Нашите кухни-59

• 92 140
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Сега мили дами няма никаква разлика между гланц и мат по отношение на Акитата.Освен разбира се какво се вижда.Петната по мат,стъкло,гланц ,инокс,композит,гранит и каквото още се сетите си ги има.Разликата е в това кой кога ги бърше,едните всеки ден ,другите може и през една година,зависи си от хората.Мръсното има ли значение върху какво е.Да сега ще ме нападнете ,че петното не е мръсотия,ама си личало:) Еееееее,от кога пея ,че има разлика между красиво и практично.Дори има разлика и между практично и удобно.

# 511
  • Bristol
Защо ,направи си умна кухня ,ел задвижките на една 6 метрова кухня са около 3000 лева,но все пак вграден хмадилник и миялна без дръжки не става,освен ако не е кант дръжка или корпусна дръжка
Имах в предвид да има кантове, не е съвсем без дръжки, но не стърчат. Ето това, пример 1, пример 2
На мен ми е важно какво се вижда, иначе ясно че и в двата слуая си е мръсно. Аз търся нещо уж лесно за поддържане, ама и да е Убаво по моите разбирания  Laughing

ПП А веднъж имах аз стъклена маса в столовата, повече не искам да видя и чуя за такова нещо, особено ако имаш дечурлига  Crazy

# 512
Това са фрезовани в МДФ "дръжки".Лично аз го намирам за непрктично понеже в подобни случай МДФ е пръскан и обикновено му треперим докато го монтираме да не го надраскаме и гледаме да се изнижем бързо от обекта,защото после толкова лесно се драска ,че няма и накъде та, ако ще и пекан в камера да е.Да поясня ,не налагам мнение,само споделям опит:)

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 08:23 от ifko

# 513
  • Раковски
Става и с този вид дръжки, но трябва да се свикне с неудобството.

# 514
  • Отвъд алеята зад шкафа
Темата за това дали гланцът е лесен за подръжка и му личат отпечатъци сме я подхващали много пъти. Понеже не ми се влиза в спорове, бих посъветвала всеки, който се чуди, да отиде в един шоурум, да избере една гланцова кухня, да започне да отваря вратичките, да покапе малко вода, да се пробва да я забърше...ще добие представа. Ако има дръжки, това до голяма степен изолира излишните отпечатъци.

Надежда
, честита кухня.

# 515
  • Bristol
Ifko, мерси за информацията!
Gadamer, точно това мисля да направя май  Laughing ще тествам!

# 516
Може и да греша, разчитам Шадоумен да ме поправи, ако е така, но от гланц до гланц си има разлика - дали ще е гланцирано ПДЧ, МДФ, пък какъв точно вид МДФ, и т.н. Съответно ще има разлика и в това дали остават отпечатъци или не. Цветът на самата вратичка също има значение според мен.

# 517
Съвсем скоро гланца ще позалезе.Идва новата мода от напълно матови цветни покрития.Вече са факт в някой напреднали в дизайна страни.Иначе дали е стъкло ,акрил ,полиестер все едната за отпечатъка.Много хора не биха разпознали супер гланц на МДФ и ПДЧ.Мит е също ,че МДФ е по здрав материал от ПДЧ освен ,ако не го мачкате или трошите съвсем нарочно.Предимството на МДФ е ,че може да се формова,фрезова и пръска по желание,но дали ще е гланц бял МДФ или ПДЧ след кантиране иди го познай,само са дадени излишно пари Например за големи гардеробни врати МДФ може да си изметне много по лесно от ПДЧ.Често и кухненски врати с размери 72/60 от МДФ съм виждал много изметнати.
Та хора разни и вкусове разни.
Обикновено нашето гърче обаче е най хубаво.
За едни техните кухни са разкошни за другите пък не.
Една идея за тези които си падат по стъклените гърбове:Много готино се получава когато се направи преливане на цвета на гърба между долни и горни врати или пък към плот и горни врати
Първия стъклен гръб сложих 93 година ,но тогава нямаше принт за стъкло и си беше просто матово стъкло .Същия човек сега обзавежда къща и е полудял на темата .Жалко,  че не могат да се качват снимки и проекти иначе наистина си струва да се види.

# 518
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно в шоурумовете е мястото да се видят различните материали. Сам като видиш и пипнеш, разбираш какво ти трябва. Икеа също е вариант за добиване на представа за материали. Иначе е ясно, че разлика в материалите има.

# 519
  • Bristol
Ходих, разгледах, опипах Simple Smile На тъмен цвят отпечатъците се виждат по-добре от колкото на по-светъл. Но определено се отказах от идеята за гланц. Грабнаха ме друг тип кухни, мат и могат да се комбинират различни цветове вратички, цветовете са пастелни, синьо, зелено, бордо...

# 520
  • Раковски
Хич не е лошо това, но е по-скъпо ако искаш хубаво дърво, но то може да бъде заменено с МДФ, но няма да е същото.

# 521
Предстои ми поръчка на кухня. Харесвам типа кухни, който Merry е показала. Не искам ПДЧ и МДФ. Бихте ли ме посъветвали от какво дърво може да се направи. Днес ще разговарям с майстора, но искам и други мнения.

# 522
  • Раковски
Ако искаш да се вижда фладера трябва да избереш дъб/ясен, но самите шкафове трябва да са направени от пдч, че инак цената става много дебела. Избирате си цвят на вратите и после избирате и цвета на шкафовете, ако не искате да се вижда пдч-то се поръчва и декоративна страница от материала на вратите.

# 523
  • Пловдив
Честита кухня, Надежда.
Моят проект "Кухня на село" е вздънена улица. А трябва тази седмица след абитуриентските балове да реша относно цветовете. Проблема е, че искам нещо тъмно, ама все пак да не е черно....а и пода е със плочки на шарки в жълто, оранжево, кафяво..та търся нещо бюджетно, да и подхожда с под, който имитира камък, и да се чисти лесно....и дали само така ми се стори, но май в Съливер нещо чистят стока, защото многоот плотовете бяха свалени, а на някои пишеше, че няма наличност. Дали в базата им до хотел Родопи ще намеря по-голямо разнообразие?

# 524
  • Раковски
В Пловдив има още няколко склада от които може да си избереш материал. На двете си бази се предлага един и същ материал, ся възможно е в един от тях да няма нещо а в другия да има.

Общи условия

Активация на акаунт