Мъжът ми е в чужбина...

• 39 821
  • 645
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Пак казвам, не всеки е съгласен заради пари да живее отделно. Оставете мрънкането и т.н.
Аз съм от тези. За мен е важно да сме заедно. Има обаче жени, които не си го слагат много на сърцето.

Наша съфорумка преди месец и нещо замина с децата си в чужбина, като преди това мъжът й отиде и започна работа там, за да изкара пари и да ги посрещне. Тя си беше в Бг близо 9 месеца, докато отидат при него. Евала й правя, но аз не бих могла. Но при тях нещата бяха предварително премислени и добре обмислени.

# 181
Не съм чела всички коментари, но ми се струва, че проблемът е не толкова в разстоянието, колкото в това, че съпругът се държи резервирано. Ако те мъчи мисълта, че не ти е верен, помисли си добре дали подобни мисли са се прокрадвали и преди, дали е имало основание да се прокрадват или просто си по-ревнива от необходимото. Ако си такава, стегни се и не трови своя, неговия, а и живота на детето с глупости. Ако е започнал да работи веднага, досега може и да се е поустроил и да има възможност да ви вземе там. Не е невъзможно да я има, но не е и задължително. Виж, ако 6 месеца след заминаването пак не е готов, тогава имаш основание да недоволстваш и да се притесняваш. Нека има сигурна работа (с преминал изпитателен срок), банкова сметка, осигурен апартамент, за теб е по-добре, за детето е по-добре. Ти ще имаш човек, който да те въведе в новия начин на живот, детето ще има сигурен покрив над главата и спокойна майка. Аз съм на мнение, че семейството за това е семейство, за да бъдат хората заедно и да се подкрепят. Хубаво, наложила се е временна раздяла, логично е да има желание това временно положение да има край, при това във възможно най-близко бъдеще, но не е добре в търсенето на по-добро бъдеще да се тровиш с излишни страхове от чужда намеса.

# 182
И аз не съм чела всички коментари, ама така или иначе резервиран/нерезервиран, няма какво да правиш, Пенева. Вземи си уплътни времето, понаучи езика или ако го знаеш, припомни си го. Може и някакъв курс да изкараш, ако нямаш професия, за да може като отидеш там да не си беззащитна и изцяло зависима. Просто, за да се чувстваш по-добре.

# 183
И какъв е точно шансът строител в Германия без сигурна работа а търсене месец за месец да може да осигури на семейството си висок стандарт?  Ако работи там и праща пари тук могат и да се позамогнат финансово, но както стоят нещата така, почивката е точно същия мираж там както и тук.

Самата авторка вече е писала, че той е на плюс, пък и не се знае дали няма да си намери постоянна работа. Той е там от няма и 2 месеца. Хора, които се местят в друга държава не винаги са с подсигурена работа, някои търсят по 2-3 месеца преди да намерят нещо подходящо.

# 184
   Два-три месеца даже е оптимистичната прогноза, някои търсят и по много повече докато намерят нещо постоянно.

# 185
Ние сме в чужбина от 4г аз и т 5г съпруга ми -трябваше му година за да ме вземе ,даже когато дойдох деляхме апартамент с още двама мъже .В последствие след няколко месеца те се махнаха ,после ние сменихме апартамента с по малък и по наш избор -не  е лесно .

# 186
  • ВАРНА
Разбирам авторката,защото и аз се чувствах така в началото,когато мъжът ми замина за 1ви път - аз с 6м бебе (бях се върнала при родителите ми),всяко ново нещо ни плаши с неизвестността си.При нас решението беше общо,знаем,че го правим за децата си.Не е лесно,аз си знам какво ми се налага да правя,как се справям и какви страхове са ми в главата.Но се взех в ръце,пораснах и си знам,че аз съм тук и за баща и за майка през повечето време...В нашето семейство проблемите са едни,в други семейства са други - който не го е изживял няма как да го разбере.И на мен отстрани са ми казвали - поне ви е спокойно финансово,ама никой не пита като ставам в 4ч сутринта да сготвя,за да има какво да яде на обяд или като трябва да я водя на спешен кабинет в 1ч през нощта сама и бременна,как празнуваме Коледи и рожденни дни без него...Аз бих казала евала на мъжа ти,че се опитва да постигне нещо повече за детето си и за цялото семейство - не само "свързваме двата края и ходим на почивка,но не всяка година". Може някои и да ме заклеймят като меркантилна,знам ли,но на нас даром нищо не са ни дали,а и не чакаме - сами си платихме сватбата,теглихме кредит за апартамента и го плащаме,2 деца имаме и сами си ги гледаме.Имам още няколко месеца майчинство и се връщам на работа,така че не му вися на шията,имам си професия.
Към авторката - трудно е,но за да се запази семейството е нужно не само едновременно присъствие на едно място по едно и също време.Нужно е много доверие,сила да си опора на детето си,когато няма кой да е опора за теб;вяра,че го правите за едно общо по-добро бъдеще и не на последно място - много любов.Пожелавам ти това да е един преходен момент,да намериш сили в себе си да градиш бъдещето си и да подкрепяш съпруга си,успех  Peace

# 187
Скрит текст:
Или всички, или никой.
Връзка, при която "той живее някъде там", а аз кретам тук с децата, за мен не е семейство.

Единствено бих приела варианта той да замине сам, ако сме изпаднали дотам, че едва ли не да се налага да ровим по кофите, за да ядем.Но иначе, винаги има други варианти.

Добре де, разбрахме, че за вас е или всичко, или нищо. И щом има за хляб - всичко е любов. Ами ако за мъжете ви не е баш така?[/spoiler]
Ами, ако за него не е баш  така, решението не е да си грабне сакчето и да замине, щото приятеля му така казал.
Предполага се, че се познаваме, говорим си и той знае моето мнение и отношение към заминаването му сам и разделянето на семейството.В такъв случай, ако е толкова важно за него да живеем другаде, ако иска други неща за семейството ни, редно е да е подготвен с план, за работа, за заминаване, за срокове (пък били те и прогнозни), т.е. с някакъв предварителен план за следващите месеци.
Обаче, да си събере багажа и да ми сервира:"Мило, заминавам с Пешо за Германия, да си диря късметЯ!" няма как да стане.
Т.е., има, но едва ли ще останем семейство задълго, ако му е редовен "номер" да си прави каквото иска, без да се съобразява с мен.

# 188

Към авторката - трудно е,но за да се запази семейството е нужно не само едновременно присъствие на едно място по едно и също време.Нужно е много доверие,сила да си опора на детето си,когато няма кой да е опора за теб;вяра,че го правите за едно общо по-добро бъдеще и не на последно място - много любов.Пожелавам ти това да е един преходен момент,да намериш сили в себе си да градиш бъдещето си и да подкрепяш съпруга си,успех  Peace

Браво, много хубаво си го написала.

# 189
Последната ми мисъл някога ще бъде чеми изневерява или пък не ми е верен. От къде тръгнахме, пък къде стигнахме.  Вие верно вечеси ме разведохте. Laughing

# 190
И междудругото, аз незнам какво толкова се подготвя че да започна работа и да си пусна детето на градина. Поне за Кюстендил не е толкова трудно да се запише дете, разпитвала съм още като бешена годинка и просто месец по рано се обаждаш , носиш каквото трябва и това е. Единствено ще сговори или мисли за транспорт, ама аз имам още време.

# 191
Аз се поопитах да дам някаква насока като емигрант и имигрант .

За мен няма достатъчна причина за раздяла със семейството когато имигрираш . Три пъти ни се е случвало местенето от една държава в друга в рамките на последните 8 години и смятам , че семейството трябва да е заедно.

С тези примери искам само да покажа ,че начини има и винаги ще има когато има желание. Другото не го разбирам и одобрявам за модел в моето семейство!

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 02:27 от Анонимен

# 192
Не ми го е казал от днес за утре, но ми каза в понеделник и замина в събота. Замиинаха общо взето на късмет, макар чесе получиха нещата и работят в момента отначало стояха повече от две седмици за да им излезнат документите. Не е заминал буквално по инициатива на приятеля си, но той бешеповече на зор, с много кредити и така нататък. Общо взето той го нахъса да тръгнат, макар да не е специалист във въпросната област на гипсокартон. Мъжът ми поне има квалификацията  за това и го е работил, незнам другото момче как се е навил че6тно казано.
Вие не бихте ли се издразнили на факта да те нахъса човек, който не е работил подобно нещо да тръгнеш някъде си без език, но със собствена кола и половината необходими инструменти?
А той подпише ли договор естествено че започвам и аз да търся работа, квартира и всичко необходимо. Не съм тръгнала да му се тръшна там и да си седна на д-то.

# 193
Ами навило се е другото момче, вероятно от безисходица, а твоя мъж е видял шанс и е решил да пробва. За да тръгне толкова набързо, вероятно му се е въртяла мисълта за чужбина в главата доста отдавна.

# 194
Да, въртеше му се, след като родих също имаше предложение, но след като си поговорихме, решихме че не си заслужава, пък и тогава имаше работа, а в този момент го бяха уволнили.

Общи условия

Активация на акаунт