Препоръчайте ми книга като ...

• 155 221
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Plovdiv
Здравейте, може ли да ми препоръчате книга на същата тематика като "Под небето на Тоскана", много обичам Италия и всичко свързано с нея...

# 676
Здравейте, може ли да ми препоръчате книга на същата тематика като "Под небето на Тоскана", много обичам Италия и всичко свързано с нея...

Ами Франсис Мейс има още две такива книга, като за начало:

https://www.helikon.bg/author/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0% … %B9%D1%81_110712/

# 677
  • Plovdiv
Прочела съм и трите, затова търся нещо подобно, но благодаря за отговора  Simple Smile

# 678
LOLI, виж книгите на Марлена де Бласи   
 https://www.helikon.bg/author/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0% … %81%D0%B8_104222/

Аз лично не съм ги чела, но съм чувала добри отзиви за тях Simple Smile

# 679
  • Plovdiv
Оооо много благодаря със сигурност ще си взема нещо от нея

# 680
Здравейте и от мен  Simple Smile
Напоследък много ми се чете книга, подобна на пътепис. Четат ми се истории за пътешествия. Не мога да си намеря. Някой да има някаква идея?  Praynig

# 681
Здравейте и от мен  Simple Smile
Напоследък много ми се чете книга, подобна на пътепис. Четат ми се истории за пътешествия. Не мога да си намеря. Някой да има някаква идея?  Praynig
Много харесвам Бил Брайсън, особено "Записки от един малък остров". Пътепис, и страхотно, свежо чувство за хумор... Има и продължение, до което все не стигам, но нямам търпение да прочета - "Пътят към Литъл Дриблинг".
Също и „Един американец в Европа“, „Записки от една голяма страна“...

Деликатно се вмъквам, за да не пропусна ако някой препоръча друго  Laughing, обичам пътеписи.

# 682
Изчетох на един дъх "Седмата луна" и искам нещо подобно- майка загубила детето си във войната, след години много перипетии се намират...

# 683
  • София, България
Пътеписи - Изабела Шопова - "На изток - в Рая" и "На запад от Рая" - съответно за Нова Зеландия и Австралия. Уникален хумор, страхотно четиво

За войната - Ключът на Сара, или пък ония истории за арабските принцеси, как бяха ... Една арабска принцеса разказва.

# 684
Пътеписи - Изабела Шопова - "На изток - в Рая" и "На запад от Рая" - съответно за Нова Зеландия и Австралия. Уникален хумор, страхотно четиво

За войната - Ключът на Сара, или пък ония истории за арабските принцеси, как бяха ... Една арабска принцеса разказва.

На Изабела Шопова и последната й книга - На юг от разума.

# 685
  • Belgium
Бил Брайсън е велик  Heart Eyes

Хвърлете око и на "Африкански бележник" на Валери Петров. Описва пътуването му в Африка. Книгите на Беър Грилс също не са лоши. Те са по-скоро за оцеляване при екстремни условия, но и описват различни места, на които е ходил.

# 686
  • София, България

Не знаех, че е излязла, това е книгата за Антарктида, нали?

# 687

Не знаех, че е излязла, това е книгата за Антарктида, нали?

Да, излезе преди поне 2 месеца. На мен ми е първа среща с Изабела ... много ми допадна.

# 688
"От Мусагеница до Кайро" - също леко четиво  Peace

# 689
  • София, България
Кой е автора?

Редактирам се, видях - автора е Марко Семов. Не съм го чела, но съм чувала добри думи за другите му книги - "За Япония като за Япония" и "За Америка като за Америка". Сега видях в Читанка, че освен тези двете има и една - "Съседи ... и не само", явно е за балканските държави.

И да не забравяме големия Алеко Константинов - До Чикаго и назад. Чела съм го като дете, но мнооого ме впечатли тогава.

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 09:49 от радос

Общи условия

Активация на акаунт