Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 305
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
щастлива нова година момичета надявам се да сте добре всички  bouquet

# 391
Здравейте момичета..следя ви темата тъй като и на мен ми се наложи да се запозная с тази диагноза РМШ. От утре ми започва лъчелечението.Хистологичният резултат след хистеректомия без аднексите е Т1б2NoMo ..чисти лимфи..без разсейки,а видът - слузопродуциращ аденокарцином.Моля ако някой е имал същия вид да ми даде каквото и да било информация..интересуваме всичко..Благодаря предварително

# 392
  • Sofia
кажете, моля, къде в София има робот като в Плевен?

# 393
  • на път

е точно такъв май няма ... оперират лапароскопски почти навсякъде, но са май-добри май във ВМА.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 14:51 от Д_Ива

# 394
Робота Да Винчи е само в Плевен.

# 395
Здравейте,момичета последно съм писала във форума на 18.08.2015,,,,На 02.02.2016 ми беше направена лапароскопия -хистеректомия с премахване на матка,фолопиеви тръби и шийка на матката,Най-вероятно проблема е пост ендометрилна аблация и аденомиоза в матката.Днес ми е 5 ден след операцията и това ,което е чувствам е придърпваща тъпа болка и на моменти когато минават газовете по червата е болезнено.Ходя от втория ден по голяма нужда,,,При вас как е било ето примерно тази нощ се събудих с болезнени газове и се изходих малко(извинете ме),,за всеки случай пих обезболяващи//аз вече имам страх от болката,защото последната година беше станала нечовешка за по 10 дни в месеца около периода.Моля споделете какво чувствате след лапароскопска хистеректомия и дали имате сходни на моите проблеми.Поздрави Кали Embarassed newsm78

# 396
и при мен беше така с болезнени газове , даже и след 5 ден вдигах температура до 18-19 ден но всичко отмина ще се оправиш горе главата мисли позитивно , желая ти бързо възстановяване  bouquet

# 397
Здравейте момичета, аз съм нова тук и имам много голям проблем. Около Нова година получих кръвоизлив, който спря след 2-3 дни. После имах МЦ. След него по никое време - пак кръвоизлив. Най-накрая събрах сили и вчера бях на гинеколог. Той видя една много възпалена шийка и кача, че иска да ми прави абразио и биопсия в болницата. Преди време имах ca in sito от Майчин дом, но след няколко други прегледа последно края на 2010 при Славчев бях II група. От тогава не съм ходила на преглед от страх. И сега този кръвоизлив ме накара. Някоя от вас имала ли е подобни проблеми и какво следва нататък? Страх ме е от най-лошото... Доктора много ми се ядоса, че не съм ходила толкова време на преглед. Трябва да постъпя в болница във вторник, като преди това ми е написал сума ти изследвания да направя. Даде ми и талон 7. Някоя от вас дали е имала подобен случай? Тъй като става въпрос за Онкологията в Дървеница, мен много ме е страх от това място и бих предпочела ако може да не е там. Някой може ли да ми даде съвет? Къде още мога да отида с това направление по НЗОК в София? Много ви благодаря за съдействието, наистина съм се шашардисала много.

# 398
  • София
Привет, момичета!  Simple Smile
  Сузана, с направление можеш във всяка една болница,стига да те вземат, да не чакаш за прием дълго време. Може да е безобидно нещо,някое полипче или нека се види какъв е проблема. Аз бях така с кръвоизливи и ми правиха абразио и продължих нататък. Няма какво да се страхуваш,просто решавай проблема.Всички тук момичета са минали или през онкологията или друга болница, няма значение мястото, избери доктор и действай.Оцеляли сме, защото сме действали! Simple Smile

