Юлски бебета - тема 32

• 68 461
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Чистиш  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 616
Пина, честно казано нямам отговор на този въпрос. Може и да е зверски късмет, засега няма опикан килим или легло (днес му е седми ден по гащи). Ще видим как ще е ако има дъждовен ден, сега прекарва повечето време навън.

# 617
Пине и аз така, чистя, приготвих едно чудо не му знам името плат, който от едната страна не пропуска, сложих го на дивана, но диването не иска да седне върху него, хвърля го на земята и пак сяда на дивана.
Кога ще стане номера с гърнето, идея си нямам, според мен никога. Confused Хвана я яко бебешкият пубертет, и вече на всичко прави напук, реве и се тръшка за глупости, преди го правеше малко по-рядко, но не съм вярвала, че може да реве по 5 пъти на ден и да не знае за какво. Пример иска вода, когато дам, не иска да е в тази чаша, а в другата, давам другата, не иска да пие сама, ами аз да й давам, иде ми  #2gunfire Не иска вече даже да седне на гърнето, стиска до обяд няма инциденти, вечер има 2-3. Та ще се записвам сред  последните махнали памперса и бибата, за която една вечер след такива тръшкания хвърли бибата, викам си край, легнах до нея уж да не реве, разказвах приказки, пях песни и така 2ч до към 12, когато ми писна станах дадох биберона и тя взе, че заспа за 10-ина минути. Отказах се от махането й отново.
Има ли и други деца освен моето, които никога не са връзвали никакво изречение?

# 618
Скарлет, моето. Освен, ако не броиш "баба иш", "мама иш" и "кака иш" за изречения. Повтаря като латерна мама, баба, кака и пак отначало. Има още да са десетина думи в репертоара и това е. Ба за кучето, Но за котката (убий ме, не знам каква е връзката), бало или нещо подобно за балон и още няколко от този род. Опитва се да бърбори, ама е много назад с материала.
Ние за сега го приучваме към гърнето като го слагаме сутрин след ставане и вечер преди лягане и през деня като се сетим, но не се опитваме да махаме памперса. Не мога да си представя да си пишка и ака на воля из цялата къща....

# 619
Що да не можеш? Забавление голямо е. Не скучаеш,  винаги има какво да правиш. Я търкаш под, я переш дрехи  Mr. Green
Например днес се чудех от де да започна с чистенето. Цяла седмица сме по басейни и не ми остана време поне прахосмукачка да пусна. Ого беше така любезен да изгони мързела ми и моменталически да ме накара да прибера разпилените играчки и да избърша пода. Е, и играчки мих, беше им дошло време. Забавно е. През деня е изцяло без памперси.  Навън излизаме с резервен комплект дрехи, а ако ще ходим далеко за повече време слагам памхерс. На обед е пак без, само нощем слагам.

# 620
Ние излизаме с два комплекта резервни дрехи  Mr. Green Сега поне е топло и са леки дрехите. Купила съм му един куп слипчета по 70 ст за брой, почти на цената на един памперс. Ако много ги нацапа, да не ме е яд да ги хвърлям.
На каката махнах памперса на 2 години и 3 месеца (тогава се затопли) и тя се напика 7 пъти първия ден. От втория ден започна да пишка на гърне. Изобщо нямам опит в опикаването на стаи и мебели. За сметка на това поне 3 месеца вършеше голямата работа в гащите, та съм претръпнала.

С говоренето сме на нивото на Криси. Не повече от 10 думи в речника. Но пък постоянно ги повтаря. Особено "тати, кака, баба и дядо" - като на всяко казване, трябва да му обясня къде се намират в момента.
От десетте си думи има и една комбинация  Laughing "мама ба-бу" означава ключовете за колата на мама

# 621
Дрехите ще пера, чаршафи също мога да изпера, пода да избърша, но не виждам как ще почистя матрака на леглото, примерно. Не мога да го вкарам в пералнята или нещо такова. Нашето легло е без протектор, все пак. Диваните са ни кожени и не е проблем, но имаме фотьойл с дамаска. Килимите тъкмо ги давахме да се перат преди 2-3 седмици, вкъщи е невъзможно да бъдат изпрани.
Истинско изречение не е правила. Свързва по две думи смислово, за три не съм сигурна, възможно е да има инцидентни случаи. Иначе казва доста думи. По едно време ги записвах, защото иначе е много трудно да се прецени колко са на брой, а исках да правя сверка с разни статии, та ми трябваше по- конкретна бройка. Стигнах до 150 и спрях да записвам. Напоследък казва по много нови думи на ден, каквото чуе и повтаря. Вероятно вече се приближава до 200 на брой думи, но така човек се заблуждава, вече се убедих, ако се записва е доста по- точно. Разбира се не ги казва всичките целите и ясно, казва ги заваляно, частично, а понякога доста по- различно от самата дума.

# 622
  • varna
Привет и от мен Wink Честито на всички рожденици и рожденички на патерици, че бях затрупана с работа тая седмица. Да са живи и здрави най-вече!
Скарлет, Ема също казва доста отделни думи, ама в свързано изречение нъцки. Дейзи, къде ги тия слипове по 70 ст. Мисля и аз да почвам офанзивата с памперса, че гледам и тя се мъчи в тия жеги, дано да имам нервите.
От два дни почнахме и плажа, тази година е мноого по-добре, играе във водата, кефи се, прави кофички, никакъв рев няма (слава богу!), само като се прибираме, ама то е разбираемо. За съжаление 24-те градуса явно още са малко за нея, защото почва яко да трепери точно след 5 мин, ама не се усеща пустото и не ще да излиза Laughing

# 623
Взех от Лидъл детски бикини 7бр.за 7лв.Намалени бяха от 10лв.Страхотно качество!

# 624
Дейзи,имам същия проблем.Цял ден е на куку,не прави пропуск,но голямата работа не си я дава.Крие се по ъглите и я върши.Дори сега се и стиска и не ака както преди след закуска,а чака да му сложа памп за навън и тогава.Ее,как да го изкарам тогава в парка без памперс...а,така не ги ли объркваме милите,ту със,ту без?

# 625
  • Перник
И при нас е така с голямата работа. Не ще на гърнето и това си е. Аз за да не му обърквам режима, понеже знам, че ака сутрин след сън, го оставям с памперса докато не се изака. След това го махам, ходим на разходка, навън си пишка. Вкъщи като сме, го издържам на гърнето да пишка, но не го слагам да седи, ами го издържам прав до него. Следобедния сън също е с памперс.
Вчера не се напишка навън нито един път. За акото не настоявам, когато иска тогава. Просто насила няма как да стане.

# 626
Хера, аз ги купих от Димитровградския пазар. Имаше и по 40 ст, но продавачът ме убеди, че тези от 70 са най-качествените.
Купила съм и 4-5 по-скъпи, определено са доста по-хубави, но пък тях ме е яд да ги слагам, като знам, че всеки момент може да ги омаже.

Аз не слагам памперс. Оставям го да си върши работата в гащите, после пера. Мисля си, че след известно време ще започне да му е дискомфортно да стои омазан. Засега по ме е страх от случаи, за които чета постоянно във форума, как децата се стискат и не искат да акат, ако не им сложат памперса. Затова стискам зъби. После обяснявам как вече е голям и трябва да си казва и така...
Днес му е 9 ден, все още не си казва, но аз мога да го познавам. Явно и той се усеща, защото се хваща отпред за гащите, ако съм много бърза, успявам да не ги напикае.

# 627
  • София
 Дейзи, моя син беше така с акането в памперса. Най-искрено казвам ,че предпочитах да пера/хвърлям насраните гащи, от колкото тоя ужас. Той беше напълно съгласен и желаещ да седне на гърне или на тоалетна или зад храста, но рефлекса за изхождане забиваше и не успява. Мъчи се детето няколко дена ту на тоалетната ту навън като сме на разходка, на гърне сяда... не става и не става. Накрая му слагам памперса и се изаква. Обаче вече го е хванал запека и става с рев и кръв.

Анна бърбори доста и с изречения, но по бебешки, разбира се. Повтаря всичко, което ѝ кажем, но не използва всичко, което чуе. Може да каже например "Да ми олиз" или "Никоуа дава гачката" "Сожи тука масата" "Гедам Маша и чока компитата" (гледам Маша и мечока на компютъра" "леги тука гото пинкаме" (легни тука на леглото да спинкаме".

Любимото ѝ занимание е да се къпе. Влиза с всеки в банята и трепери превъзбудено, докато не я намокриш. Винаги врещи, че иска още, колкото и да е гъбясала.  Извън банята бута една количка. Навън с кукла, а вкъщи нарежда в количката обувките ни или препарати или топка.

И не мога да ѝ мия зъбите, защото има един счупен зъб с отворен канал, който кърви, като мине четка през него. А зъболекарите казват, че можело да чака... да не я стресират отрано. Но колко да чакаме, половин година мина.

# 628
  • София
Здравейте!

Влизам да се похваля от Маринка, която вече е без памперс от миналата събота. Сама го махна. Разбира се, преди това сме правили опити, доста несериозни, да не говорим, но от събота категорично отказва да сложи памперс. Исках да и сложа поне за през нощта, но ревна. Казва си „пиш“ и „аку“. Лошото е, че като сме навън, не иска аз да я държа, ами иска да пишка сама и така се случва да напишка и  гащите.
Все се сещам за едно мнение на Терп /много старо/, в което тя казваше, че детето трябва само да е готово за махането на памперса. Сега, след като имам нагледен пример, абсолютно заставам зад думите и и много се радвам, че пропуснах разните му там мъчения с приучаване към гърне. То като се замисля, при Марина нещата се получиха много лесно и с отказването на АМ /10м./, на бибата /пролетта/, а сега и памперса. Някак си от раз. Явно е била готова. А, знаете, тя не е от децата, които бързат да се развиват.
Готвим се за рожден ден в петък. Ще празнуваме в Петрич, както ви бях казала. Поръчала съм торта с формата на Гъми Беър /любимият и герой/. Не знам какво да и купим, като по-скоро клоня към нищо, защото има абсолютно всичко. Последно и взехме баланс байк, който за сега не желае да ползва. Не искам да се заривам с излишни неща /повечето по-сериозни работи, като например, количка на Бейби Борн, ги има от голямата/.
Пине, чудесно е това, което правиш със записването на думичките. Така хем си сверяваш часовника, хем водиш дневник, който един ден ще бъде голям сантимент.
Мисти, моето дете не прави изречения.
Ники, вие тази година няма ли да идвате до БГ?
Скреч, съжалявам за зъбчето, на мен тази ситуация ми звучи притеснителна. Все си мисля, че е по-добре да се стресира /което не е сигурно, че ще стане /, отколкото зъбчето да стои с отворен канал. Успех и да пишеш какво е станало.

# 629
Аз нали тръгнах с идеята да не купуваме (много) играчки и да не се зариваме като съвременните семейства... Сега на РД, който се проведе у нас, няколко пъти чухме 'комплимента', че имаме много играчки, това от родителите на другите деца. И..., като се замислих - да. Заринали сме се с играчки! Ужас! Но пак се замислих и всъщност ние сме купили една много малка част от това, повечето са давани (употребявани от пораснали деца), подарявани. Ние купуваме по- големите неща, например оня ден купихме тротинетка. Не я кара, разбира се! Не, че се разбира, но я бута, има голям мерак, обича си я и много се радва, че най- сетне има собствено такова нещо, но не я ползва по предназначение. Е, ще се научи, надявам се.
Аз пия бяло вино с бразилски орех, ако съм изяла някои букви - наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт