Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 600
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
ще му мисля като намеря такава за постоянно Grinning Grinning  моля се някак да се разберем с бабките че да им взема директно и на двете таванските помещения (общо 3 на брой) че се падат над две от стаите ми   Praynig Praynig Praynig

# 196
Шарки, аз не проследих много внимателно разговора, но съм определно за маса. А тези кухненските  подвижни маси са несбъднатата мечта на мъжа ми. Всеки път иска да я купи, и аз го спирам. Дано и така си остане, но му разрешавам да си мечтае за нея, не съм някоя лоша съпруга. Laughing

Една позната има пейка, на мен много ми допада. Те са голямо семейство и явно от необходимост са я взели. Аз като ходя у тях си сядам на стола, не на пейката, та не знам колко е удобно и приятно, но в градски апартамент стои много ненатрапчиво.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 17:19 от Цонна

# 197
Арчо, дано успееш
че като зная какви са мнителни възрастните
на моя мъж дядо му от 3 години е с фобия, че някой ще настани в апартамента му цигани ...  Tired /не питайте- некакви филми има в главата/

# 198
  • софия
Арчо, успех и от мен! Дано не са някои проклети бабиери  Laughing
 Едно време си правех планове за купуване на съседните апартаменти, също и на горния над нас. За всичките имам идея как ще станат нещата  Whistling Даже при варианта с този отгоре, щеше да ми се получи с кухнята нещо като едновремешната кухня на Самурайка, когато пишеше преди по-активно в темата и е пускала снимки - под стълбите.  Simple Smile

# 199
сега разбрах какво те притеснява.  А подвижен остров не ти ли върши работа, а масата да си е маса само за хранене. Нещо от типа :
http://www.ikea.com/us/en/catalog/categories/departments/kitchen/10794/

http://www.ikea.com/us/en/search/?query=kitchen+cart
Би било добре, ако си бях избрала други плоскости за кухнята, а аз по навик си искам лак. Ако не бях толкова критична към домакинските способности на свекито, хич нямаше да си самосъздавам тия проблеми.
Joyама аз имах предвид нещо като това, само идея, не точно това Joy може да си измислиш нещо дето ще ти отива на лака.

Мои близки приятели купиха няколко тавански стаи и доста мрежи с покупки зе мъкнаха и докато се навият бабите да продават.

# 200
Нямам идея, как точно отговорих в другата тема на Шарки, вместо в тази,  hahaha ама дам поне линк, да го видиш, че май не пишеш в кухненската тема Simple SmileSimple SmileSimple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=839376.msg30670486#msg30670486

# 201
  • Варна
А така, говорете ми за пейките, имам нужда, все си мисля, че съм като кон с капаци, относно тях , и като наредя картинката ще съжалявам за категоричния си избор .

Основните ми притеснения са,че пейките сякаш си ходят повече на къща, а аз моята ще я изтупам баш по средата на стаята (така си мисля), после ...хубаво гледам пейките в нета,но по магазините са все градински пейки, остава да питам последният работил вкъщи дърводелец, дали е във възможностите му и пейка да направи ...

А пейка пред библиотека?  newsm78 Не фронтално де , на едната стена библиотека, и в същото помещение пейка, с трапезарна маса и столове? Малко ми е ...понеже пред библиотеките са все или дивани, или лежанки, табуретки ...
Скрит текст:

# 202
  • На брега
ще му мисля като намеря такава за постоянно Grinning Grinning  моля се някак да се разберем с бабките че да им взема директно и на двете таванските помещения (общо 3 на брой) че се падат над две от стаите ми   Praynig Praynig Praynig
Хайде, хайде... някоя по-пъргава ще се качва без проблем! tooth

Има едни издърпващи се, разгъваеми тавански стълби. Титина да вземе отношение, че при тях са по-популярни... Една приятелка имаше такава дървена стълба в градината заради денивелиран двор. Горният двор беше около 1,50-2 метра над горния. Като се издърпа и разгъне стълбата, идваше напред с удобен за качване ъгъл. Не заемаше място - почти отдолу им беше градинската маса. Стъпалата бяха дъски с нормален размер за стъпка.

Г-ца Димитрова, модела на пейката (с възглавничка беше) с облегалка в китайски стил, който показа нагоре много ми допадна! Свекър ми си прави парапет на верандата в този стил. Не е сложно имайки предвид, че той е самоук и това му е хоби. Професионален дърводелец няма да се затрудни.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 19:44 от NovaTema

# 203
Аз си мечтая за шведска стена или другото е пилон. Peace Laughing
Това са си спортни уреди.

# 204
У дома сме с такъв бар и сме хапвали един два пъти на него. Адски неудобно е за млади хора, а за възрастни...

# 205
Има едни издърпващи се, разгъваеми тавански стълби. Титина да вземе отношение, че при тях са по-популярни... Една приятелка имаше такава дървена стълба в градината заради денивелиран двор. Горният двор беше около 1,50-2 метра над горния. Като се издърпа и разгъне стълбата, идваше напред с удобен за качване ъгъл. Не заемаше място - почти отдолу им беше градинската маса. Стъпалата бяха дъски с нормален размер за стъпка.
Ние имаме две такива в къщи, но не съм убедена, че ще са много удобни за гардеробно. Предполага се влизане поне веднъж дневно. so wath? нямахте ли вие проблем с вашата стълба.

# 206
 Ами тези стълби вършат работа, ако не е за постоянна, ежедневна употреба. Нашата е към тавана, отвяряма я от време на време, имахме проблеми с механизнма, който е всъщност едни пружини, сменигме ги но сега пък е много стегнато и трудно за отваряне. Подходящи са за таван, склад. И е леко неудобно като трябва да качваш и сваляш багаж.

# 207
Тези сгъваемите стулби по американски тертип не са ми по вкуса ..
Нямам проблеми да им нося торбите на бабките стига да се съгласят Simple Smile хем ще поддържам и форма по стълбите . Да не слагам тигана преди да съм гепил рибите , но имам едно такова усещане че ще намажа Simple Smile Simple Smile

# 208
Archo, успех! Ако вземеш 3 тавана не можеш ли направо да си направиш още една спалня или кабинет?

Sharky*, според мен сложи нормална маса. Ако хората ще са на количка или силно болни - дали ще тръгнат да готвят и въртят тенджери? Демек трябва ли им много плот за работа в кухнята, че чак и остров? Моята баба /80г./ хем си е на крак, хем от доста време не готви. 

# 209
Акулке, а какво ще кажеш за остров/полуостров, който има кът за хранене от другата страна на нормална трапезарна височина? Подобно нещо или такова. Или просто да има плот на "гърба" на височина 74 см който да служи за хранене.
http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2011/12/kitchen-island-23.jpg

Относно наемателско-наемодателските проблеми - мислили ли сте за краткосрочни наеми на принципа на хотелските апартаменти? Верно че е врътня, но може да си ползваш имота във всеки един момент в който ти се наложи. Споделям само, защото и аз сега с това се занимавам - спрятам дом за стари хора, които още не живеят тук (а и не се знае кога и дали, дето викаш плановете и живота са две различни неща)

shhhhh оооо, ти помниш моята кухня  Hug Тя си ми е сегашна, не е едновремешна. Ще взема да я фотна, че съм по темата и на Акулка с кът за хранене и бар столове, и с пейка, и със стълби...само да обещаете да не ми връзвате кусур - нали знаете, три деца а само две ръце...

Общи условия

Активация на акаунт