# 399
Да, MM, права си. За съжаление при мен е най-лошото, сега въпроса е доколко се е развил. Четох малко в твоите постове, говориш за брахитерапия. Тя за какво се прави? Аз докато се чудех и маех, след като споделих със семейството се оказа, че на приятел на баща ми жена му е работела в Онкологията. Оттам последва скоростно изстрелване до частния кабинет на доц. Дянкова. Тя направо се ужаси, общо-взето ми постави диагнозата в движение. Все пак ми взе биопсия - това щеше да бъде първоначалната причина за влизането в болница за абразио, но тъй като става дума за шийката на матката, тя смело го направи в амбулаторни условия. Доста кръв изтече, хич не беше приятно. Но те го тушираха проблема с някакво лепило + кръвоспиращи марлички някакви специални + инжекция. Сега съм с някаква тампонада, казаха ми да я махам утре. Но как мога да държа тази мръсна кръв 24 часа? Някой имал ли е подобно изживяване, моля дайте съвет? И доц. Дянкова ми каза да постъпя в Онкологията за някакви облъчвания, за да се спре кървенето?1?!? Много моля, някой ако е минал по този път, нека ми пише какво предстои. То че ще е ад е ясно, поне да го знам как ще бъде. Първо трябва да излезе резултата от биопсията, за да знаят със сигурност. Но диагнозата тя я написа ca colli ut. - или рак на матката. Много ви благодаря предварително за помощта.

# 400
Мила Сузана 357,при мен диагнозата е РМШ,но  нещата се развиха по друг начин,за момента не мога да ти помогна със съвет,но ти пожелавам да попаднеш на най-добрия лекар,да му повярваш,да действаш бързо и решително,всичко дс бъде наред,да не се предаваш на страха,, да не се отчайваш,минала съм през този ад,живота ти се обръща и променя за  миг,стискам палци и се моля всичко при теб да бъденаред.Кураж,момиче

# 401
Мила Сузана 357,при мен диагнозата е РМШ,но  нещата се развиха по друг начин,за момента не мога да ти помогна със съвет,но ти пожелавам да попаднеш на най-добрия лекар,да му повярваш,да действаш бързо и решително,всичко дс бъде наред,да не се предаваш на страха,, да не се отчайваш,минала съм през този ад,живота ти се обръща и променя за  миг,стискам палци и се моля всичко при теб да бъденаред.Кураж,момиче
Мила Ванвал, моля да ми дадеш някакви указания, ако искаш пиши на лични. Как би могло да се обладее това кръвотечение? Лекарката каза, че докато не спре да кърви, не може да се оперира. Мерси за куража и добрите думи. Аз сама си го направих... От страха от конизация ще последва скопяване...

# 402
Здравейте От един месец чета вашата тема и най- сетне реших и аз да се включа.
При мен предстои на 1 март премахване на матката - миоми много, кофти цикъл и от два месеца болки. По план ще е лапароскопска - но като минат окончателните прегледи ще решат.Имам много глупав въпрос - трябва ли да бъда обръсната долу? За страха и напрежението няма да ви ги описвам - всички ги знате.

# 403
  • София
Здравейте От един месец чета вашата тема и най- сетне реших и аз да се включа.
При мен предстои на 1 март премахване на матката - миоми много, кофти цикъл и от два месеца болки. По план ще е лапароскопска - но като минат окончателните прегледи ще решат.Имам много глупав въпрос - трябва ли да бъда обръсната долу? За страха и напрежението няма да ви ги описвам - всички ги знате.

Здравей. Не е глупав.
Аз бих се почистила. Може да се наложи да се слага катетър. В операционната си чисто гола. Покриват те за операцията, но преди това си дибидюс. На мен ми се наложи по спешност операция миналия Петък и умрях от срам с космаците си. Не, че някой се е впечатлил, но...

# 404
Благодаря Кики При мен стреса е голям и не мога да мисля за елементарни неща. Цитонамазката се оказа неправилно вземата или замърсена - сега ще я повтарят. Ще се оперирам при Ненов в Шейново. Не съм от София. На 46 години съм и имам две деца на 14 и 10 години. Преживяла съм лапаротомия в 3 месец на  пърмата бременност  и 2 пъти секцио. Не ме е страх толкова от болката, а от неизвесността на резултата и от упойката. Много тежка реанимация имах и трите пъти.

Общи условия

Активация на акаунт