Препоръчайте ми книга като ...

• 155 351
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
С какво е добре да започнеш Достоевски, Стайнбек, Клавел?
Решил съм "Цар Плъх" и "На Изток от Рая"...и може би "Идиот"?

# 496
  • София

Относно Стайнбек - "За мишките и хората" се чете много лесно и историята е грабваща. "На изток от Рая" е класика, но с по-голям обем, лично решение е дали с нея да се започне Simple Smile. На Достоевски съм чела само "Престъпление и наказание", така че не бих могла да дам съвет.

# 497
Здравейте!
Последните три книги, които прочетох са : "Ако върнеш времето назад", "Яж, моли се и обичай" и "Бог пътува винаги инкогнито"- много приятни и леки четива.Препоръчайте ми подобни Hug
И ако може да ми предложите книга на английски език за 19 годишно момиче.
Благодаря ви bouquet

# 498
коя на Дъглас Кенеди бихте препоръчали, освен "Мъртво сърце"? Четох и "Изкушение", малко над средното са ми отзивите, но става за разтоварване. Бях харесала да си взема тази: "Специални връзки", понеже си падам по "нищене" на отношения и любови Simple Smile

# 499
"Живот назаем" е хубав трилър, "Специални връзки" - точно за любовни отношения. "Сделката" е подобна на "Изкушение".

# 500
"Живот назаем" е хубав трилър, "Специални връзки" - точно за любовни отношения. "Сделката" е подобна на "Изкушение".

Благодаря, по първата препоръчана гледах филма - много харесах, може и книгата да взема. "Връзките" ги взимам! Simple Smile

# 501
  • София

Благодаря, по първата препоръчана гледах филма - много харесах, може и книгата да взема. "Връзките" ги взимам! Simple Smile

И аз препоръчвам "Специални връзки". Много се чудих дали да я чета, защото нито корицата, нито анотацията привличаха внимание, но попаднах на едно ревю, което ме убеди да я потърся.

Единственият проблем беше, че съм бременна, а там сюжетът разказва разни неща за това състояние, които бременна жена изобщо не би искала да прочете. Но няма да спамя повече, за да не развалям удоволствието. Simple Smile

П.П. Не можах да я оставя, докато не я приключих, което се случи за броени дни.

# 502
  • София, България

Достоевски не съм го чела от ученическите години, така че не мога да кажа.

Стайнбек го започнах именно с "На изток от Рая" и според мен това е начина да се влюбиш в него. След това прочетох Улица Консервна и Благодатния четвъртък. Скоро прочетох и За мишките и хората, но не ми хареса. Ако бях почнала с това, там и щях да си остана.

А пък Клавел - нищо друго не съм чела от него, но Цар Плъх е мнооого голяма книга, струва ми се, че няма да сбъркаш, ако почнеш с него. Мисля, че неговите книги са по някакъв начин свързани, но Цар Плъх може да се чете и без връзката с останалите.

# 503
  • София, България
Здравейте!
Последните три книги, които прочетох са : "Ако върнеш времето назад", "Яж, моли се и обичай" и "Бог пътува винаги инкогнито"- много приятни и леки четива.Препоръчайте ми подобни Hug
И ако може да ми предложите книга на английски език за 19 годишно момиче.
Благодаря ви bouquet

Скоро четох на английски The fault in our stars, John Green, а сега чета Me before you, Jojo Mois. С нито една от двете ми се струва, че няма да сбъркате, като първата е по-тийнейджърска. Дори и да не е точно тази книга, автора определено ще и допадне.

