Препоръчайте ми книга като ...

• 157 203
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Дивергенти мен не ме грабна, по-добре Сапфирено синьо или пък Адските устройства на Касандра Клеър, ако наблегнем на младежи+фентъзи
А ако наблегнем на фантастиката- поредицата за Ендър  Peace Страхотна е

# 166
А ако наблегнем на фантастиката- поредицата за Ендър  Peace Страхотна е

Как се казва следващата книга за Ендър? Аз знаех само една newsm78 Но беше много добра.

# 167
http://chitanka.info/person/orson-scott-card
http://chitanka.info/sequence/erai-end
А може и така, както ги дава Уикипедия
Цикъл "Ender Wiggin" ("Ендър Уигин")
Играта на Ендър, Ender's Game (1985)
Говорителят на мъртвите, Speaker for the Dead (1986)
Ксеноцид, Xenocide (1991)
Рожби на съзнанието, Children of the Mind (1996)
Сянката на Ендър, Ender's Shadow (1999)
Сянката на хегемона, Shadow of the Hegemon (2001)
Сянката на марионетките, Shadow Puppets (2002)
Shadow of the Giant (2005)
Shadows in Flight (2012)
Имаше някои интересни обрати. Simple Smile

# 168
стойностна, художествена, на английски, ниво upper-intermediate или advanced Praynig

# 169
  • София
стойностна, художествена, на английски, ниво upper-intermediate или advanced Praynig

Много добра, препоръчвам.

# 170
  • London, UK
Dexter, може би интересна ще ти е книгата "Пазар без морал". Аз си я взех, още не съм я почнала.
Писана е от жена, която е наблюдавала нещата "от кухнята"
Аз съм тук с въпрос : Една приятелка иска да прочете нещо в стил Шифърът на Леонардо, по- скоро за "Загадки, йезуити, испански колонии - Южна Америка, от сорта на Кода на Да Винчи " . Аз не съм чела такива сюжети и съм много боса, ако някой може да помогне Simple Smile  Hug

http://www.rulit.me/author/krajster-sem/tajnata-na-torinskata-pl … -free-390141.html
Това изглежда интересно и подобно на търсеното от теб. Не съм я чела, но току що я свалих и съм любопитна дали наистина е толкова добра, колкото пишат?

Много ти благодаря! Simple Smile Харесаха й и трите от този автор Simple Smile)) Хубав ден!

# 171
  • София
На човек, който си пада по фантастиката и харесва Игрите на глада?
Бягащият човек на Стивън Кинг

# 172
  • София
Предложете нещо разтърсващо, до 400-500стр.

Отрезвяващо, надъхващо, каращо те да се замислиш... пробуждащо?! Rolling Eyes

Понеже стана въпрос в съседна тема и това ме подсети - "Блус в лятна нощ" на Пат Конрой. Ако предпочиташ нещо философско - "Изворът" на Айн Ранд.

Окей, и последно -- нещо с любов,  пак разтърсващо.
Изворът е четена  Peace

# 173
Моля ви препоръчайте ми книга в която героите са остроумни, знаят как да получат своето, наблюдателни са и могат да познават хората добре. Вдъхновена съм от сериалите Suits и Mr.Robot. 

# 174
Моля ви препоръчайте ми книга в която героите са остроумни, знаят как да получат своето, наблюдателни са и могат да познават хората добре. Вдъхновена съм от сериалите Suits и Mr.Robot. 

Последната подобна, която ми хареса е Планината Грей на Джон Гришам.

# 175
Здравейте,бих те ли ми препоръчали книга подобна на "Стъкленият замък" -Джанет Уолс.По възможност да е в ел.вариянт   Praynig

# 176
  • София
Моля да ми препоръчате някоя книга, подобна на "Бялата масайка", както и на творчеството на Джералд Даръл...Изобщо книги, ако е възможно по истински случаи, свързани със саваната и Африка....или за живота на принцеси, истински истории...Бяха ми препоръчали една за принцеса преди време, но забравих коя беше.."Саваните на Кения" ще купя също...ако я открия. Но ми се иска и други идеи да дадете. Ще ви бъда много благодарна!:)

# 177
На първо четене се сещам за Джийн Сасън - "Една арабска принцеса разказва". В нея става въпрос за живота в Саудитска Арабия, отношенията в кралското семейство, ограниченията, които са налагани на жените.

# 178
  • София
Да, заглеждах я и аз тази книга.....Благодаря за предложението.Simple Smile  Яд ме е, че не успявам да се сетя за книгата за живота на една принцеса, която ми предлагаха...Дали не беше нещо за ...Сиси... Rolling Eyes Sad  Не откривам нищо и това си е. Sad  Предлагаха ми я като много добра.

# 179
Ако ти се чете в насока за жени с власт за времето си, силно ти препоръчвам " Мария Стюарт " и " Мария-Антоанета " от Стефан Цвайг. Прекрасен стил на писане и много увлекателни.
А тази, която търсиш може би е свързана със Сиси Баварска.

Общи условия

Активация на акаунт