Частни училища - информативна тема 6

• 69 714
  • 808
  •   1
Отговори
# 630
  • София
bib.bib, информацията, която си дала за 7-ми клас, не е вярна. Има НВО:

по обществени науки,
по природни науки,
по чужд език,
по БЕЛ и
по математика

# 631
Точно така, точно щях да го добавя. Но оценките от тях практически нямат значение за прием, балообразуващи са само БЕЛ и МАТ.

# 632
  • София
Абсолютно е така, Bliss.
Преобразуването на точки в оценки се прави след като са проверени работите на децата и се играе със скалата за да няма много двойки, респ. шестици.

# 633
  • София
bib.bib, информацията, която си дала за 7-ми клас, не е вярна. Има НВО:

по обществени науки,
по природни науки,
по чужд език,
по БЕЛ и
по математика
Да, права си. Има още три ВО. Дори не помня, че ги е имало  Embarassed

Допълненото от Мецан също е валидно - в огромната част от училищата БЕЛ и МАТ от НВО и годишна оценка са единствените балообразуващи.

Аз спирам до тук, както писах, целта ми беше да дам рамката, повече подробности всеки научава към 6-7-ми клас.

# 634
  • София
Здравейте, Дъщеря ми завършва първи клас на държавно училище в София. Избрахме грижовна и изискваща учителка, училището е  с добра материална база. Въпреки това ще се наложи да я преместя, основно заради агресията между децата и липсата на добра занималня.
За съжаление, времето ни е изключително малко. Насочила съм се към частно училище, кандидатствахме за трите свободни места в Питаго след 1 клас, но не сме приети, засъжаление.
Мога ли любезно да помоля за Вашия съвет: изискванията ми са - дисциплина, отлична подготовка по математика и поне един език, липса на агресия между децата , среда на "средна ръка" родители с възможности за частно училище / по тази причина лично аз не искам детето ми да учи в ЕСПА например, давам само пример, нищо против самото училище/

От  бързият преглед на класацията  на ватурите след 4 клас ми напрвиха впечатление Дорис Тенеди, Веда, Увекинд. Какви са Вашите впечатления по тези три критерия за тези , а и за други училища? Благодаря!

# 635
Разгледай и Св. Климент Охридски (но там е с английски) и Джани Родари.
Детето немски ли е учило досега?  Няма голям избор с немски.

# 636
  • София
Здравей, благодаря за отговора.  Учила е и двата езика, немски- от една година. Какви са позитивите на Климент Охридски и Джани Родари? Някои с личен опит от Веда?

# 637
  • София
Здравей, Енита.
Мога да ти дам отзив за Джани Родари.
По всички написани от теб изисквания това училище отговаря.
Там се набляга на работата на класа като един екип и агресия между децата не се допуска в никаква форма. Грижата за всяко едно дете, вниманието и индивидуалния подход е на ниво.
Твоето дете ако го запишеш там, ще бъде в един клас със сина ми, който също сега завършва 1-ви клас. Мога да ти кажа, че класната е ангел.
По математика са по системата Jump Math, като първия срок минаха всичко по тези учебници, а през втория срок наваксаха всичко и от учебниците на "Просвета". Момиченце от нашия клас е спечелило първо място от едно от състезанията по математика, (за съжаление не знам точно кое е било състезание, защото моето дете беше болно по това време).
За езиците - учат се два. Английският е за всички, вторият език се избира от родителя.
За немския специално не мога да дам отзив, но трябва да кажа, че учителката по немски е рускиния; говори на български, но с акцент.
За записването - изпуснали сте срока, но и ние го бяхме изпуснали миналата година, когато отидохме там. Имаше свободни бройки в класа (общо са 12 деца).
В момента тази бройка не е изпълнена в нашия клас, така че шансът ви не е никак малък да ви приемат. Най-добре е да отидете на място, да проверите и да разгледате, за да прецените дали това е вашето училище.
Ако имаш въпроси - насреща съм  Peace

# 638
Здравейте, Дъщеря ми завършва първи клас на държавно училище в София. Избрахме грижовна и изискваща учителка, училището е  с добра материална база. Въпреки това ще се наложи да я преместя, основно заради агресията между децата и липсата на добра занималня.
За съжаление, времето ни е изключително малко. Насочила съм се към частно училище, кандидатствахме за трите свободни места в Питагор след 1 клас, но не сме приети, засъжаление.
Имам познати с по две деца в "Укивенд", много са доволни, стига да ви е удобно като локация.
За "Питагор" мога да кажа само, че това, че е частно не значи, че няма агресвни деца, особено като един от критериите, по които подбират е детето да е по-отворено и кумуникативно. Казвам го и от макар и малък личен опит, тъй като миналата година моето дете беше в лятното им училище и спрямо нея други деца - момичета са употребили груби думи и обидно поведение, без основание и каквато и да е провокация от нейна страна. Беше плакала, но госпожата не разбрала защо. Май са били по-големи, а не първи клас - може би втори или трети, но е факт, че оттогава не иска да чуе въобще за това училище и въпреки, че имах идея да се пробва за изпитите, тя категорично отказа. Така че не е гаранция частното училище, че няма да има такива прояви. Тази година имах голямо желание да се възползвам пак от лятното училище поне една-две седмици предвид голямата ваканция, още повече, че ми е супер близо, но детето категорично не иска, явно още й е останал неприятен спомен.

