След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 419
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • Под кленовите дървета
Не я будя. През деня суче на 2-3 часа, привечер даже на час и половина. Нощем спи 5-6 часа и после се буди за една бърза нощна закуска. После пак след 3-4 часа. Забелязах че и нощем по-рядко пишка, ама така стабилно,че даже някои нощи и пампи не сменям. Последен пампи сменям към 12 и после към 6-7 часа сутринта. И тогава почва едно пишкане и дрискане...не е истина. От 7 до 12 имаме поне 4 пълни пампита с пиш и аки.

# 721
  • София
Alvinda - аз само си мечтая вече за тия паузи. Защо се залъгах, че щом две вечери ги правим сече ще е така...?Sad
Най-голямата пауза е след банята, към 4 часа и после на 2.5-3 се почва примрънкването.

И при нас, като при Жасмин, привечер яденето зачестява. Тя и Вики до едно време само пишкаше, ама снощи два пъти я е мил мъжо:(

# 722
  • София
Ехаа как завиждам за тези дълги паузи. Калоян се буди на 3-4 часа... И аз ще спря да му сменям памперса през ноща вече. Снощи беше почти сух, чак ей сега го напълни. И направо смърди от км.  Joy започна да ака сутрин и вечер само ама е по концентрирано и не се стои до него  Embarassed

# 723
  • София
Ами то и при нас не е точно като режим, но през последната седмица като сякаш започна по-дълги паузи да прави. А иначе до миналата седмица бяхме на 2-2.5 часа и привечер през час. Сега вечер го мъчат колики, но белия шум за момента много му помага. Пускам му от телфона звук сешоар и той се кротва. Пробвах и повиването на д-р Карп - има ефект, ама не успявам винаги да го направя както трябва.
Даа и сутрин и Миташки влиза в серия по пълнене на пампи Simple Smile Тази сутрин редува пиш и аки на повивалника, хихи ама този път ММ го отнесе.

# 724
  • Враца
Ивайла две нощи, но не поредни прави паузи от по 7 часа, в които и аз не се будих и сме си спали. Има и други, в които съм я будила и не знам колко да е изкарала. През деня обаче е много нервна, нямаме по дълъг сън от 2 часа.

# 725
Здравейте и от нас- минавам да се похваля Simple Smile Дъщеря ни Ира се роди на 03.05.2015г. - 3870гр, 51 см. От 2 дни сме си вкъщи, изписаха ни само -70 гр. Кърмим се активно, АМ не сме давали изобщо Simple Smile В бременната тема не съм писала често, надявам се сега в Родени да се включвам по-често Simple Smile

Поздрави и хубав ден от нас! Simple Smile

# 726
Има разлика между памперсите определено. Аз бях взела от Лилито малък пакет 2-ка и определено бяха доста по големи от на памперс. Също така и бебчетата са с различно телосложение. Роня не се роди малка, но определено е с по тънки крачет от колкото бяха на батко и  Simple Smile Няколко човека вече ми похвалиха лидълските памперси, но почват от 3-ка.
Рони много се радвам, че вече сте добре

# 727
  • София
Честито майско бебче water life!

Абе аз се замислих  6-7 часа са много време пауза за толкова малки бебчета. И педиатърката и в книгите пише че до 3 месеца храненето им е през три часа. Rolling Eyes

# 728
  • София
2 - ката на памперс е от 3 до 6 кг, би трябвало докато станем 5.5 кг да си се ползват безпроблемно.

Нашият прави средно 2 паузи по 4.5 - 5 часа през нощта още от самото начало, понякога и повече. През дена не по-малко от 3 часа. Не се притеснявам, пълни си памперса и наддава идеално.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 17:33 от Елица

# 729
Привет и от нас, вчера бяхме на консултация и доста добре сме наддали за 11 дни (от изписването) 340 грама и 2см. Доктора каза вечер да не я будя, тя ако огладнее само тогава. Иначе започнах да й давам капки за колики, доктора каза че мога да й давам с лъжичка (защото сме изцяло на кърма),  и вчера търсих лъжичка за новородени, но май не съществува такова нещо, поне из кварталните бебешки магазини нямаха - някоя мама дали ползва лъжичка - мен ме притеснява че е много малка.

# 730
  • София
Jasmin, като отвори дума за сутрешното пишкане и дрискане мисля че тази сутрин държим първенство Simple Smile За 3 часа имаме три напикани чаршафчета от повивалника, 2 мокри бодита и едно акане на повивалника между две от пишканията. Миташки направо омаза положението Simple Smile

# 731
  • София
Леле, биете и нашия рекорд от вчера:)

За коликите - повечето пускат на капки и аз ги слагам направо в устата. Увивам малката в одеало тип "усмирителна риза" и стискам устичката като на пиленце.

В тоя ред на мисли - вчера псувам по тъпото шише на био гаята, че не пуска. Майка ми го отваря, уж да го прочисти - ми то никой няма, две капки още. Свърши за няма и три седмици.  #2gunfire

# 732
  • Бургас
Привет и от нас, вчера бяхме на консултация и доста добре сме наддали за 11 дни (от изписването) 340 грама и 2см. Доктора каза вечер да не я будя, тя ако огладнее само тогава. Иначе започнах да й давам капки за колики, доктора каза че мога да й давам с лъжичка (защото сме изцяло на кърма),  и вчера търсих лъжичка за новородени, но май не съществува такова нещо, поне из кварталните бебешки магазини нямаха - някоя мама дали ползва лъжичка - мен ме притеснява че е много малка.

Няма лъжички за новородени. За какво са им? Капваш малко на някоя кафяна или чаена лъжичка и така и даваш,но не да я лапа ами само с върха на лъжичката и капките да се стичат. Дано ме разбра.

# 733
То на 3ка и 4 к най дълго се карало.
Бе да ви кажа най-дълго се кара на 5-ца.  hahaha Joy От няколко дни отучвам баткото от памперс и простоооо ... лудницата е пълна - цялата ми къща е опикана и оповръщана.  Whistling Ние като почнахме с 3-ката лепките му се припокриваха. Еми вече има един пръст разстояние между тях, започнахме втори пакет.  ooooh!
Рони, браво, дано вече нямате поводи за притеснение!  Hug
Алвинда, аз вече не будя, ама и Антошка утре става на 2 месеца. Освен това кърмата ми се регулира - даже вече си ходя без сутиен и подплънки. Като го нахраня вечер към 9-9,30 заспива към 10 и се буди към 2-3, после към 6. Peace
Ели, не е ли двойката от 3 до 6 кг.?! Щото тройката е от 4 до 9 по принцип ... newsm78

# 734
Като ви чета за кърменето искам да ви питам - и ние правим горе долу такива паузи, но все пак ние сме на 6 дни - това нормално ли е??? Гледам през 3-4 часа да я бъдя да суче малката, но ако си спи нищо не помага. Единствено мога да я поразбудя ако сменям памперс. Да я будя ли по-често? Нощем прави пауза от 5-6 часа примерно.... Тези дни ще я измеря да видя дали качва грамчета- гола или по памперс да я меря?
Знам, че при вас вече мина този период и сте вече на по 1 месец, но се надявам да ми отговорите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт