Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 297
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,благодаря ви ,че ви има,че сте така съпричастни с мен.В сряда свалихс конците,като че ли нещата вървят добре-коремът не е така подут,ставането и движението са по лесни.Малкият изпратихме на село при  баба,за да играе на воля,пък и да почивам аз,липсва ми.
Аз съм се заела да чета внимателно темата от самото й начало.Колко  много и колко млади момичета сс минали през този ад.
МОМИЧЕТА,ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА СИЛАТА ВИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДИАГНОЗАТА,ДА СЕ БОРИТЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА ЖИВОТА И ЩАСТИЕТО СИ!
Опитвам се и аз да бъда силна като вас.
На 14.08 ще съм на контролен и тогава ще си взема епикризата и хистологиятаДоколкото разбирам,в зависимост от  хистологията ще се прецени дали ще има лъче или не.
А в какъв ред трябва да движа нещата след прегледа,доколкото от прочетеното разбрах
-да се регистрирам в онкото
-да се обърна към моя личен лекар за болнични
-да отида в ТЕЛК???
-да продължа да се  преглеждам при лекаря,който ме оперира

# 241
Момичета,благодаря ви ,че ви има,че сте така съпричастни с мен.В сряда свалихс конците,като че ли нещата вървят добре-коремът не е така подут,ставането и движението са по лесни.Малкият изпратихме на село при  баба,за да играе на воля,пък и да почивам аз,липсва ми.
Аз съм се заела да чета внимателно темата от самото й начало.Колко  много и колко млади момичета сс минали през този ад.
МОМИЧЕТА,ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА СИЛАТА ВИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДИАГНОЗАТА,ДА СЕ БОРИТЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА ЖИВОТА И ЩАСТИЕТО СИ!
Опитвам се и аз да бъда силна като вас.
На 14.08 ще съм на контролен и тогава ще си взема епикризата и хистологиятаДоколкото разбирам,в зависимост от  хистологията ще се прецени дали ще има лъче или не.
А в какъв ред трябва да движа нещата след прегледа,доколкото от прочетеното разбрах
-да се регистрирам в онкото
-да се обърна към моя личен лекар за болнични
-да отида в ТЕЛК???
-да продължа да се  преглеждам при лекаря,който ме оперира
След контролният преглед на първия месец от операцията докторът ме посъветва да се диспансеризирам към онкоцентъра ,който е в моя край.Диспансеризирах се и от там ми дават болнични докато станат 180 дена, а след това те ще ми подготвят документ за ТЕЛК.А след това сигурно и аз ще имам въпроси и ще търся съдействието на другите дами минали по тоя път.А междувременно се следя и при лекаря, който ме оперира.

# 242
благодаря ,поля,от колко време е операцията ти,при теб ,а в онкото през колко време се ходи на преглед

# 243
Ванвал, оперираха ме на 5.03. в Плевен, лапароскопски. С диагноза миома на матката и карцином ин ситу на шийката, които бяха отстранени. Оставиха ми яйчниците.Първият болничен беше от болницата.След като изтече отидох в мед. център в нашия град и ЛКК ми издаде нов болничен за още 30 дни.Тъкмо го взех и ходих на контролен в Плевен, където ме посъветваха да се диспансеризирам. На 27.04. отидох в онкоцентъра и там ми пуснаха изследване, направиха ми папка ,където приложих копие на епикризите до момента, издадените болнични,обясниха ми, че имам право на 180 дни и че те ще ги издават без проблем,а другия диспансерен преглед е на 31.08.Нямам представа през какъв период ги назначават тези прегледи.

# 244
благодаря ти,поля,отново
ами аз да стискам зъби,да се възстановявам от операцията,пък всяко нещо с времето си,нали така,
-да се радвам на"газчетата"-леле,докъде я докарахме,колко малко му трябва на човек да е щастлив
-да се радвам ,че мъж ми пере ,готви,чисти,пазарува,пък аз да си правя разходката от леглото до тоалетната
-да чакам вечерната разходка около блока-като кученце-че през деня е много топло
абе,живот си живея

# 245
Не се притеснявайте мили момичета, след регистрацията в онкодиспансера прегледите са на всеки три месеца първата година , а после на всеки шест.След първите 180 дни имате право да се върнете на работа да няколко дни и след това да ви продължат болничните. После по преценка на лекаря Ви предлагат за ТЕЛК

# 246
  • Вила Великула
Кики, купих "оупън форцепс" и операцията вече мина успешно. Защо мислиш, че е излишно. С него се залепват вътрешните органи и няма нужда от конци.
Ванвал, бързо възстановяване. Моите конци ги махнаха вчера сутринта и от тогава съм в къщи. Възстановявам се невероятно бързо. Определено тази операция е много по-лека за мен от тази на гърдата. А и най-важното, че диагнозата е ок-доброкачествено новообразование.

# 247
Рipilota,радвам се за теб,да остава операцоята само лош спомен зад гърба ни,бързо и безпроблемно възстановяване и на теб

# 248
 Днес бях на диспансерен преглед . Споделих на лекаря, че от време на време се появяват болки, които после изчезват, а той нормално било.Казвам му, че от две-три седмици забелязвам, че имам леко бяло течение и след преглед каза, че съм имала " хипергранулации" , които са се появили от някое конче и ще ги обработи с Ваготил, като ме предупреди, че се е получило леко кървене, а аз се панирах, питам опасно ли е, ще спре ли това кървене. Той ме успокоява, че ставало въпрос за няколко капки кръв по ръкавицата от прегледа.Но вече няколко часа минаха , а продължава.Леко е, но ме е страх, някой имал ли е нещо такова?

# 249
момичета,колкото наближава времето за преглед-съотв епикриза и хистология от хистеректомия все повече се ужасявам,може ли да ми помогнете в разчитането на хистологията от конизацията,а именно
ЦЕРВИКАЛЕН КАНАЛ-2ФРАГМЕНТА ОТ ЦЕРВИК ЛИГАВИЦА С ДЕСКВАМАЦИЯ НА ЕПИТЕЛА И ФРАГМЕНТИ ОТ НЕВРОГОВЯВАЩ ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМ
КОНУС ИЗСЛЕДВАНИ 11СЕГМЕНТА-В 8 ОТ ТЯХ КАРЦИНОМ ИН СИТУ С ИНТРАЖЛЕЗНОРАЗПРОСТРАНЕНИЕ
И ИЗРАЗЕНА ЛИМФОЦИТНА СТРОМНА РЕАКЦИЯ  С ФОРМИРАНЕ НА ЛИМФНИ ФОЛИКУЛИ С ГЕРМИНАТИВНИ ЦЕНТРОВЕ
В ЕДИН СЕГМЕНТ НАЛИЧИЕ НА КАРЦИНОМ ИН СИТУ С МИКРОИНВАЗИЯ  ДО 2ММ
РЕЗЕКЦИОННА ЛИНИЯ НА КОНУС ЕНДОЦЕРВИКС-ОБШИРНО АНГАЖИРАНА ОТ КАРЦИНОМ ИН СИТУ С ИНТРАЖЛЕЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
РЕЗЕКЦИОННА ЛИНИЯ НА КОНУС ПОРЦИО-СВОБОДНА ОТ ТУМОРНА ИНФИЛТРАЦИЯ
благодаря предварително

# 250
Ванвал, означава това, което вече добре знаеш! А именно:
-Направена ти е конизация, от която се вижда, че е необходима хистеректомия. Рязали са "до здраво", както се казва.
-След това са взели материал от изрязаните вече части за нова биопсия.
Имай предвид, че материалът не се наблюдава само от 1 хистопатолог, а от 3-ма, които независимо един от друг дават своето заключение и се изготвя общо мнение.
-В зависимост от хистологията след хистеректомията и заключението на консилиума, ще ти се изготви плана за лечение.
Така че не се шашкай предварително, бъди здрава и спокойна!

# 251
Благодаря nina.g.nin.
така ми се иска да следва само наблюдение,без лъчетерапия.Опитвам се да съм спокойна,но за жалост - колкото повече приближава деня,по- трудно ми се отдава

# 252
момичета,минах прегледа
диагнозата:злокачествено заболяване на шийката на матката.ендоцервикс,ст 1а1
заключение от онкокомитете-за наблюдение в болница токуда-
от хистологията-маточна шийка-плоскоклетъчен карцином ин ситу .наличие на един фокус с микроинвазия 1,2мм
лекарят каза ,че няма нужда от лъчетерапия,след 6мес на преглед при него.
НО не е лошо да се обърна за диспансеризация към онкодиспансер.
и сега помагайте със съвети-
1къде да се регистрирам-дали в онкото в младост или в болница сердика
2 продължение на болничен от личен лекар или от онкото ще ми дадат
Мисля,че трябва да се радвам ,нали-от най-лошото това  е по-малкото лошо.

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 15:37 от ванвал

# 253
момичета,минах прегледа
диагнозата:злокачествено заболяване на шийката на матката.ендоцервикс,ст 1а1
заключение от онкокомитете-за наблюдение в лолница токуда
от хистологията-маточна шийка-плоскоклетъчен карцином ин ситу .наличие на един фокус с микроинвазия 1,2мм
лекарят каза ,че няма нуждаот лъчетерапия,след 6мес на преглед при него.
НО не е лошо да се обърна за диспансеризация към онкодиспансер.
и сега помагайте със съвети-
1къде да се регистрирам-дали в онкото в младост или в болница сердика
2 продължение на болничен от личен лекар или от онкото ще ми дадат
Мисля,че трябва да се радвам ,нали-от лошото е по-малкото лошо.

Ванвал, при мен е същото : карцином ин ситу на шийката,огнищно ЦИН 1 стена.Със същата препоръка за диспансеризация в онкоцентър.След като ме диспансеризираха започнаха да ми дават болнични от там.Всеки път по 30 дена докато станат 180 дни.И при мен беше без лъчетерапия, а наблюдение през 6 месеца.Не мога да препоръчам къде да се диспансеризираш, тъй като съм от провинцията.

# 254
  • София
Аз се записах преди 2 г. в Онкото в Младост и първата година ме преглеждаха на 3 мес.сега 2 та год. на 6 мес.

Общи условия

Активация на акаунт