Препоръчайте ми книга като ...

• 155 867
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • На високо
И аз помислих по въпроса на Ален мак и наистина, това с хумора е най-сложното изискване Thinking.
И все пак първата книга, която ми идва на ум е "Мъжът от съседния гроб" на Катарина Масети  - откровена, свежа, иронична, тъжна и смешна едновременно.
Мисля, че и книгите на Анна Гавалда могат да бъдат предложени - "Заедно"(най-любимата ми Heart Eyes), "Обичах я", "Един подарен ден", "Искам някой някъде да ме чака..., като последната е сборник с разкази, някои от които смешни. Единственият неин роман, който не харесах е "Утешителна игра".
Ан Тайлър също пише затрогващо и с добре премерено чувство за хумор - "Турист по неволя", "Вечеря в ресторант "Носталгия", "Превъплъщенията на Морган", но тези романи са издавани преди доста години у нас и се намират трудно. А последната и издадена у нас книга, която я има по книжарниците -  "Уроци по дишане" е една идея по-слаба от предишните три.

# 466
Благодаря ви много! Ще разгледам заглавията, някои съм чела и съм съгласна, че са готини. Бях се спряла на Амели Нотомб като по-известно име - "Синята брада" и "Атентат" като малко по-ексцентрични и смислени в същото време, но не съм ги чела (само "Нито Ева, нито Адам" от авторката, която ми беше допаднала преди няколко години).

# 467
Интересува ме книга за богинята Бастес (няма значение дали роман или друго), дали може някой да ми препоръча заглавие?

# 468
Благодаря ви много! Ще разгледам заглавията, някои съм чела и съм съгласна, че са готини. Бях се спряла на Амели Нотомб като по-известно име - "Синята брада" и "Атентат" като малко по-ексцентрични и смислени в същото време, но не съм ги чела (само "Нито Ева, нито Адам" от авторката, която ми беше допаднала преди няколко години).

"Синята брада" не е лоша, заслужава си да се прочете Peace

# 469
След няколко дни тръгвам за морето.Препоръчайте  ми, моля някоя лятна, плажна, гръцка книга,с която времето на плажа да е още по-приятно    Nature Sunny Nature Sunny Nature Sunny..
"Гръцко кафе" на Катерина Хапсали -> българска книга на българска авторка Simple Smile

# 470
  • София
Здравейте и от мен,

С радост се включвам в темата за книги Simple Smile.

Бременна съм и дали по тази, или друга причина, напоследък наблягам на по-леки романи. Последно четох "Книжарница на колела"
Скрит текст:
(прилагам ревю, на което попаднах, ако някой се интересува: http://www.vibes.bg/review-knizharnitza-na-kolela/)
и много ми допадна. Като цяло обичам такъв тип сюжети, чела съм и други подобни ("Книжарничката на острова", донякъде бих оприличила като сходно "звучене" и неангажиращите кулинарни романи тип "Джули и Джулия", "Една година в Париж", "Изкуството да готвиш желания" и др.).

Та... търся си нещо подобно и много ще се радвам, ако можете да ме насочите. Simple Smile

# 471
  • Belgium
Shaw7y , ако държиш на книжарската тематика ето още 3 заглавия, които можеш да погледнеш, ако не си ги чела: "Денонощната книжарница на г-н Пенумбра", "Парижката книжарница", "Моята прекрасна книжарничка".

Ако харесваш леки кримки с букинистки привкус непременно виж "Убийства край Сена". Не е прекалено натоварваща, въпреки че е трилърче.

За гурме романи виж сайта на Gourmet Publishing, там е пълно с такива. И няколко заглавия на кулинарно-пътешественическа тематика: "Хиляда дни в Тоскана", "Пикник в Прованс", "Обяд в Париж" Simple Smile

# 472
  • София, България
"Без гордост и предразсъдъци" от мен - на Александра Потър - книжарската тематика е застъпена, иначе приятно, леко романче
А кулинарните - "Ако искаш да си легнеш с мен - сготви ми", на Антъни Капела.

# 473
  • София
Здравейте, чете ми се история за момиче (през какво преминава, как се развива, като и сюжетът да е интересен, не като "Яж, моли се и обичай" примерно). Търся книга подобна на Мемоарите на една гейша, Изгубената дъщеря, Пътят на лотоса, Тайният живот на пчелите.

# 474
Здравейте, чете ми се история за момиче (през какво преминава, как се развива, като и сюжетът да е интересен, не като "Яж, моли се и обичай" примерно). Търся книга подобна на Мемоарите на една гейша, Изгубената дъщеря, Пътят на лотоса, Тайният живот на пчелите.
"Дъщерята на пеперудите" - Мери Алис Монро.

# 475
"Рецепта за пчели", Гейл Андерсън-Даргац. Издателство ЖАР. Художествена литература (роман).
Не знам дали е близка до "Тайния живот на пчелите", наскоро си я купих от Панаира на книгата в НДК, все още не мога да смогна да я прочета. Беше ми горещо препоръчана от жените зад щанда Simple Smile

Скрит текст:
Гейл Андерсън-Даргац е сред най-популярните и колоритни съвременни канадски писателки. Още с първата си книга се изявява като зрял творец с находчиво въображение и привлича интереса на критиката и читателите. Тя съчетава разнообразни похвати, за да създаде най-необикновената и същевременно житейски достоверна история.
Романът "Рецепта за пчели" се превръща в международен бестселър.

Докато чака новини за обичния й зет Гейб, който в момента претърпява мозъчна операция на километри разстояние, Огъста си припомня историята на своя понякога суров, понякога приказен живот.

"Рецепта за пчели" е пъстра галерия, изпълнена с енциклопедични познания за пчелите, с картини от бита, чудесни описания на селски кухни и градини, с проникновения за радостите и болките на старостта, за семейството и приятелството. В сърцето на книгата пулсира историята за гибелта и възкръсването на един нестандартен брак, разказана неподправено и искрено, какъвто е самият живот.

# 476
  • Belgium
krisi*_* ,и от мен няколко препоръки:

1. "Снежно цвете и тайното ветрило" ( в тематиката на "Мемоарите на една гейша")
2. "Престолът на русалката" (друга от книгите на Сю Монк Кид щом си харесала "Тайният живот на пчелите")
3. "Слугинята" - типична южняша сага, добре написана

# 477
  • София
Благодаря за предложенията!  bouquet Като начало ще започна с тези, които ги има в читанката.

# 478
  • София, България

Не съм чела примерите, които даваш, но като прочетох описанието ти се сетих за "Спутник, моя любов" на Харуки Мураками. Но тя е малко шантава, да знаеш. Пък сега като се замисля и сюжетът не е кой знае какво, само един мнооого интересен обрат има в историята, неочакван ...

# 479
  • София

Не съм чела примерите, които даваш, но като прочетох описанието ти се сетих за "Спутник, моя любов" на Харуки Мураками. Но тя е малко шантава, да знаеш. Пък сега като се замисля и сюжетът не е кой знае какво, само един мнооого интересен обрат има в историята, неочакван ...

Ох, ами аз нещо с Мураками не се разбрах.. Пробвах да чета 1Q84, даже стигнах до средата на втората книга, но просто не можех повече.. може би описанията ми бяха много ли, не знам..

Общи условия

Активация на акаунт