Юлски бебета - тема 32

• 68 556
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Отново и отново питам, по колко спят вашите деца! Събуждат ли се нощем за мляко или просто за "ам-ам"? Давате ли им?

Лазар вечер заспива между 22.00 и 23.00 часа. Сутрин става между 6.30 и 7.30. Следобед спи горе долу между 2 и 3 часа. Има и рекорди по три часа и половина. Даже веднъж спа (тази седмица) 4.25мин. Но това беше, защото цяла нощ се опитваше да се намести при нас на спалнята и общо взето не спахме всички.

Нощно време не яде/пие нищо от септември 2013г.
Вечеря около 7.30-8.00 според зависи кога и какво е ял за следобедна закуска.
Сутрин закусва около 9.00

Пишете за плановете за рождените дни, дами Simple Smile Аз все още нямам.

И аз нямам изобщо никаква идея.

Биберона не го мисля. Ако го приемат на ясла (дано, дано, дано) имам време да го махна.
С махането на памперса нямах проблеми. Е, с бибата ще има малко мрънкане и търсене, предполагам, но ще се справим.
Лазар както пищеше, когато му миех главата, така сега сам си я мие и шампоан си слага. Сам се храни. Прахосмукачка пуска. Пазарува. Сега остава да го науча и чинии да мие и аз се отдавам на романи.  Joy

# 406
  • Варна
Е. си ляга към 21:00- 21:30 и става към 07:00-07:30,много рядко към 08:00. През нощта се размрънква един- два пъти, но го обръщам на една страна и той си продължава съня. Откакто махнахме бибата малко по- бавно заспива, но почнах да го приучвам пак да си заспива сам. Следобед спи от 13:00 и нещо до към 16:30-17:00. Като почивам имам време и да сготвя и да си подремна. 😁 С памперса обаче сме на никъде. И не виждам как ще го махне това лято, като аз имам един почивен ден само. Сестра ми ми каза, че с племенника от яслата са почнали да го учат без памперса и са и казали, като е в къщи същото да правят и те. Някой чувал ли е за такава практика? 

# 407
  • София
 Bemol, моят господинчо заспива към 21:30, става около 7:30-8:00. На обяд спи около час и половина- два, зависи колко е тичал сутринта. Буди се ( не точно, но мен ме буди, той си говори на сън) за вода, понякога по няколко пъти на нощ. Ако се направя, че не чувам обаче, целият квартал чува, че не съм му дала вода, ти сигурно също го чуваш Simple Smile)

Ники, нямам планове за рождения ден, но знам, че няма да правя детско парти. Убедена съм, че не разбира достатъчно и мисля да празнуваме в тесен семеен кръг на терасата вкъщи, с домашна торта и балони и така няколко пъти. Мисля, че като емоция ще му бъде достатъчно.

Биберонът го махнах от раз. Както се оплаквах тук, че е пристрастен, така една сутрин преди 2 седмици си загуби из къщи два биберона за половин час и се тръшна. На мен ми писна да ги търся и му казах, че сам си ги е загубил. Рева един ден, после през няколко дни се сещаше и така приключи този етап, биберон вече не ползва.

С памперса не съм се пробвала, по-натам ще е. Но нощем е ад- всяка нощ памперсът прелива. Докато пиша този пост пак прогизна, а си е легнал преди няма и два часа, наложи се да го преобличам изцяло, но поне не се събуди. Това ме подлудява, защото сънят ми се накъсва от проверки дали е сух, от преобличане и от даване на вода. До гуша ми е дошло!

# 408
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Леле само моето ли дете заспива късно.Преди беше към 22.00 часа,а сега в 23.00 и сутрин най късно 8.00 е на крак.През деня е различно,но около 2 часа сън има.

# 409
  • София
ЛЛ ми каза да се стегна с ластичен бинт и след 3 дни щяла да ми спре кърмата. Аз така се стегнах, че не издържах и 15 минути и се отказах.

Като си стегнеш гърдите, много по-вероятно е да получиш някой мастит или поне "безобидна" травма на без друго чувствителните тъкани в гърдите. Млякото постепенно намалява и спира с постепенното намаляване на кърменията (както би било добре да се случи). Ако при теб се налага спирането да е рязко (което не е препоръчително нито за бебето, нито за майката), тогава плавно намаляване на изцеждането ще позволи на гърдите да намалят млякото без драми. Т.е. да цедиш само колкото да облекчаваш гърдите, не до край.

Спането не съм го засичала. Може би около 12 часа за денонощието общо. Сутрин рано търси да суче и пак заспива. После, ако спя до късно, я задържам в леглото пак с кърмене. Спи при нас.

РД няма да празнуваме. Аз съм (дразнещо за мъжа ми) практичен човек. Аз нямам нужда да празнувам с купони, че съм родила, а Анна изобщо пък няма нужда от джумбуш, мачкане и лигавене от превъзбудени лелки. На 3-4 като си поиска сама да празнува, тогава. И с братята ѝ беше така (освен първия рожден ден на първия, което беше още във времето, кого не можех съвсем категорично да казвам "не" на родата.)

Захарче, Анна в момента е будна. После спим до 10 обаче  Grinning

# 410

Отново и отново питам, по колко спят вашите деца! Събуждат ли се нощем за мляко или просто за "ам-ам"? Давате ли им?
Захарче, не е само твоето, нали знаеш  Wink
Всеки ден  различно, обикновено ляга към 22ч и става към 8. Но ако случайно е спала повече от 1,5ч, което се случва един път в месеца, ляга към 23 и става в 7, а вчера в 6:30  Shocked АМ както казах, откакто се  е родила давах Фризолак /след като я отбих де/ в началото на този месец, реших да взема Нестле джуниър, че беше на промоция. Но то не миришеше на ванилия, и госпожицата нещо не го хареса, първата вечер го остави, втората пак и аз повече не дадох. А през нощта тя по принцип не става за ядене, вода и тем подобни. Става по 3-4-5 пъти но само за биби, и пак ляга.
За яденето нали моето е тежък случай, вчера например цял ден нищо не яде, вечерта само баща й взел солети, че бяха на площадката към 19ч изяла няколко, и това й беше за вечеря. Но вече нямам идея какво да я правя. Предлагам ядене, като не иска се отказвам. Сигурна съм, че ако давам само тестени закуски/кифли само яде/ и барнита няма да отказва, но пък аз тъпо но упорито отказвам.
Роси чувала съм и аз за такава практика, която обаче не винаги е успешна.
Аз се тормозих 2 месеца да махам памперс, резултат няма, освен че пускам всеки ден пералня с напикани дрехи и трябва да пера дивана, защото не се знае колко пъти е напикаван. Преди 2 дена тя отказа да седи там, явно й писна, на мен също и върнах изцяло памперса. Явно не е готова. По време на сън винаги е мокър явно не може да задържа урината си все още. Един ден и това ще стане.

# 411
Значи имало и други караконджули! Винаги съм мислела, че толкова малки деца трябва да спят поне по 12 ч. нощем. Схемата 11 + 2 на Бени ми се вижда най-добра. Очаква ли се някаква промяна в съня в следващите години? Нали не чета подобна литература и се налага вас да питам. Може би като откажат следобедния сън, може да се надяваме, че ще почнат да спят повече нощем....

Бени, ТМ как се е сдобил с пълна херния? Лапаро ли му правиха? Миналия септември и мен ме сюрпризираха с тази диагноза. Отидох на преглед в болница "Вита", където има "Херния център", за да питам дали раздалечаването на коремните ми мускули може да се увеличи от коремни преси, например. Докторът - бивш кадър на "Пирогов", забучи пръсти в корема ми и заяви - пъпна херния, платно, 1800 лв., не спешно, в планов порядък до няколко седмици. Изпаднах в шок, защото не ми се струваше положението да е чак толкова трагично, посетих още 2-ма хирурзи и те категорично заключиха, че нямам никаква пъпна херния, а само раздалечаване и то не много сериозно. Впоследствие се оказа, че тази диагноза е твърде разпространена, заради клиничната пътека на касата и платното, което се слага и се плаща от джоба. Та от прочетеното разбрах, че при бебетата е вродена, при жените е от бременност, а при мъжете - от спорт.

# 412
  • varna
Аз следобедния сън категорично не го заменям за нищо на света, тогава успявам и аз да си почина и да подремна с нея, да презаредя за останалата половина от деня, че иначе множко ми идва. Бемоли, ти сега ме замисли, че тука от два дена нещо ме прерязва точно през гърба и корема едновременно, не мога ни да се наведа, ни Ема да вдигна, ужасТ.

# 413
Когато лежах във ВМА заради жлъчката до мен имаше една жена  /съпругата на шефа на "Чех"/ която й правиха операция заради хернията, помня че лапароскопия правили без да слагат платно, а с платно само обикновена операция, тя беше с такава и платното точно така си го беше платила.

