Реставриране на вратички на стари шкафове

• 2 806
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте. Реших да освежа старите си дървени и качествени шкафове с лак, но явно по валячето са полепнали дребни частици и сега резултата не ми харесва:

Имам следния въпрос:
Мога ли върху тези дървени врати да залепя 3мм МДФ плоскости от този вид:
https://rosi.bg/lakiran-mdf-venge-1147.html

# 1
Можеш, но после ще трябва и да ги кантираш.

# 2
Според мен ще натежат на пантите.
По-добре ги боядисай. Можеш да сложиш летвички, за да стане в този стил.

Заповядай в тази тема, можеш да намериш доста идеи  Peace

# 3
Можеш, но после ще трябва и да ги кантираш.

За кантирането - то има да се продават готови кантове, въпросът е дали ще захване и най-вече дали ще държи.

Според мен ще натежат на пантите.
Толкова ли са тежки. Все пак и пантите са си здравички.

ПС. Благодаря за поканата в темата, ще разгледам мненията...

===============

Имам и още един въпрос: Ако предположим е възможно залепването на този вид материали отгоре, то трябва ли да стане с определен вид лепило, за да задържи и ако да - какво да е то...?

# 4
Ако искаш да се вижда ПДЧ-то, защо просто не поръчаш 2 плоскости с размера на вратичките, да ги сложиш на тяхно място. Излишна ми се вижда разправията с лепенето.

# 5
Ако искаш да се вижда ПДЧ-то, защо просто не поръчаш 2 плоскости с размера на вратичките, да ги сложиш на тяхно място. Излишна ми се вижда разправията с лепенето.
Секциите и гардероба имат сантиментална стойност и затова и се заех да ги освежавам. Просто сега като не се получи, се замислих за начина с плоскостите. Другият вариант е ако опитам с фурнири - какво лепило мога да използвам и няма ли да стане без натежаване?

# 6
Забрави за всякакъв "лепеж". Ще стане голямо мазало...
Не го ли видяхте дефекта преди да минете изцяло гардероба?
Взимаш шкурка и започваш да оправяш изцяло туй що не ти харесва.
Перфектно почистваш от прахоляка, съхне,
нанасяш лак на тънък слой и проверяваш на малко място преди да продължиш.
Провери си валяка, гъстотата и цвета на на лака, работи върху напълно изсъхнала повърхност.
Ако бяхте попитали в необходимата тема, може би всичко това щеше да е минало.
Успех  bouquet

# 7
Трънка Бодливкова  Peace

lavandula_83, щом е със сантиментална стойност, нека се виждат вратичките, иначе ще е все едно си с ПДЧ, това ще е "лицето" му.

# 8
Би ли спделила как постъпи преди лака? От там започва всичко, а не от прахта или валячето.

# 9
Би ли спделила как постъпи преди лака? От там започва всичко, а не от прахта или валячето.
Грешката ми беше че нито шкурих, нито нищо. Постъпих много детски и направо налазих с валяка... Sad

# 10
Кардинална грешка. Грабваш един виброшлайф с шкурка 80 и започваш отново. След това със 180, забърсваш от прах и тогава лакираш. При моментното състояние дори боя не можеш да сложиш, защото пак ще изпъкват грапавините. За да ти е по- лесно, ги демонтирай и работи на пода в хоризонтално положение.
За лепене отгоре на каквото и да е забрави. Първо основата не е гладка и второ това се случва с преса или стеги и тежести.

# 11
За да ти е по- лесно, ги демонтирай и работи на пода в хоризонтално положение
Не знам дали после изобщо ще могат да се монтират отново, тъй като ми казаха, че на времето много трудно са слагани механизмите (даже някои шкафчета имат увисване) и един евентуален демонтаж може да доведе повече да не може да се монтират, което е още по-голямото зло...

# 12
  • Варна
Имаш 3 варианта:

1. Облепяш с фолио. Има различни цветове.
2. Намираш дърводелец и му поръчвваш нови вратички с нови панти. Те имат каталози с цветове на плоскостите.
3. Казали са ти по-горе. Виброшлайф и шкурка. Има лакове и бои на водна основа и валяк.

Общи условия

Активация на акаунт