Юлски бебета - тема 32

• 68 547
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Ники, а при вас как са яслите и как протича адаптацията?

# 286
Не знам Simple Smile Моите се гледат до 2+ години у нас с човек. Голямата първо тръгна на бг градина, след това и на американска, но беше на 4 вече. Сега и малкото по този път го мислим.

# 287
  • София
"Кога ще ги стигнем американците/германците"  Simple Smile Тук е пляс-пляс два шамара и млъквай, че майка ти няма да дойде да те вземе. Радвам се, че все още успяваме да връзваме някак двата края и да си ги гледам аз децата.

agnesana, аз в обществените тоалетни правя упражнения за извайване на бедро и задни части Simple Smile  Изобщо не сядам. Но за децата съм пробвала и тоалетена хартия. Толкова се пързаля, че едва ги закрепвам.

Каква е тая закономерност в мъченията не знам. Когато искам да ходи, тя ще иска да я нося, но ако много бързаме, точно тогава тя ще иска да мине няколко етажа по стълбите сама, при това на зиг-заг, да е сигурно, че ще закъснеем. Ако съм изморена, ще мрънка и няма да спи, но ако си седя без работа в парка, тя ще спи 2 часа.

# 288
  • София
В dm има едни неща от хартия с формата на тоалетната дъска, които са по-добре от тоалетната хартия. Пак не са идеални, но са по-добре от нищо. С малкото още е лесно, не ползва тоалетна, но големият като е на зор това е решението. Не мога да го държа на ръце, не мога и да го карам да стиска. Якото миене след това е ясно.

# 289
Вашите деца спят ли все още в количката навън ?НА мен ми се налага да го слагам като имам работа ,но сякаш е неспокоен ,търси си леглото  и не спи толкова дълбоко и спокойно .У дома и по 3 часа откарва ,ако го наблюдавам и го гушкам.
И на Тони му стават дрехите от миналото лято ,нормално е ,повече на височина растат.Виж при баткото е друга работа ,там анцузите се късат преди да са омалели  Rolling Eyes
НЕ мога да пиша толкова редовно тука ,просто ми е невъзможно с тая лепка.Ето и сега пиша ,а той се висне по мен ...

# 290
Е това за шамарите не ми се вярва, едно време може и да го е имало но сега ми е трудно да повярвам.  И все пак цените на яслите са да кажем доста добри,  в Пловдив струва 50 лв, а аз за същото плащам повече от заплатата на много от вас.  Адаптацията в нашата ясла беше малко джаста праста. Два дни по един час и три дни по два часа. Без мама и тати да са вътре,  всички деца заедно с две учителки,  сега е само една с 14 добичет,  но все пак е частна ясла.  В дъдържавната има една учителка и две лелки за 14 дечица.  И все пак тук казват, че си зависи от детето, нашето за една седмица свикна, но пуеменика на една приятелка за месец,  и даже сега когато почти е приключила учебната година продължава да реве като го оставят сутрин. Ние сме на противополижната страна, не иска да си тръгва и събота и неделя му е скучно.

# 291
  • varna
Йей, Скреч се е завърнала! Браво на Анна за всичко, кога ли ще го махам и аз тоз памперс, че вече го ненавиждам заедно с гърнето Laughing
Данче, Ема си заспива без проблем и си спи по обяд в количката, ако останем някъде навън, но далеч по-малко, отколкото вкъщи с мен.
На мен ми стовариха бая работа, която нямам право да отказвам, а с Емито е доста трудно да се фокусирам и да я вардя от бели, затова хич нямам време да ви чета. Дано сте наред всички, и дечицата също Hug

# 292
Данче в количката още като новородено спеше по 40мин, а след годинката просто престана да заспива там. Затова където и да ходим в 13-13:30ч сме си у нас, и така до 14:30-15ч.

