Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 70 096
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София, Bulgaria
Мисля да купим за инвестиция, маломерен тристаен, южен район, по възможност с гараж, към каква цена ще ме ориентирате? Де не е първи и последен етаж.

Двустайните дават по-добра възвращаемост прекарани през прогнозен наем.

# 466
Мисля да купим за инвестиция, маломерен тристаен, южен район, по възможност с гараж, към каква цена ще ме ориентирате? Де не е първи и последен етаж.
Южните райони са малко широко понятие - може да бъде Иван Вазов, Стрелбище, Мотописта, Гоце Делчев, Бъкстон.... може би и Манастирски ливади /сега не ми се търсят конкретно/. Има разлика в цените, отделно за панелка, ново, старо... Гаражът е добра опция.

Мисля, че маломерно тристайно не отстъпва на двустайно /по отношение на прогнозен наем/. Аз отдавам тристаен /100 кв.м./ и досега наемателите са ми били двойка, девойка и мъж /поотделно/, т.е. има хора за които наличието на една неизползвана по предназначение стая, не ги притеснява. Е, вярно е, че не ходя да проверявам дали няма приходящи, но, това си е в реда на нещата Sunglasses

# 467
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хм, предполагам, че тристайно може да се дава и като двустайно, просто ще се заключи едната стая. Thinking

# 468
  • София, Bulgaria
Покупката на 2 ст. апартамент е струва значително по-малко пари..., а разликата в наемите не толкова голяма, че да оправдае влагането на още 25-30000Евро отгоре за 3 ст. апартамент. За това инвестицията в 2 ст. е по-добра.

# 469
А пък непокупката не струва въобще никакви пари, а разликата в наемите също не е толкова голяма - между 0лв при непокупка и 200-300лв....а не-покупката пък струва много много много по-малко пари! така че не-инвестицията пък е най-оправдана. Joy

# 470
  • На земята, която е всъщност звезда.
Покупката на 2 ст. апартамент е струва значително по-малко пари..., а разликата в наемите не толкова голяма, че да оправдае влагането на още 25-30000Евро отгоре за 3 ст. апартамент. За това инвестицията в 2 ст. е по-добра.

Не съм съгласна, че има голяма разлика в цените. При 2-ст., като най- търсени на пазара, кв. излиза по- скъп спрямо кв.м. на 3-ст.  Имам наблюдения за моята кооперация, между 10 000 и 15 000 евро.  Ако 3-ст. е на първи или последен етаж, а 2-ст. южно изложение и среден етаж дори може да бъде съвсем малка  разликата. Просто трябва да прецени за конкретното жилище.

# 471
А пък непокупката не струва въобще никакви пари, а разликата в наемите също не е толкова голяма - между 0лв при непокупка и 200-300лв....а не-покупката пък струва много много много по-малко пари! така че не-инвестицията пък е най-оправдана. Joy
Определено 200-300лв няма как да бъде наем в южен район.
Не знам дали ще го даваме под наем, или когато идва майка ми за по-дълго време в Сф, да има свой дом. Отделно имаме две деца, след 10ина години баткото може да реши да живее самостоятелно.
Държа да е ново строителство. Устройва ме всеки един от изброените квартали.

# 472
Толкова излиза наема, ако смъкнеш данъка, pазходи за поддpъжка и понякога 2 -3 месеца без наемател.
Ако pешиш да не го деклаpиpаш ще е по-изгодно, но pисково.

# 473
Толкова излиза наема, ако смъкнеш данъка, pазходи за поддpъжка и понякога 2 -3 месеца без наемател.
Ако pешиш да не го деклаpиpаш ще е по-изгодно, но pисково.
Аз декларирам всичко. Колко е наема на двустаен, или тристаен в южен район, и какви толкова огромни разходи ми говорите. Аз имам опит само като наемодател на търговски площи, там не сме имали особени разходи за поддръжка. Едната фирма си е над 5г. т.е. не сме имали пропуски с наем. Дори наемателите искат по-дългосрочни договори.

# 474
Здравейте ,

Някой да е срещал Ваклин Груп като строийтел. Имат 2 сгради в Младост 2 на груб стоеж ?

# 475
  • София
.

# 476
  • и тук и там :)
Здравейте ,

Някой да е срещал Ваклин Груп като строийтел. Имат 2 сгради в Младост 2 на груб стоеж ?

Привет, в Люлин имат две завършени сгради и още една в строеж.
Аз исках да купувам от тях в едната сграда която пуснаха м.април, нооо всичко беше продадено Sad
Гледах техни по-стари сгради в Банишора и една в центъра и като "неспециалист" съм с добри впечатления.

# 477
  • София
Здравейте.
Попадали ли сте на някаква статистика за средни цени на кв. метър по квартали. Опитвам се да се ориентирам, но е трудно, предвид, че наличните оферти не винаги са реални или пък са надценени такива, които си отвисяват  newsm78.
Интересуват ме южните квартали на София. Цена от 800 евро за кв.метър за нещо, което е за ремонт дали е нормална  newsm78 и примерно до 900 за ремонтирано поне частично?

# 478
  • Сф
Не е много актуално, но виж това

http://www.mirela.bg/index.php?p=stats_form

Мисля, че в някой друг сайт на агенция също съм виждала подобна статистика, но не помня.

# 479
О, според мен тези цени са много ниски и никак не са актуални в момента.

Общи условия

Активация на акаунт