След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 409
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, здравейте! И аз съм от априлските мами, но много рядко пишех, повече четях. Термина ми беше на 24/04, родих на 10/04 момченце, 4,020кг, 53 см. Чета ви и много неща сверявам, това с цвиленето не го бях чувала и се ошашавих, че бебо цвили така. От една седмица, че и повече има някакви марсолки се чуват но като че ли са в гърлото, в носа няма нищо. Бях на лекар, каза ми да го тупам по гръбчето като когато го оригвам, за да падат марсолите и да ги гълта. В понеделник взех час за личната лекарка но тя е толкова небрежна, че сигурно ще ми каже, че нищо му няма. Ако можете да ме посъветвате как да ги третирам тези марсоли, след като ме ги виждам, вечер като суче се чуват много ясно, през деня не толкова. Ще съм ви благодарна ако можете да ме посъветвате.   bouquet

# 691
Никола така ми прави като коте зърното като намалее млякото, а като спре пуска и се нерви.
Аз из носа му за.момента не съм бъркала, само вчера с детска клечка за уши че ми се видя 1коричка

# 692
Моят юнак е със сополки още от родилното 😕. Там ми обясняваха, че просто има чувствителна лигавица. Като се прибрахме, станаха жълто-зелени, чак аз се изплаших, но за ден - два- минаха. Оттогава сме със секрети бели и воднисти и не минават. Сутрин започва да се дави и едва диша. Док казва само физиологичен р-р и това е. А като яде няма нищо в нослето. 😕

# 693
  • София
Милена честита радост! За сополките вземи си физиологичен разтвор и аспиратор а за бебета, капеш в двете ноздри и после смучеш с аспиратора.

# 694
Рози и Теди се изтяга много и извърта главичка да се оглежда насам натам.
Аз да питам тези декларации по чл. 50 и 51 от счетоводството ли ще ми ги дадат като занеса болничния лист и след като изтече болничния от педи какви документи се попълват за майчинство?

# 695
  • София
Рози и Теди се изтяга много и извърта главичка да се оглежда насам натам.
Аз да питам тези декларации по чл. 50 и 51 от счетоводството ли ще ми ги дадат като занеса болничния лист и след като изтече болничния от педи какви документи се попълват за майчинство?

Да от там ще ги получиш. Мисля че едната декларация сега се предава, а другата вече след като изтече болничния от педито

# 696
  • София
Мда, явно има я скок в растежа, я промяна в млякото ми, сукането е особено от два дни. Или се наяжда бързо, или седи по 20мин на гърда и дърпа... Дръпне назад и се забие после почти до ребрата ми. Хха

А днес сутринта имах леки болежки тип "ще ми идва". Хм, не е ли рано? Другия петък съм на прелед пак.

Днес имах прогрес с аспиратора! Изскочиха ми очите да смуча, ама такива сополи извадих... По-често ще го правя, снощи пак хрипа и повърна:(

# 697
Мамчета, най-накрая ми остана малко врме да се похваля и тук, че родих на 26.04 нашето прекрасно момче Самуил 52 см 3530 след естествено раждане без упойка Simple Smile много съм щастлива, сякаш цял живот си е бил с мен!!
Сега се връщам назад да ви чета, че доста съм изпуснала Simple Smile

# 698
  • в ябълковата градина
Здравейте, искам да ви питам, някой друг има ли същия проблем. Нощем се изпотявам жестоко. През половин час сменям тениската, която мога да изстискам. Раждането беше преди две седмици и кърмя нощем. Чудя се дали е възможно да е от епидуралната упойка. Иначе съм добре физически.

# 699
Грушенка, аз имам същия проблем, само вечер, но сменям по няколко тениски, появи ми се една седмица след раждането. Четох, че се появява при бременност и кърмене, после отшумява, дано, че по няколко пъти влизам в банята през нощта. Момичета и ние си имаме секрет още от болницата и капя физиологичен р-р, и смуча с помпата. Да ви питам нещо, вече минаха 20 дена от раждането, дали мога да слагам ластичен колан за корема?

# 700

Да от там ще ги получиш. Мисля че едната декларация сега се предава, а другата вече след като изтече болничния от педито

Декларацията е само една /по чл. 50 и 51/ и от счетоводството ви ще ти дадат да я попълниш като си занесеш последния болничен от педито. Другата декларация е за втората година /по чл. 53 и 54/ и се попълва в края на първата година на детето.  Peace

# 701
  • София
Васе аз две попълвах, е знам, едната беше една страница в която пишеше че има едно дете о че съм длъжна да ги уведомя ако има промяна, а другата беше за отпуск.

За потенето да, и аз още ставам вир вода, ще се регулира.

Ро3и браво дърпай, виж че излиза.и аз имах такива болки, малко ми зацапа и спря. Контрахира си все още матката.

Мимас аз носих от раждането колан, вече спрях.

# 702
  • Бургас
Аз никакви декларации не съм попълвала прединят път. Нито тази,в началото,нито за втората година. Счетоводителката си ги попълни и ме разписа. Не съм имала проблеми. И сега пак е така -занесох им само копие от акта за раждане и от там те си действат. Това,че не ме занимават с глупости почти ме кара да им простя,че ми носят болничния в последният възможен момент.  Laughing

# 703
Мерси, Маце за отговора Simple Smile Май съм закъсняла, но ще пробвам да прибера корема.

# 704
Аз колана го слагам вече,но ако го нося по-дълго от  5 часа накъде,започва да ме боли корема.Та сега съм решила да го слагам по-рядко за по 2 часа.
Тези сополки нещо взеха да ме притесняват.От 2 дни вечер издърпвам по едно зеленикаво и не знам дали е проблем.През другото време са си прозрачни или белички,но все пак дали е повод за притеснение?????????

Общи условия

Активация на акаунт