WIZZ AIR 17

• 69 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
# 691
  • Sofia

Благодаря!
Предполагам, че трябва да извадим пълномощно от името на двамата родители, че позволяваме напускането на страната на детето, нали? И дали ще е необходим и превод на английски? Досега винаги е пътувала с поне единия от нас.
Не знам каква е процедурата на паспортен контрол в такива случаи, трябва ли единият родител да е с детето или то само се оправя?

# 692
  • София
Тари, пълномощното е само на български, защото само българските власти го изискват. Нашата дъщеря я придружихме до гишетата за чекиране (имаше куфар), а след това я пуснахме със сестра ѝ, която обаче не носеше отговорност, защото пълномощното беше за самостоятелно пътуване, а не с придружител. Нямаше никакви проблеми. На връщане беше съвсем сама. Никъде нищо не са ѝ искали.

# 693
  • Sofia
Таня,
Благодаря за отговора!
Всъщност декларация или пълномощно сте правили? Ако е пълномощно, трябва да е издадено на някого, нали? А в случая не виждам на кого...
Странно е, че от друга държава ги пускат без такъв документ.
Може би все пак ще се презастраховам с един превод.

# 694
  • София
Таня,
Благодаря за отговора!
Всъщност декларация или пълномощно сте правили? Ако е пълномощно, трябва да е издадено на някого, нали? А в случая не виждам на кого...

Може пък декларация да е била. Беше при нотариус. Искахме да направим пълномощно на името на сестра ѝ, но той ни убеди, че е по-добре да е за самостоятелно напускане и то не еднократно, а до навършване на 18 години. Не съм обърнала внимание на "заглавието", но е логично да е била декларация.

# 695
  • София - Варна
Двамата родители декларират пред нотариус, че детето може да пътува само извън страната за определен срок или до навършване на 18 години. Не се превежда. Това е само за българските власти. Държавата следи да не се извеждат деца с българско гражданство.

# 696
  • Луната
Таня,
Благодаря за отговора!

Декларацията можете да изтеглите оттук: http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

Заверявате пред нотариус като пише, че може да пътува сама. Задължително да се носи ксерокопие от нея, което остава в гранична полиция и ксерокопие на акта за раждане. Не е задължително да е преведена.

# 697
  • София
Това се получава, защото има по-малко от 3бр. билети на по-ниската цена.
Пробвайте с по-малко бройки и вижте как се променя цената.
Тогава си направете сметка как ви е по-изгодно да си купите билетите.
Мими, много благодаря за отговора  bouquet.
Всъщност, ниската цена излиза само за един билет, за повече от един, е високата.

# 698
Аз имам следното питане.Ще пътувам с малък салонен багаж, ще мога ли да взема и дамска чанта? А в пликчето при козметиката може ли да нося ножичка за нокти и самобръсначка напр?

# 699
Аз имам следното питане.Ще пътувам с малък салонен багаж, ще мога ли да взема и дамска чанта? А в пликчето при козметиката може ли да нося ножичка за нокти и самобръсначка напр?
Дамската чанта трябва да е прибрана в салонния багаж.
Ножичката няма нужда да е при течностите, но внимавайте какъв модел ножичка носите, за да не замине в контейнера.
Самобръсначката също няма нужда да е при течностите.

# 700
Честно казано малко ми е съмнителна тази работа с ножичката... Мъжът ми се наложи да се раздели с ключодържател, на който имаше нещо остричко. А наелоновата торбичка с тоалетни принадлежности и течности не се е налагало да я вадим никога.

# 701
  • София
По принцип изхвърлят и метални пили за нокти  Peace

# 702
Здравейте,ще пътувам на 6.06 за Лондон Лутън. Някой пътувал скоро би ли ми казал ориентировъчни цени на цигарите на безмитните магазини? Тъй като ще си нося в чекирания багаж и мисля да си закупя още от там. Благодаря!

# 703
Здравейте,ще пътувам на 6.06 за Лондон Лутън. Някой пътувал скоро би ли ми казал ориентировъчни цени на цигарите на безмитните магазини? Тъй като ще си нося в чекирания багаж и мисля да си закупя още от там. Благодаря!
Няма особено голяма разлика, щом ще пътувате в рамките на ЕС. В този смисъл на думата, "безмитна" търговия не съществува. В магазина има два вида цени - зелени и сини (не помня кои за кое бяха). Едните са около 15% по-ниски, но те важат само за полети с дестинация извън ЕС. Служителите в магазина изискват бордна карта, за да са сигурни коя цена заслужавате.

Цигарите закупени от "безмитния" магазин са с платен ДДС и акциз. И си го плащате като във всеки друг магазин.

Мито може да спестите, но само ако пътувате за някое от броящите се на пръстите на ръката летища извън ЕС, свързани със София.

# 704
Как да постъпя, при условие, че днес ще се опитам за първи път да закупя онлайн  билети за септември със сегашната си фамилия, която обаче септември ще е друга поради предстоящо склячване на брак. Това със сигурност е проблем нали, защото ще мислят, че аз съм друго физическо лице? Мога ли тогава от моя акаунт при закупуване на билетите да запиша фамилното име на бъдещия си съпруг, което така и така си е константно? Все едно, че той е клиента, т.е. директно... Thinking Е, да, но аз посочвам данни от моята дебитна карта и хайдеееееееее..... пак се завъртях в един омагьосан кръг!!! За всичко е виновен тоя ретрограден Меркурий!!! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт