Мъжът ми е в чужбина...

• 39 778
  • 645
  •   1
Отговори
# 285
  • София - Рим и обратно
Човече, ще рече човек, че вчера си пила кафе с героя от темата и си наясно с всичките му мисли, наклонности и историята на живота му Laughing.
Тук четем какво пише жена му, а неговата версия може да е на светлинни години. Може да се окаже, че той е подкокоросал приятеля си, много знаем ние.

# 286
Не е точно така. За любовниците се иска съзнателно решение. За работата - понеже е нещо, което е наложително, просто се носиш по течението и където те отвее вятърът, там ще е.

Не е точно така,защото говорим за чужбина,а не просто да смениш фирмата и евентуално квартала в който работиш..

Човече, ще рече човек, че вчера си пила кафе с героя от темата и си наясно с всичките му мисли, наклонности и историята на живота му Laughing.
Тук четем какво пише жена му, а неговата версия може да е на светлинни години. Може да се окаже, че той е подкокоросал приятеля си, много знаем ние.
Ми да..

И аз така навремето подучих цялата ни компания да избягаме сами на море..Лапетии..Някои нямаха и 15.. Crazy
Ама после излязох най-суха от мокрото и някои от тях го отнесоха,че подкокоросали другите,а аз позорно се скатах.. newsm43

# 287

+1 Peace
Авторката е толкова отчаяна, объркана и вбесена ,  че търси вина напосоки.

# 288

Те нещата са очевадни, пък и тия дни кристалната топка ми е подръка Mr. Green

И да го е подкокоросал, пак същата работа. Оставя всичките си отговорности на жена си и айде, където той иска Simple Smile но пък щом е намерил кой да му се връзва, защо не  Wink

Авторката е толкова отчаяна, объркана и вбесена ,  че търси вина напосоки.

Нещо, което не всеки може да го разбере. Както има хора, които не могат да живеят тук, така има други, които се побъркват от мисълта да са навън. Убедена съм, че това допринася допълнително за истерията.

Не е точно така,защото говорим за чужбина,а не просто да смениш фирмата и евентуално квартала в който работиш.....

При положение, че има кой да го покрива на всички други фронтове никакво значение няма къде ще е. Само си представете, ако единствената ви задача е да работите, нищо друго, че то си е като на курорт  hahaha в България, в Германия, все тая.

# 289
            Този дядо изобщо не е нейна отговорност според мене,за него не се е замислила дъщеря му.Той не е спирачка в този случай.Питам се,дали е имало същото тръшкане,когато е работел надалеч,но в България.Натежава факта,че той сега е там,в Германия,че и колата взел.Вероятно и  когато е работел тук,пак е бил колата.Съществува страх,че ако наистина се устрои там сравнително добре и каже-тръгвайте и вие,тогава няма да има аргумента "разделени сме",но някак си не може да излезе от установеното русло и тя също да поеме риска да се внедри в друга среда,там да се доказва от нулата.просто тя иска да си живее в БГ и да не мърда от тук,а той има други виждания и стремежи.Дано да намерят правилния път все пак.
Никога не съм казала, че няма да се преместя, ако го има този вариант. Отивам. Мен не ме плаши факта да се доказвам в чужбина. Ако той има добри
прогнози за работа, отивам, щенауча езика и ще започна работа. Откъде изобщо ви дойдоха подобни твърдения.
И за дядото....ттой вече е част от близките ми, а аз не съм егоист, че да го оставя сам, когато се нуждае от помощ човека.

# 290
Само си представете, ако единствената ви задача е да работите, нищо друго, че то си е като на курорт  hahaha в България, в Германия, все тая.
Ама разбира се,че точно като на курорт се чувствам при 6 дневна работна седмица,а най-вече когато работния ден продължи 13-14 часа..Малии,гати кефа..Все едно съм в спа център ти казвам. Peace

# 291
Прекалявате.  Rolling Eyes Какво я захапахте авторката при положение, че се вижда, че го преживява много тежко. Доста жестоко от ваша страна. Толкова ли ви е странно, че хората са различни? Ок, вие нямате против мъжете ви да отсъстват с месеци, че и с години стига да идват финанси от това и да цари разбирателство. Хубаво. Други хора преживяват много тежко подобни промени и раздели. Някои хора предпочитат да се справят с по-малко пари, но да са по-спокойни и щастливи. Ако той е наясно, че жена му ще си съсипе здравето при подобна инициатива и ще й коства много нерви и стрес, редно е малко по-обстойно да премисли струва ли си или не. Аз така мисля. За мен, в моя случай, в моето съзнание, никакви пари/кариери не си струват семейството да е разделено. Парите се харчат, а времето лети. Когато аз се събирах с ММ дадох да се разбере, че за мен семейство = аз + той + бъдещите ни деца в един дом. Къде вече зависи от куп фактори, но да сме заедно. Ако той реши да си вдигне парцалите при това положение, знаейки, че ще ме нарани много и ще ми докара такъв стрес (за има няма 2 месеца е свалила 10 кг!!!), много ще се обидя и ще го приема за предателство. Ако при вас това не важи, това е ок. Вие сте си преценили за вашите семейства. За нея явно е проблем. Аз съм убедена, че няма да сте толкова ларж, ако вашите мъже решат да прекрачат някоя ваша граница, която знаят, че би ви докарала стрес и много нерви.

# 292
  • София - Рим и обратно
Е, и?
Каква ти е насоката при създалите се обстоятелства?
Да купим пакет салфетки.

# 293
 Искрено ми е жал за авторката, поставете се на нейно място. Доколкото разбрах живее в провинцията, сама с малко дете на ръце.
пп Таз чужбина колко семейства развали.

# 294
Google76, гледната точка е изключително едностранна. Той трябва да се съобразява с Нея. А къде е обратната връзка?

Ти сама казваш "в твоето съзнание" - това си е твоята ценностна система, нима имаш право да я налагаш дори на най-близките си?

Ако един деен мъж се събере с една по-инертна жена /моля авторката да не приема, че визирам нея, това е просто пример/ то той трябва да се изгризе отвътре щото тя не иска нищо да се развива и и стигат 100 лв.?

# 295
За емоциите се осъзнах, макар и след малко време. Знам какво му е, вече не си позволявам да си изливам нищо на него. Лошото е, че ме е страх, че това разстояние ще промени отношението по между ни. Иначе започвам да се осъзнавам и не ми остава нищо друго освен да чакам, пък каквото ще да става. Плюс това аз ако отида няма да си седна на д-то и да чакам само той да ни издържа. Поназнайвам малко английски, учила съм и немски и ще дам всичко от себе си за да помогна и аз, просто кофтито е, че тук никой не ме подкрепи или по скоро, как да кажа всички говореха да нека отиде, нека пробва, знам, че това не се прави самоцелно, нсно стресът първоначално, а и още е огромен. Да не биваше да си го изливам на него, но.....ееднствено искам да сме заедно. В крайна сметка пред олтара се врекохме и в трудност и в радост......
Напълно те разбирам колко ти е тежко........имаше вариант мъжът ми да остане да работи в София, а ние да живеем в друг град! Аз също изпаднах в стрес, плаках тайно, тормозех се, малко показах на него, но бях решила каквото и да реши да не му се противопоставям.......но той избра нас, напусна по високо платена работа и сега работи в нашия град! Разликата в заплатат  не може да плати нашето щастие и успокоение от това, че сме заедно, заедно с нашето дете......АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ЖЕНЕНА ЗА БАНКОМАТ, Искам истински, жив другар до себе си в живота! Искрено се надявам нещата да се уредят и отново да се съберете заедно, без значение къде, в България или в чужбина! Семейство което живееразделено не е семейство и не са само парите най голямата радост ня този свят! Hug

# 296
  • ВАРНА
Виж сега,не е лошо да направим разлика между "няма пари за хляб" и "няма пари за спа"  Peace

Цитат
Семейство което живее разделено не е семейство

Аз пък от такива изказвания се дразня много  Crossing Arms

# 297
Цитат
Семейство което живее разделено не е семейство

Въй, 9 месеца живеехме разделено. Семейство ли бяхме тогава или не?!
От 5 г сме в чужбина. Ако не беше направил крачка да осигури по-добра среда за децата ни, щях да се тръшна и да го напусна /това по кифленски сценарий/ Mr. Green

Голям смях в тази тема.

# 298
Вие си знаете дали сте се чувствали семейство или не. Това не са общовалидни закони. То опира до характера на човека. Именно поради тази причина не можете така да й се нахвърляте защо ревяла и се тръшкала само, защото на вас тази ситуация ви се струва ок. За нея може да не е. На нея явно й предизвиква голям стрес.

Дорис, а кой би трябвало наистина да се съобрази в такава ситуация? Този, който вижда, че за да си увеличи заплатата вероятно не с кой знае колко, събаря здравето на жена си, която явно е от типа хора, които трудно понасят този тип предизвикателства или този, от когото се очаква да стиска зъби и да преглъща, докато другия прави уж нещо за семейството със съмнителен изход и то при несъгласие от нейна страна?  Rolling Eyes Аз не съм била поставяна в тази ситуация, но я разбирам, защото и аз съм любвеобилен характер и много тежко понасям раздели камо ли такива за неопределен период от време. По едно време имаше вариант ММ да замине за 6 месеца в чужбина по работа. Ами много рев изревах тогава и си усетих, че за мен тези 6 месеца ще са като 6 години и ще ми костват много нерви и стрес. Подкрепих го все пак, дори му помогнах доста с кандидатстването, но знам какво ми костваше на душичката и колко смотано ми беше. Е, в крайна сметка не се случи, не заради мен, а просто не стана. Щях да издържа, но щеше да е меко казано трудно за моя характер. Пак казвам - някои хора трудно приемат и се справят (справяме Simple Smile ) с дългосрочни раздели. Тя е отслабнала 10 кг и се е скъсала от рев. Подобно саморазрушение рядко става само от лигавщина. В неговия случай не е лошо да помисли дали си струва да причинява такова сътресение на брака си и коя цел му е на по-преден план. Все пак уж за семейството си го прави. Кел файда от многото (може би) пари, ако у дома има една стресирана и късаща си нервите жена.

# 299
Гугъл 76 напълно подкрепям! Десет кила не са само лигавщина......и да двама души живеят ли разделено те се очуждават, отдалечават.....ако трябва да се стиснат зъби и да се изтърпи определен период,  да, макар, че това би ми коствало много, но такова неопределено положени,  не приемам.......отделени съпрузи,  без общи настоящи интереси и настоящи цели, без обща грижа за децата.....не го приемам! Децата имат нужда от вниманието, обичта и възпитанието на двамата си родители......бащата не СЛУЖИ само да носи пари, бащата е родител, който се грижи и изгражда детето си наравно с майката! По добре за мен и двамата да се стегнем, да работим максимално, да направим всичко по силите си,:-), за да може детето ни да се радва на истинско, пълноценно,  задружно семейство!

Общи условия

Активация на акаунт