Ваня, мерси за четивото.
Та да си дойдем на думата.

https://www.youtube.com/watch?v=OVB5AlFo9DA
На мен също първите епизоди са ми любими и мога да ги поентвам до откат, докато следващите само избрани моменти от тях.
По-нататък в сериала става ясно, че двамата се харесаха още при първата им среща на чешмата, но самите те не осъзнаха това на мига, всичко беше на подсъзнателно ниво и дотам докато не се намеси ревността, а както знаем тя съпътства любовта.
Съла въобще нямаше време да мисли в тази посока за Боран, защото беше погълната от чернилката на традициите в Мардин, а пък Боран дваж повече от нея, защото беше зает с укротяване на опърничавата си жена.
В интерес на истината обаче на Агата първи му пролича интересът към нея като към жена и е съвсем естествено да гледа на нея като такава при положение, че две години след смъртта на Гезда не е бил с жена.
Момента, в който усетих, че интересът му премина във влюбване беше когато започна да я ревнува от Емре. Самия Абай го попита защо се ядосва като ги гледа двамата и Боран му отговори, че не знае, така е, дефакто той не знаеше какво се случва с него, и не осъзнаваше, че с всеки изминат ден чувствата му набъбват.
Съла едва след като разбра, че преди нея е обичал друга в нея се пробуди женската й същност и започна да гледа на него с очи на жена.
В епизодите преди заминаването й бяха на приливи и отливи във взаимоотношенията си, лутаха се в чувствата си като изгубени залитайки в двете крайности, веднъж много близо един до друг, а в следващия момент на светлинни години разстояние.
Не мисля, че беше рано признанието на Боран, че я обича. Освен, че си я хареса при първата им среща той опозна душата й, видя колко кристална е тя и какво голямо, и топло сърце има, а и преди да и разкрие чувствата си те скъсиха разстоянието помежду си.
Съла разбра, че го обича чак в Истанбул когато усети липсата му, ненапразно хората са казали, че оценяваме някого/нещо едва когато го загубим.
Нужна им беше тази раздяла за да осъзнаят какво всъщност значат един за друг и да осмислят живота си преди когато бяха заедно, и какво значи да не са.
Осъзнаването и обичта дойде на по-късен етап когато пребиваваха в Истанбул.
Гняв, ярост, болка и мноооого силна любов, всички тези чувства се преплетоха в едно като пъстроцветна дъга но най-ярък беше цветът на любовта, който дефакто ги спаси.
Не гледах серията по БТВ, няма да гледам и следващите, идват ми в повече.

Ели,