Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 70 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Вие бихте ли се възползвали от тази услуга, при покупката на имот ? - http://fakti.bg/imoti/142781-uslugata-home-inspection-novost-na-balgarskia-pazar

Аз бих я използвала, но точно от тази фирма имам лоши впечатления. Други дали извършват подобни услуги?

# 451
  • In the shadows of my mind
Може ли да споделиш мнение, какво лошо впечатление? Стана ми интересно услугата, която предлагат?

# 452
  • София
Може ли да споделиш мнение, какво лошо впечатление? Стана ми интересно услугата, която предлагат?

Аз ги открих миналата година, тогава се рекламираха много натрапчиво, че извършват всякакви ремонти и довършителни работи, може би още не предлагаха тази услуга. Обадих им се, търсех майстор за лепене на тапети и още от началото на разговора ми заявиха, че не се занимават с нищо под минимум 500 лв. и защо ги търся. Това условие не го пишеше в рекламата им, разбира се. Бяха много арогантни, дори не искаха да разговарят.
Определената цена в статията не знам дали е ниска или висока. Но има много имоти  под 200 кв.м, според мен знаейки се масовите квадатури на нашето строителство би трябвало да има по-гъвкав ценоразпис.
Аз лично майстори/фирми, които започват разговорите първо с цените си, не уважавам.  Лично мнение.

# 453
  • София, Bulgaria
Много ще се замислям вече, дали да купуваме апартамент в кооперация строена от живущите... newsm78.
До сега си мислих, че щом хората/няколко семейства/ са я строили за себе си, това е символ за качество и контрол на строителството, без компромиси или с малко такива. Да, ама не...или поне не виждам това да се случва в строежа срещу нас. В момента съм свидетел/ зорко следя кое как се прави/ на два обекта срещу нас. Единият е на строителна фирма, другия е малка частна кооперация....при втория... трагедия...даже и канап не опъват за нивата, а заляга и примижава с едно око майстора и определя нивата на кофража. И не само това....просто нямам думи... палачорска работа.

# 454
Не мога да коментирам конкретния майстор,но на скоро правихме настилка с паваж в двора.Наехме фирма и те пращат техник и майстори.Гледам майстора и той ми мери така,а техника седи на сянка  плащаме сериозни суми. Вдигнах телефона на шефа на фирмата и много възмутена от случващото се оплаках едно хубаво.Идва той след известно време мери се както си е редно и нивото си е точно до милиметър.
Сегашния ни майстор шпаклова там една стена и без да е мерил ми обяснява че имала отколнение.Гледам нищо не виждам .Слага мастара или нивелир (един много дълъг) и един сантим, отклонение  Shocked.
Понякога,когато човек е упражнявал с десетилетия един занаят преценката му е изненадващо точна.

# 455
  • София, Bulgaria
Ааааа... на око къща строи ли се? Аз от балкона виждам колко е криво и дето не съм веща в занаята мога да преценя, че нещо не е наред. Иначе за майсторлъка съм съгласна и за опита и професионализма. Знаете ли притчата за НОВИЯ модерен кораб: Построили в голяма корабостроителница нов кораб. Пуснали кораба във водата, обаче засечка....не могат да го подкарат. Събрали се всички инженери, гледали, проверявали...правили проби и изчисления ....НЕ СТАВА... Тогава някой се сетил да извикат стария майстор, който бил отдавна пенсиониран. Дошъл той с едно чукче... влязъл в машинното отделение и чукнал тук... чукнал там...и готово. Корабът заработил перфектно. Тогава собственикът казал на стария майстор..."Кажи колко да ти платим", а той отговорил: "10000 $". Собственикът се облещил и казал: " как така ги сметна за едно почуване 10 000 $? newsm78, я ми направи разбивка." и майсторът му направил: " За почуването 1$, за това, че знам къде да чукна 9999$" ....

# 456
Томева,  Laughing

За съжаление, не винаги има гаранция за строителството, или за вътрешните инсталации. Ние живеем в блокче, строено от приятелска строителна фирма, те самите и техни роднини имат апартаменти тук. Това беше и една от причините за да купим апартамент от тях. Но.... На 5-та година се наложи да сменяме щранговете - сложили некви поцинковани тръби, които ръждясаха - над 4000 лв. за 20 апартамента. Явно и ВиК специалистите не са били много добри, защото аз, като живееща на последния етаж /в тази връзка направо се чудя на притесненията на някои за такъв избор/ наводнявам понякога всички под мен - тръбата на отходния канал - по-широка от скритата в стената централна тръба - луфт, и при всяко пускане на водата - тя си капе някъде, намира си път - и по стените на другите апартаменти. В банята - по-същия начин. Добре, че наех същата фирма за довършителните работи, монтаж на санитарна техника и т.н - та те си идват и оправят нещата, но все пак и аз се чувствам некомфортно, когато ми кажат, че пак от мен е протекло...

Така че, за мен гаранция няма. Още повече, че ние сме общество, което не обича, или го мързи да споделя мнението си - доволни, недоволни от дадена фирма, или пък проблеми, които могат да възникнат в процеса на живеене в апартамента и би било хубаво, при основен ремонт да се обърне внимание на някои възможни такива, да се слагат допълнителни изолации и т.н.

# 457
Гледайки обяви в нета си бях направила грешни изводи по отношени на  тип имот от който не се интересувам и благодаря на  tomeva,че ме  извади от заблуждението.
 tomeva: ''Хора, не си правете грандиозни изводи гледайки обяви в интернет или поне се опитайте да ги отсявате.
И не казвам, кой какво търси... всеки сам си решава, но е добре да вземе решение на база коректна информация.
Пак подчертавам вноската по кредит не е в пъти по-голяма от наема...за 50000Евро е 300 Евро, за 50 000Евро купуваш 2-ст апартамент, а наемът, който плащаш за същия е 250Евро, . ''

Продължавам да ровя,за друг тип имот,защото по този начин  си открихме идеалния имот предлаган само от една агенция,която отказвала да работи с колеги.Т.Е ако бях наела брокер от друга агенция той нямаше да има никаква изгода да ме води на оглед точно в този имот и аз никога нямаше да го видя.

# 458
  • София, Bulgaria
mamamari, нищо не разбрах....

# 459
щото и аз нищо не разбрах...

# 460
Тя май обърка темите за наемодатели и тази. Grinning

# 461
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c129017102689224 … k=1u4liv&f1=1   Какво изрових... и паркомясто, че и 40 кв. двор...

# 462
  • София

Аз отдавна съм го видяла, но питай за системата за отопление - в други обяви пишеше,че са на централен общ котел. Появил се и подаръка паркомясто. Помисли си.

# 463
Здравейте, имате ли някакви впечатления от агенция за недвижими имоти Калчев, по специално за офиса им във Варна? Харесали сме няколко апартамента от техния сайт и мисля да мина да ги питам на място кога правят огледи и как процедират като цяло, но реших първо тук да чуя вашето мнение.

# 464
Мисля да купим за инвестиция, маломерен тристаен, южен район, по възможност с гараж, към каква цена ще ме ориентирате? Де не е първи и последен етаж.

Общи условия

Активация на акаунт