Моля помогнете! Силни болки в яйчника преди сикъл.

• 1 677
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,моля помогнете със съвет. Десетина дни преди МЦ  имам силни болки в левия яйчник.волките не са постоянни . Започва да ме боли адски силно болката преминава към кръста и ми се схваща  чак кракът.Взимам ниш па и волката заслабва след което отминава. Получавам нещо като криза. Това се случва десетина днипреди цикъл. Болката не е еднократна а я получавам всекидневно докато доиде цикала. Много често я получавам през нощта. Но е нетърпимо.Многократно съм ходила на гинеколог и не открива причина. Нямам кисти . Другия яйчнщик вобще не ме боли.моля помогнете,как да се справя с болките. Всеки месец  си изпивам по една опаковка Ношпа преди цикъл. Благодаря  ,че ми изчетохте поста и се извинявам,ако съм дублирала стара тема.

# 1
Ако болката продължаваше ден - два бих предположила, че е от овулация. Но цели 10 дни..
Помислих, че е възможно да е ендометриоза, при нея има хронични болки и в таза и в кръста, но самият цикъл също трябва да е болезнен.
Ходила ли си на гинеколог за ултразвук точно в периода на болката?

# 2
Да, ходила съм точно в деня когато съм имала криза. Но нищо не откриват.Цикала също е болезнен.

# 3
И аз понякога по време на овулация изпитвам същата болка, но щом продължава толкова дълго, добре е да се посъветваш с гинеколог.

# 4
И аз съм имала такъв проблем. Лекарката ми обясни, че е от пукането/усукването на фоликулът, може и при теб да е от това. При мен беше силна болка, като апандисит за около 1 мин. После разбрах, че проблема е хормонален. Пих утрогестан по схема и след това не ме е боляло. Помоли да ти пуснат изследвания на прогестерон и естроген.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 11:39 от norik

Общи условия

Активация на акаунт