# 639
  • В офиса
Енита, сложен избор. Моите фаворити са Образователни технологии и Азбуки. Говорете на място с директори, учители, вземете и детето, то само да прецени и изберете. Не мисля, че някъде може да има застраховка срещу агресия. За съжаление. А за отлична подготовка по математика, пак зависи от критериите - състезателна, или нормална? От спряганите само за Климент Охридски се знае, че има традиции в състезателната математика.

И като написах "състезателна математика", направо ме сърби клавиатурата да продължа един стар разговор, ама да не наскачате пак. Този уикенд се състоя едно традиционно силно състезание. Съпоставка на резултатите на ЧУ има тук http://danybon.com/obrazovanie/xx-math-akad-kiril-popov/ Самите резултати, който иска, също може да си ги намери и анализира. Също така излезе и рейтинга на Академия 21век http://www.academy21century.com/competitions-2015/math-stars/uchastie.php Отново може да се види от кое ЧУ колко деца има и на какви позиции. Изненада - Петър Берон изобщо не фигурира. Изненада втора - Света София почти държи паритет на ПЧМГ/Питагор  newsm78

# 640
Джани Родари звучи чудесно, но на нас са ни далеч като локация, и просто няма как да губя по 3 часа на ден за път/ отиване и връщане.
За "Образователни технологии", съм в очакване/ от новата учебна година/ за повече инфо в темата, имам предвид от родители с учащи деца там.

Тинкърбел, ще питам в математическата тема, но може ли и тук в кратце, относно този рейтинг на Академия 21? Как се определя, какво, защо?
Гледам започва от 2 клас. Мисля, че от догодина, определено ПБ ще имат доста деца в класацията / познавам няколко много силни първолака, догодина ще са втори клас Wink ще видим тогава как ще е класацията Wink

# 641
... Изненада - Петър Берон изобщо не фигурира. Изненада втора - Света София почти държи паритет на ПЧМГ/Питагор  newsm78

За мен пък е изненада слабото представяне на децата от Света София на езиковото кенгуру:
http://www.mladabg.org/lists.php?ListTypeID=17&ID=76
След всички приказки в темата за сертификати и нива C1 в седми клас не мога да си обясня на какво се дължи.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 09:09 от Sophia*

# 642
  • Sofia
Джани Родари звучи чудесно, но на нас са ни далеч като локация, и просто няма как да губя по 3 часа на ден за път/ отиване и връщане.
За "Образователни технологии", съм в очакване/ от новата учебна година/ за повече инфо в темата, имам предвид от родители с учащи деца там.

Джани Родари и ОТ не се ли намират едно до друго ? Или нещо бъркам?

# 643

Джани Родари и ОТ не се ли намират едно до друго ? Или нещо бъркам?

Да,едно до друго са. Направи ми впечатление, че Джани Родари са само на един етаж,където им е ясла,градина и училище.

# 644
За мен пък е изненада слабото представяне на децата от Света София на езиковото кенгуру:
http://www.mladabg.org/lists.php?ListTypeID=17&ID=76
След всички приказки в темата за сертификати и нива C1 в седми клас не мога да си обясня на какво се дължи.

За всеки запознат с формата на лингвистично кенгуру е обяснимо - то не тества чисто езиковите познания, а също познанията върху географията, бита, традициите на Обединеното кралство и англоезичната литература. Тази година не съм гледала подробно въпросите, но в 6 клас дъщеря ми трябваше да отговаря на въпроси кой е написал "Песен за огън и лед", къде се намират някакви шотландски блата, какви шапки носи стражата пред не помня кой дворец и какви сладкиши и цветя са традиционни за някакъв техен празник.

Това е все едно на чужденци, учещи български дистанционно, без да са идвали в България, да им направиш състезание, в което са включени въпроси: в коя част на България е язовир Батак, каква е униформата на стражата пред Президентството, каква е традиционната храна за Гергьовден и кой е написал "Под игото". Едва ли само познанията им по български език ще са достатъчни, за да отговорят на тези въпроси.

Поне сред съучениците на дъщеря ми, ЛК не е особено популярно състезание, доколото виждам, явили са се само 3 деца от класа й.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 14:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт