Нашите кухни-59

• 91 772
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
  • sofia
Здравейте, помагайте със съвет, спрях се на тази кухня с готови вратички Модекс- http://tropika-design.com/s2000.htmlпървата в син цвят, но се чудя дали ще се получи добре ако горният ред да са бели шкафове, а долу- сини, какъв плот да избера, какъв гръб? Вече съвсем се обърках!

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 16:58 от Turquesa

# 706
  • Пловдив
Абе момичета,
айде сега да споделите аджаба Simple Smile като си правим кухните с гланц, с какво се почистват тия отпечатъци. Май гризнах и аз дръвчето. С влажно не става остават джазги. Със сухо много търкане иска. Същото се отнася и за иноксовите уреди. Взех че накупих всичко инокс, хладилник печка фурна микровълнова. ЕЕЕЕЕЕ от мръсотия умри, гъзар бъди  Party

# 707
Я, това за почистването и мен ме интересува. Д_Колеваааа, страхотна кухня!!!! Просто ме грабна веднага, от първата снимка. И наистина тези разделения много ми допаднаха и на мен Simple Smile

Ще чакам още подробности около кухнята ти Simple Smile)))

# 708
Шадоу/Ифко - въпрос към вас. На долните и горни шкафове на самия МДФ ще ми правят фаски. За да са симетрични, на долния ред се падат са са през 18см, а на горния обаче, по 16. Питам Ви, това ок ли е, или да не се съгласявам на този вариант?

# 709
Д.Колева и на мен много ми хареса кухнята. Много добро и умно разпределение на местата в шкафа .  bouquet

# 710
  • София
Отговарям з почистването на гланц/лак на кухненски и други шкафове: с мокри кърпички за домакински цели, аз лично си купувам големи количества от гръцки Карфур, а в София има няколко марки такива мокри кърпички в ХИТ (за другите магазини не знам, може да има, не съм търсила). Почистват всякакви пръстчета и прах. Със същите кърпички почиствам и готварския плот (индукционни котлони) и техническия камък на плота в кухнята.

# 711
Нашата кухня е с гланц фронтове, цвят магнолия, и я почиствам с лекота, като за целта използвам спрей, предназначен за всякакви повърхности, и забърсвам с кухненска хартия. Не остават следи.

# 712
  • Раковски
Шадоу/Ифко - въпрос към вас. На долните и горни шкафове на самия МДФ ще ми правят фаски. За да са симетрични, на долния ред се падат са са през 18см, а на горния обаче, по 16. Питам Ви, това ок ли е, или да не се съгласявам на този вариант?
Какво ще рече тези фаски, как ще изглеждат?

# 713
  • Сф
d_koleva, честита кухня. Да й се радваш дълго време.
Така като гледам нашата ще е почти същата- плочките за гръб ще са същите, хладилникът отдавна е купени е същия цвят, цветовете, пак същите  Crazy Crazy САмо дето ние сме с иноксова фурна и котлон.
Днес си взехме подовите плочки, надявам се уикенда да ги залепят и да почваме същинската част.

# 714
Фаски-това са едни хоризонтални линии направени по повърхността на самия МДФ, не знам как да го обясба, все едно е прорязан, има такива ламинирани паркети например. Така ясно ли е?

# 715
  • България, София
Имам питане за височината на горните шкафове (ако някои иска да помогне). Искам да са до тавана, а той не на височина 2,80, т.е ако не бъркам се поучават високи 1,20. Аз много фриволно си "направих" 2 реда по 50 и 70 см, защото така ми се стори красиво. Сега се замислям дали това е разумно и дали може да се направят 1,20 или е много? За протокола - на ниво проект съм (чертежче от мен), но сроковете може да ми се скъсят рязко и ми се иска да имам идея.

# 716
  • Раковски
Фаски-това са едни хоризонтални линии направени по повърхността на самия МДФ, не знам как да го обясба, все едно е прорязан, има такива ламинирани паркети например. Така ясно ли е?

Ако се черти по хоризонтала тази разлика от 2 см може да не се забелява, тост няма да се набива на очи.

# 717
  • Раковски
Имам питане за височината на горните шкафове (ако някои иска да помогне). Искам да са до тавана, а той не на височина 2,80, т.е ако не бъркам се поучават високи 1,20. Аз много фриволно си "направих" 2 реда по 50 и 70 см, защото така ми се стори красиво. Сега се замислям дали това е разумно и дали може да се направят 1,20 или е много? За протокола - на ниво проект съм (чертежче от мен), но сроковете може да ми се скъсят рязко и ми се иска да имам идея.

По-добре е са разделени на 40 см + останалото, понеже тази част е добре да е с механизъм който ще се вдига нагоре и до тези размери е по-евтин.

Скрит текст:

# 718

нашите шкафове са "до горе", по 100 см. са ( от Икеа). Исках ги до тавана за да не ми събират прах отгоре, но приятел, който се занимава с монтажите ни посъветва да има поне 10 см. от шкафа до тавана за да циркулира въздух и да не се появи някъде мухъл. Иначе, вътре са с по два допълнителни рафта.

# 719
  Шадоу - да това са черти/прорези на самия МДФ по хоризонталата. Смяташ, че е ок така ли?

Общи условия

Активация на акаунт