# 414
  • Варна
  .

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 22:17 от ro.koleva

# 415
Здравейте , здравейте сладурки  Hug Hug Hug
Блудната дъщеря на юлските бебета се завърна  Laughing
Не съм чела назад, само във фб ви наглеждам , дано всички да сте здрави и добре  Praynig
Аз ходих за две седмици до работата, понеже една колежка напусна и ще поемам от нейните задачи .Ходих по желание, да ми покаже това-онова. Иначе официално на работа се връщам на 13ти юли. Има мдоста отпуска, ще трябва дачистя, но го оставям за наесен .
Децата са добре , Дари я водих на УНГ , за щастие всичко е наред, надявам се да върви към израстване .
Василенка е добре - расте и лудее, все още не говори, но пък се разбираме и без думи чудесно.
Прегръщам ви всички  Hug

# 416
  • Перник
Бемол, М-тина
с малко закъснение, но да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и слушкат   party023  Party Time

Честит празник днес и на всички дечица  baloni  1swing Как ще празнуват днес малките, пък и големите де. Нещо намислили ли сте?

Ние бяхме на Боровец уикенда и естествено малкия сега пак е със сополки и кашлица. Снощи пък ходихме до бърза помощ, че му се беше забил кърлеж в ръчичката. Тъкмо го съблякох за къпане и наново обличане, рев, там рев, че нещо му се прави и така. Днес трябва да се обадя на ЛЛ да попитам дали трябва да му сложи ваксина з Тетанус.

# 417
Честит празник на всички деца, да са ни живи и здрави, пък другото както дойде!

# 418
  • София
Честит Празник на всички дечица! Да са здрави и да имат прекрасно детство!
Бемоли, зло да ви забрави! За мен 22.05. е емблематична дата и отлично знам, че тогава празнувате, но пусти акъл... Приеми позакъснелите ми най-добри пожелания!
Ние вчера празнувахме, днес и двамата с мм сме на работа. Водихме децата в Парадайс, ядоха джънк и се забавляваха на атракционите. За Марина бънджито се оказа голям кеф. Много се зарадва и на подаръка- зеленото човече на Джъмбо /или гъми беър/, спи с него и го носи навсякъде.
Данче, не знам дали четеш, но мисля да те ъпдейтна относно кметската кампания, знаеш на кой. В името на държавните дела, чичо Цецо се е отказал тази година да взима прасе /аз много се радвам за което/. Но не могло без нищо, за това ще купи 40 бройлера.....
Бранка е вече ваканция, получи грамота за най-добър четец в класа. Първо реши, че това автоматично я освобождава от списъкът от 15 книги, които трябва да прочете през лятото и беше разочарована като разбра, че не е точно така.
Марина заспива към 21:30ч., сутрин става в 7:30ч. през делниците и в 9:00ч през уикенда. Следобеден сън- час и половина-два. Бибата я махна сама преди две седмици. Снощи я поиска, аз пък и я дадох. С гърнето претърпяваме пълен провал. Тя вкъщи не търпи памперс /тя не търпи и дрехи, обожава да се разхожда гола/, но упорито отказва да сяда на гърнето. Като и се доходи, отива в коридора в един ъгъл и там върши работа. Какво да правя?
След 20 дни заминаваме за морето и се надявам там да го докараме до някакъв напредък, но силно се съмнявам...

# 419
По повод празника днес Юлия беше облечена като за циганска сватба - с много официална рокля. Вече умалява, а не беше обличана все още, възползвахме се от случая. Иначе ходихме на ежедневната площадка и игра както обикновено, което я прави щастлива винаги. Две- три майки правеха сапунени балончета и тя заедно с други деца ги гони, смя се и се радва. Освен, че се люля, яха и пързаля, игра с чужди играчки, кара чуждо моторче и прочие.
Кърлеж и тя имаше, но миналата неделя. Сами го вадихме по телефонни инструкции от лекар. Справихме се (мъжа ми се справи). Сега съхраняваме кърлежа в една кутийка и чакаме дали ще се разболее от Лаймска болест, Марсилска треска или Кримско - каквото там беше...
Рождения ден ще празнуваме у нас, най- вероятно. Ще правя ръчна украса, като миналата година. Сега планирам гирлянда от пискюли

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11031 … 8&oe=55FF0144
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/13404 … e&oe=55BFD7EE

нещо такова, може би. Също обичайите топки/помпони. Още не съм избрала цветове, ще са различни от миналогодишните жълто, оранжево и бяло. Торта искам да правя аз - палачинкова, ето този модел

http://www.ladym.com/wp-content/uploads/2012/04/ladym_millecrepe_slice_h2.jpg

Само да не стане като миналата година, дето накрая ме домързя, водата спря и купихме готова от Неделя...
Обмислям и още детайли, искам да правя покани, купила съм вече картон. Т.е. доста работа ме чака.

Общи условия

Активация на акаунт