# 293
Ние от доста време сме без количка. Спи като се приберем в нас или ако съм с колата заспива във столчето.

# 294
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Скреч, добре дошла  Simple Smile

Маги още използва количка и навън си спи в нея.

# 295
И ние още ползваме количка. Най-вече баба, ама нали те се гледат. Извежда го с количката, като го пуска да ходи и сам. Той понякога си иска да се качи в нея като се измори. Любимия му номер е да заспи на 5 минути от вкъщи и ако баба го събуди, после посмъртно не може да го приспи пак да си спи вв леглото. Съответно тя хич не го обича това със заспиването навън в количката, защото така хем трябва и да го бута един час из квартала, хем остава без обедна почивка, а това и е единственото време, в което може да седне на спокойствие или да свърши нещо. А диването му с диване вече спи на обяд макс един час. Много рядко да спи по повече.

Скреч, тъкмо оня ден си мислех за теб (по един ЛЛЛ въпрос  Embarassed )
Скрит текст:
ако е удобно, да те питам нещо - при положение, че при първото кърмене в началото имах проблеми със запушвания и бучки, но после си кърмих успешно цяла година и не съм имала повече сериозни проблеми, трябва ли да се притеснявам сега, че пак ще имам проблеми в началото или каналите могат да се броят за проходими и вече всичко ще е ок. Или няма подобна зависимост? (аз нали стигнах до рязане и сега нещо съм се притеснила как ще е с второто).

# 296
Аз без количка не мърдам никъде! Бебето в количката и Еми отгоре на едно специално столче. Иначе съм загубена, не че Еми не върви с мен, но просто нямам сили и нерви да я чакам да се накуми да тръгне, да събере всички богатства по улицата и да си натъпче джобовете с камъни Simple Smile
Леля ни Айлин беше само с Еми, защото ходехме когато всички нейни деца са си тръгнали вече( или така си мисля). Иначе днес видях как се справят. Цялата яслена група е 20 деца. Извеждат ги първо 10 деца с двама учители, а другите остават вътре. После се разменят.
Днес Еми за пръв ден с децата. Казаха, че всичко е било супер, метнала се е да рисува с едно тъмнокожо момиче и това е било през почти целият един час Simple Smile Ето и още нещо, което започва да ме кефи - тук ще може да си играе с деца от различни националности, което надявам се ще я направи много по-отворена. Има и едно дете в инвалидна количка...

# 297
  • София
Тези покривала за тоалетна са супер идея. Ще си взема.

gemavar, бабата не може ли да вкара количката заедно с него в апартамента/къщата? Аз така правя и си върша мои работи, докато Анна спи в количката в коридора.
Скрит текст:
Запушванията можеш да ги предотвратиш, ако бебето суче възможно по-често. И да започне да суче възможно най-рано след раждането. Така още докато е мека гърдата то ще се научи да засуква добре и после, като се увеличи млякото, ще му е по-лесно. И с по-честичко кърмене ( дори ако се налага и през час), гърдите ще се дренират постоянно, вместо да се задържа и напряга. И млякото по-бързо се регулира спрямо нуждите на бебето така, без да произвежда големи излишъци.
 Разбира се, гаранции никой не дава, но но дори да се случи препълване или запушване, има много мерки, които да се вземат, за да не се стига пак до драми. Звънкаш един телефон и нищите ситуацията с някой помощник  Simple Smile

# 298
Жaлина, а памперси,  мокри кърпички, парфюми за общо ползване и лигавници трябва ли да носиш? И наобяд в креватчета с пижамка ли спят или на дюшек с дрехите? Интересно ми е... Да сравним немско с любимита ти Испания Simple Smile Мен много ме е яд,  че доскоро спеше в шезлонг,  а сега в нещо като кушетка, а пък децата на познати спят на шалтета,  странна работа,  но като няма друго..

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 21:47 от funcionaria

# 299
Леле тук съвсем замря Sad Аз чета,но няма време да пиша.
Среч,добре завърнала се!

Общи условия

Активация на акаунт