Яж, моли се и обичай и Бог пътува винаги инкогнито са уникални книги, и двете ми бяха библии за доста време. От Лоран Гунел прочетох и другите книги, но не ми допаднаха като тази. А от Елизабет Гилбърт прочетох и Кажи Да - продължението на Яж, моли се и обичай. Също много интересна, разсъждения и изследване по темата за брака. Не е чак така впечатляваща, но също интересна като първата. Ако се сетя за някакви аналози пак ще пиша  Peace

# 504
Благодаря, радос bouquet

# 505
Аз започнах "Аз преди теб" и никак не ми допадна... много бавно и протяжно ми се развиваше действието.  Peace Ама аз съм много трудна книгите. Отдавна нещо не ме е грабвало. Сега ми предстои да изляза в отпуска и много ми се иска да се снабдя с леки и интересни книги, които се четат на един дъх, но отново на нищо не мога да се спра.  Sad

# 506
  • Belgium
k_kiara3 , кажи няколко любими твои книги, за да можем евентуално да препоръчаме нещо  Laughing

# 507
k_kiara3 , кажи няколко любими твои книги, за да можем евентуално да препоръчаме нещо  Laughing

Ами той вкуса ми е разнообразен.  Laughing Не харесвам криминални романи, фантастика, ужаси. Не ми харесва също и протяжното изложение, в което нищо не се случва или пък има по една страница разсъждения за "нещата от живота" (тип Паулу Коелю и Елиф Шафак). И като казвам разнообразен, харесвали са ми както поредицата "Здрач", така и "Шогун", така и "Кръстника", така и някои сладникави любовни романчета.... Последната книга, която доста ми хареса беше "Обичах я" на Анна Гавалда. Сега съм започнала поредицата "Прокълнатите крале" и по принцип ми харесва (най - любими са ми историческите романи), ама не ми е в лятното настроение.  Laughing

П.С. Май ще съжалиш, че попита.  Joy Wink

# 508
  • София, България
"Аз преди теб" я чета на английски ... на мен не ми е протяжна, а и филма много ми хареса.

Но те разбирам как нещо лятно ти се чете ... например Оливия Джаулс и развинтеното въображение може да пробваш ... или нещо по-класическо - Да убиеш присмехулник, Любов по време на холера или пък Път към висшето общество ... последните май не са типично летни, но са хубави доста. Специално за плажа си бях купила едно лято Сексът и градът, обаче не ми хареса.

# 509
  • Belgium

Ами той вкуса ми е разнообразен.  Laughing Не харесвам криминални романи, фантастика, ужаси. Не ми харесва също и протяжното изложение, в което нищо не се случва или пък има по една страница разсъждения за "нещата от живота" (тип Паулу Коелю и Елиф Шафак). И като казвам разнообразен, харесвали са ми както поредицата "Здрач", така и "Шогун", така и "Кръстника", така и някои сладникави любовни романчета.... Последната книга, която доста ми хареса беше "Обичах я" на Анна Гавалда. Сега съм започнала поредицата "Прокълнатите крале" и по принцип ми харесва (най - любими са ми историческите романи), ама не ми е в лятното настроение.  Laughing

П.С. Май ще съжалиш, че попита.  Joy Wink

А няма да съжаля, аз не се плаша лесно  hahaha

Ако все пак искаш исторически четива (вярно си е, не са особено летни) задължително погледни Филипа Грегъри, ако не си я чела, тя е хем лека, хем историческа.

От Ана Гавалда виж "Заедно", щом си харесала "Обичах я". Аз лично не съм по леките четива, но с чиста съвест мога да ти препоръчам "Парижкия сладкар" на Лора Мадлен - звучи доста клиширано и като ми я дадоха бая време я отбутвах обаче е много приятно четиво, без да е кухо и дразнещо. Адски рядко се намират такива книги, та за това я препоръчвам с две ръце.

Нещо друго по-леко и стойностно е "Къпиново вино" на Джоан Харис, също ми е много любима.

Мрачни трилъри четеш ли (не кримки)? По моя стандарт те са лятно четиво  hahaha та препоръчвам всичко на Джилиан Флин, както и "Галвестън" на Ник Пизолато. Но не са за нежни души в никакъв случай.

За четене на един дъх - Марк Леви, Гиймо Мюсо и "Истината за случая Хари Куебърт" на Жоел Дикер.

Спирам, че опънах зверския чаршаф  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт