни и хубави масло и мляко не съм опитвала. За питките и козунаците задължително техните продукти ползвам.

# 76
Момичета, здравейте! Записвам се в новата тема с един въпрос. Видях тук от снимките Ви, че използвате от тези алуминиевите еднократни форми. Въпросът ми е от къде ги намирате? Аз уж гледам в Била - няма. В Метро забравих миналата седмица да погледна. И вторият ми въпрос е на колко градуса ги печете, отново ли на 160-180 имайки предвид, че са тънички. Хартия слагате ли вътре или само намазвате формите.
Аз правя козунаци от години по рецептата на баба ми и съм се усъвършенствала само плетките- тройни, четворни не ги умея.
Тази година ще правя отново кифлички и козуначено руло с шипков мармалад.
Снимките ви са прекрасни!!!!!! Hug Hug

# 77
  • Sofia
И вторият ми въпрос е на колко градуса ги печете, отново ли на 160-180 имайки предвид, че са тънички.
Градусите за печене са за печивото, не за съда. Нищо им няма на алуминиевите форми. Simple Smile
  Аз в такива правя козунак за подарък, както си е във формата подарявам, та не съм слагала хартия. И за мен да е, не бих слагала, защото формата се разрязва/разкъсва и се вади лесно печивото.  Само намазвам леко.
Ал. форми съм купувала от Кауфланд.  Понеже скоро ставаше въпрос за тях, та някой спомена, че се срещат и в магазините "по левче".

# 78
Сега, явно по Великден, алуминиевите форми за козунак липсват. Гледах в Метро, Джъмбо и Кауфланд - не видях.
Моля, някой ако намери, да пише тук. Мерси. Simple Smile

# 79
Да, има ги в магазините за 1 лев

# 80
Благодаря,Ви! Ще потърся и аз - никак нямам навик да влизам в магазини за по левче, но явно се намират интересни неща.

# 81
  • София
Алуминиеви форми си купувам от магазинчета, които продават пластмасови изделия (торбички, чаши и др.).

# 82
Здравейте,след провала миналата седмица си казах,че събота преди Великден ще правя козунаци ,пък и у нас няма кой да яде ,ако тренирам всеки ден Simple Smile Реших че и аз ще пека в алуминиеви форми,но до сега не съм ползвала и незная какъв размер е подходящ.Искам в козунака да сложа шоколад ,та се чудя може ли да надробя обикновен млечен шоколад във фитилите или трябва да е специален?Козунаците ви са прекрасни и така вкусно изглеждат  bouquet

# 83
Сега, явно по Великден, алуминиевите форми за козунак липсват. Гледах в Метро, Джъмбо и Кауфланд - не видях.
Моля, някой ако намери, да пише тук. Мерси. Simple Smile
в началото на темата пуснах снимки на 5 бр алум. форми за 2 лв от Джъмбо Варна. Вчера ги купих . Имаше много.
В кауфланд и ЦБа няма
Аз си замесих тестото и сега втасва:) Месих на ръка около 30 мин... идея нямам малко ли е , ама си ме заболяха ръцете - затова смятам, че е достатъчно  Grinning

# 84
  • Sofia
Реших че и аз ще пека в алуминиеви форми,но до сега не съм ползвала и незная какъв размер е подходящ.
Подходящ е размерът на формата, който ти решиш. Няма изисквания/стандарти колко по големина и в каква форма трябва да ти е козунакът.  Wink

Ман Юнайтед, не се гледа времето, а омесеното тесто да е гладко - колкото време отнем - толкова. Писаното тук-там "време" е само ориентир.

# 85
Понеже при нас няма много избор  и намерих само 2-3 вида,но те по-скоро бяха като за печено ястие някакси по-широки и ниски ми се сториха.На вашите форми височината колко е горе-долу?Аз имам само широки тави и в тях сякаш ми се "разливат" козунаците

# 86
Реших че и аз ще пека в алуминиеви форми,но до сега не съм ползвала и незная какъв размер е подходящ.
Подходящ е размерът на формата, който ти решиш. Няма изисквания/стандарти колко по големина и в каква форма трябва да ти е козунакът.  Wink

Ман Юнайтед, не се гледа времето, а омесеното тесто да е гладко - колкото време отнем - толкова. Писаното тук-там "време" е само ориентир.
аз меся хляб и питки , но козунаците са за сефте.. Стана гладко тестото, но не знам до колко трябва да е твърдо/меко... това за хляба със месенето съм си свикнала да го правя на око, но надявам се да уличих и за козунаците.. ще стане ясно:) пускам един филм докато си втасват:)

# 87
  • Sofia
Анджито, ниски са - около 3см е височината. Не взимай големи размери.
Ман Юнайтед, щом имаш опи с маянао тесто, трябва да си се справила. Меко... на границата да лепне и да не лепне.  Crazy   Ако това може да ти подскаже...   Simple Smile

# 88
  • София
Здравейте!  Hug

Каква може да е причината за да не ми се надига маята ? Sad

# 89
  • В една слънчева къща...
Здравейте!  Hug
Каква може да е причината за да не ми се надига маята ? Sad

Дай повече инфо: марка, вид /суха, жива/. Възможно е да е с изтекъл срок или пък ѝ трябва повече време...

Общи условия

Активация на акаунт