Търся книга, но не помня заглавието ѝ

• 44 062
  • 159
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте!
Търся книга, за която ми напомни един пост за медитацията.
Трудна работа ще е , изобщо някой да си спомня, но да опитам- издадена преди  1997ма, издателство за езотерична литература, но не съм сигурна дали е Шамбала, въпреки, че като най-известно това ми се върти...
Въведение в дзен будизма, или вариации на това заглавие.
Паметта ми изневерява, и не си спомням дали е била зелена, или съм я била подвързала в зелено Flushed

# 151
Тази?
Желязната флейта: сто дзенски коана

Издателство Кибеа също имаха книги за дзен през 90-те. Помня, че имах "Плътта на Дзен, костите на Дзен" и "Дзен - джобен пътеводител", те също съдържат коани и хайку.

# 152
Благодаря, но не е тази- в онази имаше основни постулати на дзен будизма, история , махаяна, сатори, практики и техники ...много техники...

# 153
  • София
"Увод в дзен будизма" на Судзуки?

https://chitanka.info/book/1858-uvod-v-dzenbudizma

# 154
Happy Mijjj  , тази е !!! 🙇‍♀️  Hands Clap
Минах я отгоре-отгоре, даже открих отново,  любим пасаж от книгата ...
Скрит текст:
уж , търсих в  читанка, ама като съм се заблудила с този зелен цвят Sweat Smile

# 155
  • España
Търся една книга: действието се развива по време на Втората Световна Война във Франция.
В къщата на едно семейство настаниха офицер от висшето немско командваме.
Младото момиче което живее в къщата започна връзка с него и изнасяше сведения за Съпротивата.
Мисля, че заглавието беше нещо подобно на Защото те обичам, но ми излизат други книги с това заглавие, не която търся.

# 156
  • София
"И сам войнът е воин" - Юрий Долд-Михайлик
Името на момичето беше Моника. Немският офицер всъщност беше съветски разузнавач и започнаха любов с Моника.Чудна книга! Много ми беше харесала навремето!

https://chitanka.info/text/35651-i-sam-voinyt-e-voin

# 157
  • España
Не е тази, името на момичето мисля че беше Ерика. Моето издание беше една малка книжка, с лилава корица.
Струва ми се, че действието се разказваше от героинята, но не съм сигурна.

# 158
Търся една книга, в която болна от рак майка, криеше това от синовете и мъжът си.
За периодите на лечение им казваше, че отива на почивка, защото искаше да живее пълноценно последните си месеци с тях.
Истината знаеше само гаджето на единият син, но когато майката почина и той разбра, че тя е знаела и не му е казала, го прие за тежко предателство и се разделиха.

# 159
Търся книга, фентъзи  -не помня името на главните герои. Помня само откъслечни сцени.  Главната героиня излиза тайно нощно време и се бие с вампири/демони, защитавайки деца. Там попада на главният, който е вампир/демон и преследва мъж и жена от своите, които току що са убили дете. Имаше сцена, в която влизат в една къща и откриват обезобразен труп на жена, която се оказва позната на главната, мисля, че беше я видяла предния ден и беше някаква шивачка.  А убийствата бяха, защото вампирите издирваха нещо, но не помня какво. А главият се оказа някакъв принц на вампирите/ демоните , но първоначално не й се разкри , а само я спасяваше в поредица от битки. И диалозите  между тях бяха забавни, в смисъл главната не се съобразяваше как му говори, а той през цялото време си мислеше, че обикновено не позволява на никого  такова отношение, но на нея й се разминаваше.
Не е книга на Анита Блейк, защото не съм чела нищо на тази авторка.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:00 от denito123

Общи условия

Активация на акаунт